Supersnabbt svar nu!!!
Bouef Bourgogne, köttgryta.
Vilken ska jag välja?
Till vänster ett naturvin, till höger en mycket vällagrad bordeaux
Båda ganska fylliga.
Naturvinet har mindre tanniner, men det tror jag inte är lika viktigt med en sådan här gryta, jämfört med en stekt eller grillad köttbit.
Bouef Bourgogne, köttgryta.
Vilken ska jag välja?

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Till vänster ett naturvin, till höger en mycket vällagrad bordeaux
Båda ganska fylliga.
Naturvinet har mindre tanniner, men det tror jag inte är lika viktigt med en sådan här gryta, jämfört med en stekt eller grillad köttbit.
Det blev naturvinet.
Funkade bra, var inte för fylligt så det slog ihjäl maten.
Var inte för klent så maten tog över.
Relativt milda tanniner, men det fanns absolut. Jag tror inte denna köttgryta kräver kraftiga tanniner, jag upptäckte inget knepigt som inte passade i alla fall.
En liten anings sötma tyckte jag att jag jag förnimde, men långt ifrån sött, det kanske passar bra till ost också.
Pigg syra, utan att besvära på något vis, utan balanserar bara det det feta i maten.
Flaskan var en födelsedagspresent till mig, och det var en bra upplevelse.
Funkade bra, var inte för fylligt så det slog ihjäl maten.
Var inte för klent så maten tog över.
Relativt milda tanniner, men det fanns absolut. Jag tror inte denna köttgryta kräver kraftiga tanniner, jag upptäckte inget knepigt som inte passade i alla fall.
En liten anings sötma tyckte jag att jag jag förnimde, men långt ifrån sött, det kanske passar bra till ost också.
Pigg syra, utan att besvära på något vis, utan balanserar bara det det feta i maten.
Flaskan var en födelsedagspresent till mig, och det var en bra upplevelse.
Jag kan också nu framföra åsikten att det där naturvinet var absolut helt OK, men kanske lite kantigt att dricka bara som det är.
Jag rekommenderar att ha det till hyggligt smakrika maträtter, så kommer det till sin rätt.
Jag rekommenderar att ha det till hyggligt smakrika maträtter, så kommer det till sin rätt.
Renoverare
· Stockholm
· 18 738 inlägg

ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 931 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 931 inlägg
Idag har vi grävt ordentligt i förrådet och hittat den här libanesen
Gissar att det är stor risk att den gått för långt och kanske är den inte ens drickbar / skadad - ska dekantera strax och så får vi se om det blir den till kalven eller om vi får panika med något annat från lagret

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Gissar att det är stor risk att den gått för långt och kanske är den inte ens drickbar / skadad - ska dekantera strax och så får vi se om det blir den till kalven eller om vi får panika med något annat från lagret
Hur var den? En av mina favoriter, men börjar bli rätt dyr.ullberg skrev:
Chateau musar sägs ju vara enormt långlivade.

ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 931 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 931 inlägg
När vi öppnade den var jag lite orolig, korken kom förvisso upp i nästan ett stycke men det kändes som att den var på väg att lösas upp och var ganska missfärgad av vinet. Helt säker på att den inte var korkskadad men trodde först att det kommit in luft i flaskan. Givet åldern hade det nog varit en obehaglig upplevelse om så var fallet så jag tror vi hade tur.J Jonobe skrev:
Jag är ingen expert på Ch Musar eller ens någon vinkännare. Hade nog förväntat mig lite mer kraft, detta skulle jag istället kalla åt det lätta hållet, skulle säga noll tanniner och mer silkeslen karaktär. Associationer av läder och lite jord/mylla - men det som verkligen stack ut var sötman, russin / torkad frukt var genomgående det som satte tonen. från mitt lekmannaperspektiv gissar jag att den är lite bortom sin topp men det var en väldigt trevlig upplevelse som jag inte skulle ha något emot att göra om - men som du säger är det sannolikt en avskräckande prislapp om man ska få tag på fler. I transparensens namn har vi alltså inte köpt denna dyrt i närtid, det är istället mina föräldrar som köpt den, skulle tro på 90-talet till en gissningsvis helt rimlig prislapp. Vi har fått den i present och kände att det nog är hög tid att konsumera innan det är för sent.
Sen kan man ju också lägga på det historiska perspektivet - årgången är som jag förstått det lite speciell då det var ett krigsår, Vinmakaren/ägaren (namn på flaskan) var på flykt(?) men fick uppgifter om att det lugnat ner sig så han återvände för att skörda - dock skedde skörden pga detta betydligt senare än vanligt. Kanske är det vandringssägen / bygga rykten men jag tror också att lastbilarna blev beskjutna på vägen tillbaka till vingården - dock utan vare sig blod- eller druvspillan som tur var
/U
Redigerat:
Kul! Köp en ung och testa om du ej gjort det i närtid. Den är ju rätt sträv som ung och luftas med fördel en stund, men tonerna du beskriver känns igen.ullberg skrev:
När vi öppnade den var jag lite orolig, korken kom förvisso upp i nästan ett stycke men det kändes som att den var på väg att lösas upp och var ganska missfärgad av vinet. Helt säker på att den inte var korkskadad men trodde först att det kommit in luft i flaskan. Givet åldern hade det nog varit en obehaglig upplevelse om så var fallet så jag tror vi hade tur.
Jag är ingen expert på Ch Musar eller ens någon vinkännare. Hade nog förväntat mig lite mer kraft, detta skulle jag istället kalla åt det lätta hållet, skulle säga noll tanniner och mer silkeslen karaktär. Associationer av läder och lite jord/mylla - men det som verkligen stack ut var sötman, russin / torkad frukt var genomgående det som satte tonen. från mitt lekmannaperspektiv gissar jag att den är lite bortom sin topp men det var en väldigt trevlig upplevelse som jag inte skulle ha något emot att göra om - men som du säger är det sannolikt en avskräckande prislapp om man ska få tag på fler. I transparensens namn har vi alltså inte köpt denna dyrt i närtid, det är istället mina föräldrar som köpt den, skulle tro på 90-talet till en gissningsvis helt rimlig prislapp. Vi har fått den i present och kände att det nog är hög tid att konsumera innan det är för sent.
Sen kan man ju också lägga på det historiska perspektivet - årgången är som jag förstått det lite speciell då det var ett krigsår, Vinmakaren/ägaren (namn på flaskan) var på flykt(?) men fick uppgifter om att det lugnat ner sig så han återvände för att skörda - dock skedde skörden pga detta betydligt senare än vanligt. Kanske är det vandringssägen / bygga rykten men jag tror också att lastbilarna blev beskjutna på vägen tillbaka till vingården - dock utan vare sig blod- eller druvspillan som tur var
/U
Jag tycker fortfarande att den är värd sitt pris.

ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 931 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 931 inlägg
Vi fortsätter med samma årgång men annat land denna gång
Ch Musar ovan var definitivt bättre, men även denna var bra - så länge man gillar stallbacke och jordiga toner som var det som stack ut.
Uppe till höger på etiketten finns våra noteringar om parkers poäng (90) och en skattad tid för konsumtion (93-15) - tror det hade varit smart att följa planen och inte vänta ett decennium till…
Sett till dessa två stickprov är mitt tips - om någon annan sitter på viner från min bättre hälfts födelseår: dags att konsumera
/U

Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ch Musar ovan var definitivt bättre, men även denna var bra - så länge man gillar stallbacke och jordiga toner som var det som stack ut.
Uppe till höger på etiketten finns våra noteringar om parkers poäng (90) och en skattad tid för konsumtion (93-15) - tror det hade varit smart att följa planen och inte vänta ett decennium till…
Sett till dessa två stickprov är mitt tips - om någon annan sitter på viner från min bättre hälfts födelseår: dags att konsumera
/U