6 322 läst · 58 svar
6k läst
58 svar
Preppergirl pysslar..
Vakuumförpackning av
FUSILLI
Spännande att testa, var väldigt nyfiken på att testa dessa först.. (de har kanter, men är inte "fyllda med luft" som t ex penne eller vanliga makaroner).
Hur skulle de reagera på den automatiska vakuumförpackningen? totalt kross?
Hehe.. kul kul - man måste ju prova! 😬
Hade redan innan bestämt mig för att lägga dem i en pappåse först (så att ev kanter inte blev lika vassa direkt mot plasten).
Lade över dem i pappåsen och sedan tog jag en "plastpåse".. som jag kunde köra i vakuumförpackaren.. SLURP sa det och det knakade och brakade en del när den sög ur luften... och jag tänkte att det var tur jag hade den där pappåsen om pastan hehe
(pappåsen är bara nervikt kring innehållet, ej tejpad eller liknande.. det måste fortfarande kunna "sugas ur luft" ur påsen.. så man ska inte rulla ihop den, eller tejpa tätt..)
Jag tror faktiskt de höll formen hyggligt, tror inte allt är mos däri.. även om det faktiskt fortsatte knaka i nån timme efteråt (i påsen).. den är stenhård och man ser tydliga tecken på innehållet..
Jag gjorde bara en påse så... sedan ändrade jag taktik!
Jag provade "puls" varianten (för första gången).. dvs manuell vakuumsug.. där jag fick välja och trycka själv hur mycket luft jag vill ta ur påsen. Så jag körde de andra manuellt.. och slutade "trycket" när det började knaka "lite mer".. och förseglade där!
Det är fortfarande tillräckligt bra för förvaringen.. (med eller utan syreabsorbent) 👍
- - -
Näst på tur är gammeldags makaroner eller penne.. får väl se om jag vågar köra en "automatisk" test på första påsen eller om jag gör "manuell" variant redan från början.. 😎
FUSILLI
Spännande att testa, var väldigt nyfiken på att testa dessa först.. (de har kanter, men är inte "fyllda med luft" som t ex penne eller vanliga makaroner).
Hur skulle de reagera på den automatiska vakuumförpackningen? totalt kross?
Hehe.. kul kul - man måste ju prova! 😬

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hade redan innan bestämt mig för att lägga dem i en pappåse först (så att ev kanter inte blev lika vassa direkt mot plasten).
Lade över dem i pappåsen och sedan tog jag en "plastpåse".. som jag kunde köra i vakuumförpackaren.. SLURP sa det och det knakade och brakade en del när den sög ur luften... och jag tänkte att det var tur jag hade den där pappåsen om pastan hehe
(pappåsen är bara nervikt kring innehållet, ej tejpad eller liknande.. det måste fortfarande kunna "sugas ur luft" ur påsen.. så man ska inte rulla ihop den, eller tejpa tätt..)

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag tror faktiskt de höll formen hyggligt, tror inte allt är mos däri.. även om det faktiskt fortsatte knaka i nån timme efteråt (i påsen).. den är stenhård och man ser tydliga tecken på innehållet..

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag gjorde bara en påse så... sedan ändrade jag taktik!
Jag provade "puls" varianten (för första gången).. dvs manuell vakuumsug.. där jag fick välja och trycka själv hur mycket luft jag vill ta ur påsen. Så jag körde de andra manuellt.. och slutade "trycket" när det började knaka "lite mer".. och förseglade där!
Det är fortfarande tillräckligt bra för förvaringen.. (med eller utan syreabsorbent) 👍
- - -
Näst på tur är gammeldags makaroner eller penne.. får väl se om jag vågar köra en "automatisk" test på första påsen eller om jag gör "manuell" variant redan från början.. 😎
Jag kan tipsa om att just det märket på pasta är riktigt dåligt. Köpte en påse då jag trodde det kunde vara billig italiensk pasta av hyfsad kvalitet, men det var ren skit. Ungarna sa att jag aldrig mer få köpa det märket och jag håller med dem. Jag kokade en minut mindre än vad som stod på påsen och den var ändå överkokt. Ca 30s tidigare var den fortfarande mjölig...
😳 Ska ha det i åtanke till nästa köp!pacman42 skrev:
Jag kan tipsa om att just det märket på pasta är riktigt dåligt. Köpte en påse då jag trodde det kunde vara billig italiensk pasta av hyfsad kvalitet, men det var ren skit. Ungarna sa att jag aldrig mer få köpa det märket och jag håller med dem. Jag kokade en minut mindre än vad som stod på påsen och den var ändå överkokt. Ca 30s tidigare var den fortfarande mjölig...
Kanske var ett skäl till att de var billiga!
Iof tror jag att vi provat nån variant av dem tidigare och att just de var ok.. men vanligen köper vi typ barilla eller nått märke med lite gul etikett på hehe
Är generellt inte jättenoga med märken.. men däremot ska det ju vara gott!
Den typen av pasta gör lätt hål på de tunna vakuumpåsarna, så jag har helt gått över till mylar (från mylar.se, deras 2L) som består av polyeten/alu/PET ytterst. Inget vakuumsug utan en 300cc syreabsorbent räcker för att ta bort allt syre i den storleken av påse och till ungefär 1 kg pasta. Förseglar med deras billigaste locktång för 150kr. Funkar perfekt.Snigla skrev:
Vakuumförpackning av
FUSILLI
Spännande att testa, var väldigt nyfiken på att testa dessa först.. (de har kanter, men är inte "fyllda med luft" som t ex penne eller vanliga makaroner).
Hur skulle de reagera på den automatiska vakuumförpackningen? totalt kross?
Hehe.. kul kul - man måste ju prova! 😬
[bild]
Hade redan innan bestämt mig för att lägga dem i en pappåse först (så att ev kanter inte blev lika vassa direkt mot plasten).
Lade över dem i pappåsen och sedan tog jag en "plastpåse".. som jag kunde köra i vakuumförpackaren.. SLURP sa det och det knakade och brakade en del när den sög ur luften... och jag tänkte att det var tur jag hade den där pappåsen om pastan hehe
(pappåsen är bara nervikt kring innehållet, ej tejpad eller liknande.. det måste fortfarande kunna "sugas ur luft" ur påsen.. så man ska inte rulla ihop den, eller tejpa tätt..)
[bild]
Jag tror faktiskt de höll formen hyggligt, tror inte allt är mos däri.. även om det faktiskt fortsatte knaka i nån timme efteråt (i påsen).. den är stenhård och man ser tydliga tecken på innehållet..
[bild]
Jag gjorde bara en påse så... sedan ändrade jag taktik!
Jag provade "puls" varianten (för första gången).. dvs manuell vakuumsug.. där jag fick välja och trycka själv hur mycket luft jag vill ta ur påsen. Så jag körde de andra manuellt.. och slutade "trycket" när det började knaka "lite mer".. och förseglade där!
Det är fortfarande tillräckligt bra för förvaringen.. (med eller utan syreabsorbent) 👍
- - -
Näst på tur är gammeldags makaroner eller penne.. får väl se om jag vågar köra en "automatisk" test på första påsen eller om jag gör "manuell" variant redan från början.. 😎
Spaghetti och liknande pasta låter jag vara kvar i sin originalförpackning som skydd och klipper bara upp ett litet hål. Det räcker för att suga ut all luft. Just den typen av pasta funkar i vakuumpåsar. Mest har jag 5 st 400-500gr spaghetti på längden i en 28*40-påse, 3 i bottenlagret och 2 ovanpå som överlappar.
Håller precis på att gå igenom olika storlekar av påsar (mylar) för att se vad som finns.. vissas mått skyltas tydligt.. andra måste man klicka in sig för att läsa vad det är.. i det stora hela funkade det bra med 20x30 till det mesta (tror det var den storleken 🤔).. och så hade jag då "rullen" att göra mindre av..MultiMan skrev:
Den typen av pasta gör lätt hål på de tunna vakuumpåsarna, så jag har helt gått över till mylar (från mylar.se, deras 2L) som består av polyeten/alu/PET ytterst. Inget vakuumsug utan en 300cc syreabsorbent räcker för att ta bort allt syre i den storleken av påse och till ungefär 1 kg pasta. Förseglar med deras billigaste locktång för 150kr. Funkar perfekt.
Spaghetti och liknande pasta låter jag vara kvar i sin originalförpackning som skydd och klipper bara upp ett litet hål. Det räcker för att suga ut all luft. Just den typen av pasta funkar i vakuumpåsar. Mest har jag 5 st 400-500gr spaghetti på längden i en 28*40-påse, 3 i bottenlagret och 2 ovanpå som överlappar.
Men nu när jag ändå måste köpa nya.. så vill jag ju försöka matcha just mitt behov.. med rätt förpackningar (oavsett om det nu blir mylar eller "plast" eller bägge..)
Försöker hitta nån som är 20x40 (eg 35) till min spaghetti.. men det var lurigt värre!
Får nog ha två förpackningar i en större.. istället..
Denna påsen använder jag till 90% när jag vill ha mylar: https://mylar.se/products/mylarpase-2-liter-ziplock
Fanns till extra bra paketpris på black friday inklusive absorbenter.
Edit: Spaghetti i dessa påsar: https://www.engelsons.se/artikel/pingvin-vakuumpasar-90my-28x40-cm-50st?attr1_id=82
Jag har nog vakuumpackat i snart 20 år och faktiskt aldrig haft maskin med mer än en förseglingssöm. Aldrig börjat läcka där utan problem har varit med att matvaror petar hål mitt på om det är vasst innehåll och påsarna för tunna. T o m långkornigt ris kan sticka hål. Rundkornigt brukar funka.
Fanns till extra bra paketpris på black friday inklusive absorbenter.
Edit: Spaghetti i dessa påsar: https://www.engelsons.se/artikel/pingvin-vakuumpasar-90my-28x40-cm-50st?attr1_id=82

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag har nog vakuumpackat i snart 20 år och faktiskt aldrig haft maskin med mer än en förseglingssöm. Aldrig börjat läcka där utan problem har varit med att matvaror petar hål mitt på om det är vasst innehåll och påsarna för tunna. T o m långkornigt ris kan sticka hål. Rundkornigt brukar funka.
Redigerat:
Det var inte lika stort utbud på mylar-påsar med open top/öppen topp har jag upptäckt.. om man nu vill vakuumsuga lite.. 🤔 (nu inte sagt att man behöver göra det eg). Jag gillar dock tanken på det.. (även om man inte behöver ta bort precis all luft).MultiMan skrev:
Denna påsen använder jag till 90% när jag vill ha mylar: [länk]
Fanns till extra bra paketpris på black friday inklusive absorbenter.
Edit: Spaghetti i dessa påsar: [länk]
[bild]
Jag har nog vakuumpackat i snart 20 år och faktiskt aldrig haft maskin med mer än en förseglingssöm. Aldrig börjat läcka där utan problem har varit med att matvaror petar hål mitt på om det är vasst innehåll och påsarna för tunna. T o m långkornigt ris kan sticka hål. Rundkornigt brukar funka.
Trodde utbudet skulle vara ungefär lika stort på bägge (med och utan "återförslutningsmöjligheten").
Men apropå mylarpåsarnas förslutning.. funkar det med "värmeförseglaren" på alla maskiner? om man nu vill använda den (utan vakuum alltså) till att bara försegla mylar-påsen?
Under min rekognoscering igår stötte jag på en del dåliga omdömen (på olika ställen/olika påsar) på att förseglingen inte höll.. att den liksom "åkte upp" när det hanterade påsen.
Märket var ju kanske inte det bästa i världshistorien, så jag passade på att "testa"
PENNE RIGATE
.. att vakuumförpacka hela orginalpåsen! För att se om det verkade vara nån större skillnad mot att lägga över dem i en pappåse (som jag gjorde med nått häromdagen).
Gick alldeles utmärkt det med 👍 klippte upp hörnen då jag tyckte de var vassa på pastapåsen.. och då gjorde jag en liten öppning på toppen för att stoppa ner en syreabsorbent!
Sedan körde jag "pulsvakuum" dvs manuellt.. så jag kunde välja hur mycket luft som skulle tas ut själv.. så inte varenda penne blev krossad (men ska jag vara ärlig.. så tror jag faktiskt automatläget hade fungerat.. utan att krossa dem.. torr pasta är tåligare än man tror tydligen - men jag chansade inte.. inte denna gång iaf!)
Däremot var jag lite "dum" på första påsen.. och klippte bort lite för mycket på hörnen i botten.. så några penne var på väg ut ur ogrinalpåsen.. och när luften sedan sögs ut (när jag körde vakuum) så drogs de ut liiiite till.. och det i sig är inget problem.. men när just en "penne" åker ut.. så kommer den ju med en vass spets ut först.. dvs har numer två "spetsar" i hörnen på den vakuumpåsen..
Skrev en "kom-i-håg" kommentar på påsen (ifall jag inte tänker på det, den dagen jag plockar fram påsen igen).. och så passade jag på att testa att trycka lite försiktigt på den där jäkla"pennen" i hörnet.. dvs försökte trycka tillbaka den in i sin org påse.. det fick faktiskt.. (antagligen på grund av att det fortfarande fanns aningen luft kvar i påsen - då jag körde manuell..).
Verkar inte vara några som helst skador på plasten iaf (varken där jag tryckte eller någon annanstans).
Det är ändå imponerande att inget liksom rör sig och allt känns gediget inplastat (plastpåsarna/rullarna är bra mycket rejälare än de man använder i det normala hushållet alltså hehe)
PS - påse nummer två.. klippte jag inte upp lika mycket i hörnen.. så där var det inga problem alls
PENNE RIGATE
.. att vakuumförpacka hela orginalpåsen! För att se om det verkade vara nån större skillnad mot att lägga över dem i en pappåse (som jag gjorde med nått häromdagen).

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Gick alldeles utmärkt det med 👍 klippte upp hörnen då jag tyckte de var vassa på pastapåsen.. och då gjorde jag en liten öppning på toppen för att stoppa ner en syreabsorbent!
Sedan körde jag "pulsvakuum" dvs manuellt.. så jag kunde välja hur mycket luft som skulle tas ut själv.. så inte varenda penne blev krossad (men ska jag vara ärlig.. så tror jag faktiskt automatläget hade fungerat.. utan att krossa dem.. torr pasta är tåligare än man tror tydligen - men jag chansade inte.. inte denna gång iaf!)
Däremot var jag lite "dum" på första påsen.. och klippte bort lite för mycket på hörnen i botten.. så några penne var på väg ut ur ogrinalpåsen.. och när luften sedan sögs ut (när jag körde vakuum) så drogs de ut liiiite till.. och det i sig är inget problem.. men när just en "penne" åker ut.. så kommer den ju med en vass spets ut först.. dvs har numer två "spetsar" i hörnen på den vakuumpåsen..
Skrev en "kom-i-håg" kommentar på påsen (ifall jag inte tänker på det, den dagen jag plockar fram påsen igen).. och så passade jag på att testa att trycka lite försiktigt på den där jäkla"pennen" i hörnet.. dvs försökte trycka tillbaka den in i sin org påse.. det fick faktiskt.. (antagligen på grund av att det fortfarande fanns aningen luft kvar i påsen - då jag körde manuell..).
Verkar inte vara några som helst skador på plasten iaf (varken där jag tryckte eller någon annanstans).
Det är ändå imponerande att inget liksom rör sig och allt känns gediget inplastat (plastpåsarna/rullarna är bra mycket rejälare än de man använder i det normala hushållet alltså hehe)
PS - påse nummer två.. klippte jag inte upp lika mycket i hörnen.. så där var det inga problem alls
Var köper du dina? 😊LoweW skrev:
Rolig tråd!
Angående syreabsorbenter så skulle jag aldrig rekommendera att köpa några som inte kommer med en indikator. Dessa indikatorer är ofta en liten blå/lila papperscirkel på 6 mm som byter färg beroende på om den är i kontakt med syre eller inte. På så sätt vet man om absorbenterna är mättade eller inte.
Har googlat en hel del.. men hittar inte så mycket med indikator! Jag trodde jag gjorde det häromdagen, men nu när jag skulle kolla igen.. hittade jag nada.. *mutter*
Kallas de något annat?
Såhär kan det se ut i en tunna / hink..
VAKUUMFÖRPACKAT TAR PLATS!
Ibland får man lära sig saker "the hard way" hehe och så var väl fallet med mina tunnor.. det är absolut inget fel på hinkarna jag köpte från Jula! Mycket nöjd med dem - MEN - min hjärna hade inte riktigt insett hur svårpackade vakuumförpackade grejer faktiskt är..
En 15 l hink full med salt.. rymmer 15 liter salt i sin ursprungliga (lösa) form.. meeeeeen om man vakuumförpackad saltet i påsar - ja då blir de som små betongklumpar med ganska vassa plasthörn (påsarnas hörn är lite småvassa).. och det är ju inte som så att de är "tetris-byggkloss-formade" direkt.. så de passar inte direkt ihop på nått vis när man ska packa dem..
Kontentan är att en 15 liters hink.. rymmer inte alls så mycket som man kan tro
MEN jag är inte så kinkig och jag gillar Tetris.. så när jag insåg problemet.. så var det bara till att försöka lösa det på bästa vis! Dvs jag blandade saker i hinkarna.. (därför bra med mina etiketter på "tunnorna".. spelar ju ingen roll vad jag stoppar i.. så länge jag vet vad som ligger där).. det blev inte "en tunna med salt".. eller "en tunna med ris".. (för då användes bara halva ytan av tunnan och nog för jag har utrymme att lagra om jag vill.. så är jag för snål..).. utan jag stoppade i mindre påsar på sidorna.. med kikärtor.. popcorn osv.. sådant som jag vaccumförpackat i små påsar.. 👍😎
Det blir såklart inte perfekt (lite luft/plats är kvar), men allt ligger bra, stilla och fast .. (det kan inte glida omkring och skava på varandra - om man nu skulle röra hinkarna nån gång..) 👍
INFO: Tunnan på bild är inte färdigpackad..
VAKUUMFÖRPACKAT TAR PLATS!
Ibland får man lära sig saker "the hard way" hehe och så var väl fallet med mina tunnor.. det är absolut inget fel på hinkarna jag köpte från Jula! Mycket nöjd med dem - MEN - min hjärna hade inte riktigt insett hur svårpackade vakuumförpackade grejer faktiskt är..

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
En 15 l hink full med salt.. rymmer 15 liter salt i sin ursprungliga (lösa) form.. meeeeeen om man vakuumförpackad saltet i påsar - ja då blir de som små betongklumpar med ganska vassa plasthörn (påsarnas hörn är lite småvassa).. och det är ju inte som så att de är "tetris-byggkloss-formade" direkt.. så de passar inte direkt ihop på nått vis när man ska packa dem..

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Kontentan är att en 15 liters hink.. rymmer inte alls så mycket som man kan tro
MEN jag är inte så kinkig och jag gillar Tetris.. så när jag insåg problemet.. så var det bara till att försöka lösa det på bästa vis! Dvs jag blandade saker i hinkarna.. (därför bra med mina etiketter på "tunnorna".. spelar ju ingen roll vad jag stoppar i.. så länge jag vet vad som ligger där).. det blev inte "en tunna med salt".. eller "en tunna med ris".. (för då användes bara halva ytan av tunnan och nog för jag har utrymme att lagra om jag vill.. så är jag för snål..).. utan jag stoppade i mindre påsar på sidorna.. med kikärtor.. popcorn osv.. sådant som jag vaccumförpackat i små påsar.. 👍😎
Det blir såklart inte perfekt (lite luft/plats är kvar), men allt ligger bra, stilla och fast .. (det kan inte glida omkring och skava på varandra - om man nu skulle röra hinkarna nån gång..) 👍
INFO: Tunnan på bild är inte färdigpackad..
Mylars kommer med syreindikator i påsen, det tycker jag räcker. Ska man ha i varje enskild absorbent lär det blir rejält mycket dyrare och jag har två anledningar till att lagra mat: Köpa mat när det är billigt (äter fortfarande mest mat köpt innan den stora inflationsvågen 2022) och som säkerhet vid krisläge. Eftersom jag är priskänslig prisoptimeras allt jag gör.Snigla skrev:
Jag radar upp typ 10-15 öppna mylarpåsar på rad, klipper upp ett 50-pack absorbenter (med indikator i stora påsen), lägger snabbt i i varje mylar. Vakuumsuger direkt resterande absorbenter i en ny påse då de kommer skickade i en vakuumkammarpåse utan räfflor och sedan ser man hur markören blir rosa inom någon minut igen. Går att göra så många gånger utan problem om man inte är jättelångsam.
Därefter zippar jag ihop mylarpåsarna, värmer upp locktången och förseglar. Aldrig provat vakuummaskinvärmare till mylar men eftersom påsarna är helt olika uppbyggda med delvis andra material vet jag inte om det är lämpligt. Mylar.se har provat ut deras grejer och de fungerar felfritt. Hela delen ovanför zippen blir sammansmält och garanterat tät. Typ 1-2 cm brett.
Mylar är onödigt att vakuumsuga då absorbenterna tar upp allt syre och det blir bara kvävgas (och någon ädelgas samt koldioxid) kvar som inte påverkar matens hållbarhet.
Trycker du ihop påsen innan du zippar ihop den knycklar påsen ihop sig rätt bra på egen hand när 20% av gasvolymen försvinner.
Ah okej, jag trodde det var en slags syreabsorbent (förpackning) som hade indikatorn i sig själv.. men det är alltså två separata "förpackningar" ?MultiMan skrev:
Mylars kommer med syreindikator i påsen, det tycker jag räcker. Ska man ha i varje enskild absorbent lär det blir rejält mycket dyrare och jag har två anledningar till att lagra mat: Köpa mat när det är billigt (äter fortfarande mest mat köpt innan den stora inflationsvågen 2022) och som säkerhet vid krisläge. Eftersom jag är priskänslig prisoptimeras allt jag gör.
Jag radar upp typ 10-15 öppna mylarpåsar på rad, klipper upp ett 50-pack absorbenter (med indikator i stora påsen), lägger snabbt i i varje mylar. Vakuumsuger direkt resterande absorbenter i en ny påse då de kommer skickade i en vakuumkammarpåse utan räfflor och sedan ser man hur markören blir rosa inom någon minut igen. Går att göra så många gånger utan problem om man inte är jättelångsam.
Därefter zippar jag ihop mylarpåsarna, värmer upp locktången och förseglar. Aldrig provat vakuummaskinvärmare till mylar men eftersom påsarna är helt olika uppbyggda med delvis andra material vet jag inte om det är lämpligt. Mylar.se har provat ut deras grejer och de fungerar felfritt. Hela delen ovanför zippen blir sammansmält och garanterat tät. Typ 1-2 cm brett.
Mylar är onödigt att vakuumsuga då absorbenterna tar upp allt syre och det blir bara kvävgas (och någon ädelgas, koldioxid) kvar som inte påverkar matens hållbarhet.
Ang mylarpåsarna, har alla sådana indikator?
.. funkar strykjärn?
Sådana ligger i påsen med absorbenter:
Rosa färg: Syre inte närvarande. Lila: Syre finns. Är återanvändingsbara många gånger. Jag har samlat på mig rätt många och brukar ha flera i varje påse absorbenter.
Från här https://mylar.se/products/syreabsorbenter-300-cc-50-pack
Strykjärn kan funka men du måste kunna mäta temperaturen, det är väldigt viktigt. Måste vara lägre än när PET smälter (ytterskiktet i påsarna), men tillräckligt ovanför när polyeten smälter (innerskiktet som förseglar). Jag skulle inte chansa när det finns utprovade verktyg för max 2 hundralappar.
***
Gällande förpackningar som man kan behöva klippa i; Något jag sparar i frysen, vakuumpackat, är så kallade Flapjacks, dvs havrebitar med olika nöt och fruktinnehåll. Håller många år i frysen vakuumpackat, men de flesta kommer med tandade sidor för att vara enklare att öppna. Om det är aluminiserad plast kan dessa vara hårda och sylvassa och väldigt lätt skära sönder vakuumpåsarna. Senaste omgången av en sort från Semper (supergoda, gav bara 45 kr per 9 st, utgången nu) var sådana och jag tvingades klippa bort det utstickade på sidor innan packning.

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Rosa färg: Syre inte närvarande. Lila: Syre finns. Är återanvändingsbara många gånger. Jag har samlat på mig rätt många och brukar ha flera i varje påse absorbenter.
Från här https://mylar.se/products/syreabsorbenter-300-cc-50-pack
Strykjärn kan funka men du måste kunna mäta temperaturen, det är väldigt viktigt. Måste vara lägre än när PET smälter (ytterskiktet i påsarna), men tillräckligt ovanför när polyeten smälter (innerskiktet som förseglar). Jag skulle inte chansa när det finns utprovade verktyg för max 2 hundralappar.
***
Gällande förpackningar som man kan behöva klippa i; Något jag sparar i frysen, vakuumpackat, är så kallade Flapjacks, dvs havrebitar med olika nöt och fruktinnehåll. Håller många år i frysen vakuumpackat, men de flesta kommer med tandade sidor för att vara enklare att öppna. Om det är aluminiserad plast kan dessa vara hårda och sylvassa och väldigt lätt skära sönder vakuumpåsarna. Senaste omgången av en sort från Semper (supergoda, gav bara 45 kr per 9 st, utgången nu) var sådana och jag tvingades klippa bort det utstickade på sidor innan packning.
Mylar.se har hållit på länge och tittar du igenom deras eller någon av de andra professionella sidorna så kommer du finna all information. Gällande försegling: https://mylar.se/products/passvets-det-smidigaste-och-sakraste-sattet-att-forsluta-dina-pasar
Denna plattång är smidig och svetsar snabbt ihop påsarna. Den blir varm på 10 sekunder.
Fördelen med en plattång framför ett strykjärn är att den värmer påsen från båda sidorna så svetsen blir stark och jämn. Det är dessutom mindre risk att du bränner dig på denna än på ett strykjärn. Titta gärna på denna film för att se hur enkelt det är.
Plattorna blir ca 190 grader varma vilket är precis lagom för att smälta det inre lagret at Polyeten som smälter vid ca 120 grader, men inte för varmt så det smälter det yttre lagret av PET som smälter vid 260 grader. Sladden är 1,9 m
Jag använder för närvarande själv denna tången. Inte misslyckats än med någon påse.
har man gott om pengar använder man liknande modeller istället som gör det busenkelt:
Har jag inte sagt det redan så har jag inget med någon butik att göra mer än som kund, varken Mylar, Röda Stjärnan, Beredskapsfabriken, General Prepper eller andra.
Denna plattång är smidig och svetsar snabbt ihop påsarna. Den blir varm på 10 sekunder.
Fördelen med en plattång framför ett strykjärn är att den värmer påsen från båda sidorna så svetsen blir stark och jämn. Det är dessutom mindre risk att du bränner dig på denna än på ett strykjärn. Titta gärna på denna film för att se hur enkelt det är.
Plattorna blir ca 190 grader varma vilket är precis lagom för att smälta det inre lagret at Polyeten som smälter vid ca 120 grader, men inte för varmt så det smälter det yttre lagret av PET som smälter vid 260 grader. Sladden är 1,9 m
Jag använder för närvarande själv denna tången. Inte misslyckats än med någon påse.
har man gott om pengar använder man liknande modeller istället som gör det busenkelt:

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Har jag inte sagt det redan så har jag inget med någon butik att göra mer än som kund, varken Mylar, Röda Stjärnan, Beredskapsfabriken, General Prepper eller andra.
Redigerat: