64 165 läst · 523 svar
64k läst
523 svar
Allt om pizza
https://fridasbakblogg.se/2022/01/20/napolitansk-pizza-roberts-recept/P Pappa1986 skrev:
Trädgårdsfixare
· Småland
· 179 inlägg
Blev klart impad övver att du fick pizzorna så runda och fina och med lika bred kant. Det krävs en mästare för det verkar vara fallet vara att du är!!!Storsockret skrev:
Fina ord, men någon mästare är jag absolut inte. Började försöka på allvar i somras och det var inte förrän jag hittade nuvarande degrecept i slutet av augusti som pizzorna blivit konsekvent runda. Det är helt degens förtjänst, för nu går det att göra precis som youtube visar vid utbaket, till skillnad från tidigare deg som bara sprack och drev mig till vansinne 😂Bocken Bruse skrev:
Kan man ha för många pizzaugnar? Frågar åt en kompis 😳
Hade en liten fundering med kring jäsning av degen. Vanligtvis brukar jag jäsa degen i rumstemp 12h innan jag delar upp den i mindre burkar och jäser vidare i kylen tills det ska användas. Kommer det bli skillnad om man delar upp det redan i steg 1? Dvs dela upp degen i rätt storlek, låta den jäsa i rumstemp och sen bara ställa in burkarna i kylen? Kanske behöver sträckas en gång till efter första jäsningen?
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hade en liten fundering med kring jäsning av degen. Vanligtvis brukar jag jäsa degen i rumstemp 12h innan jag delar upp den i mindre burkar och jäser vidare i kylen tills det ska användas. Kommer det bli skillnad om man delar upp det redan i steg 1? Dvs dela upp degen i rätt storlek, låta den jäsa i rumstemp och sen bara ställa in burkarna i kylen? Kanske behöver sträckas en gång till efter första jäsningen?
Risk för ojämn jäsning om du delar direkt. Det kommer nog fungera okej, men om det finns tid kan du ju iaf låta hela degen stå några timmar.Storsockret skrev:Kan man ha för många pizzaugnar? Frågar åt en kompis 😳
[bild]
Hade en liten fundering med kring jäsning av degen. Vanligtvis brukar jag jäsa degen i rumstemp 12h innan jag delar upp den i mindre burkar och jäser vidare i kylen tills det ska användas. Kommer det bli skillnad om man delar upp det redan i steg 1? Dvs dela upp degen i rätt storlek, låta den jäsa i rumstemp och sen bara ställa in burkarna i kylen? Kanske behöver sträckas en gång till efter första jäsningen?
Jo tid finns det, tänkte köra lika lång jäsning men det kändes smidigare att inte ta fram och olja in stora deglådan. Jag testade iaf så får jag se om dagens pizza blir ett nyårsfiasko eller inte 😅AXS skrev:
Kan konstatera att det inte vad nån hit. Eller ja, den råkade också få jäsa för länge i rumstemp. Men nej det var svårt att få loss ur burken, kanterna ville inte riktigt resa sig. Så fortsätter nog som vanligt nästa gång.Storsockret skrev: