1 126 103 läst · 14 648 svar
1126k läst
14,6k svar
Vad blir det för mat?
Jordärtskockorna växer alldeles för väl i vårt land så vi har börjat skänka till granar och andra.
I helgen plockade min fina fru upp cirka ett kg som jag gjorde soppa på igår.
1060 gram kockor -med skalet kvar- som jag skivade i matberedaren (att skiva dem är ju inte nödvändigt men det går snabbare än att tärna dem. Fräste lök och vitlök samt morötter med svartpeppar och sedan i med 1,3 liter vatten och kockor och salt. Puttra mjukt och sedan i med en burk creme fraiche. Brum brum med handmixern tills allt var mixat.
En handfull droppar tabasco och vitlökspulver -behövdes lite mer "smak"- och servera med ostmacka och en sked olja i soppan gjord av olivolja, citron, dill och honung.
Blev bra. Alla var nöjda, även de i familjen som är lätt skeptiska till jordärtskocka.
I helgen plockade min fina fru upp cirka ett kg som jag gjorde soppa på igår.
1060 gram kockor -med skalet kvar- som jag skivade i matberedaren (att skiva dem är ju inte nödvändigt men det går snabbare än att tärna dem. Fräste lök och vitlök samt morötter med svartpeppar och sedan i med 1,3 liter vatten och kockor och salt. Puttra mjukt och sedan i med en burk creme fraiche. Brum brum med handmixern tills allt var mixat.
En handfull droppar tabasco och vitlökspulver -behövdes lite mer "smak"- och servera med ostmacka och en sked olja i soppan gjord av olivolja, citron, dill och honung.
Blev bra. Alla var nöjda, även de i familjen som är lätt skeptiska till jordärtskocka.

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Renoverare
· Stockholm
· 18 742 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 742 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 742 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 742 inlägg