995 490 läst · 13 518 svar
995k läst
13,5k svar
Vad blir det för mat?
Fick plocka in den sista chilin när minusgraderna hotade ta skörden. Behöver göra vid det, oklart vad det skall bli. Några ideer? Jag kikade på @fusion s chilisås ovan och den såg ju trevlig ut men det finns nog så det räcker till fler experiment. 🙂
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Just saying.. imorgon ska jag så chili..😊 några veckor senare än brukligt men förra året blev det inga såna alls! 💥Dalbotant skrev:
Lite tidigare i tråden finns liknande bild när jag lade in chilin i äppelcidervinäger, socker och vatten. Ett förslag vad ni kan göra med de fina frukternaDalbotant skrev:
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 345 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 345 inlägg
Oavsett vilken matdag som firas idag så önskades det = hade tjatats om ett tag - en pastagratäng!
Så, med bacon och rökt skinka, lök såklart och en mängd kokt pasta, så trollades fram en gratäng! Såsen var äggstanning fast med hälften grädde, flera matskedar tomatpure och en matsked Sambal.
Då jag alltid spar ostskalkar/ändar, river och fryser så vet jag inte vilken blandning det blev idag, men en generös nyriven parmesan som extra.
Ingen grät.
(mannens tallrik, minimalt med grönsaker).
Så, med bacon och rökt skinka, lök såklart och en mängd kokt pasta, så trollades fram en gratäng! Såsen var äggstanning fast med hälften grädde, flera matskedar tomatpure och en matsked Sambal.
Då jag alltid spar ostskalkar/ändar, river och fryser så vet jag inte vilken blandning det blev idag, men en generös nyriven parmesan som extra.
Ingen grät.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
(mannens tallrik, minimalt med grönsaker).