Renoverare
· Stockholm
· 18 601 inlägg
Det här nya oskicket med att ta betalt online..
Renoverare
· Stockholm
· 18 601 inlägg
Nu är den första provad.J Jonobe skrev:
Jag luftade inte speciellt ordentligt, och jag tror att jag är inte riktigt tillräcklig finsmakare för att känna detta.
Jag har inte ens någon karaff, men jag hällde upp den i en 1-liters tillbringare, och efter en typ kvart, så hällde jag försiktigt tillbaka det till flaskan, tänkte att jag kan väl ändå ge vinet bättre förutsättningar.
Jag lade inte märke till någon bottensats eller vinsten, trodde nog att det skulle finnas i ett 19 år gammalt vin. Men kan det ha legat i tunna i många år, och blivit tappat senare tro?
Nåja. Ja det var ju inte så fylligt, måste ju sägas, så jag blev orolig när jag hade öppnat det till en
Boeuf bourguignon, men ärligt talat, det klarade sig hyfsat.
Runt och fint med god mognad, - som väntat av ett vin med denna ålder.
Trots allt en rätt pigg syra, inte så att jag tror att det är värt att lagra något längre, ty mindre syra är väl kanske inte önskvärt, strävheten hade ju också rundats av rätt bra.
Mest tänkte jag dock på att det var rätt så kryddigt, vilket antagligen räddade vinet till denna maträtt då det inte var speciellt fylligt i övrigt.
Det klarade sig i kampen mot Boeuf bourguignon, men jag tror mer på att ha det till smakrika rätter av kyckling och fläsk och vegetariskt. Kan gå till hårdost också, men inte helt givet, kanske helst till inte allt för smakrika ostar då. Men en Grana padano tror jag gifter sig hyggligt.
Renoverare
· Stockholm
· 18 601 inlägg
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 905 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 905 inlägg
Till dagens entrecote blev det en fransos som legat ett tag och väntat.
Väldigt mogen - på gränsen till att ha passerat peak men jag tror vi hann i tid. Dekanterad och klar är det nog läder och den lite pretentiösa stallbacke som är de tydligaste tonerna. Kanske också lite russin, gissar åldern spelar in där. Ögat ser en brun ton och lite gardiner (inte så kraftiga men ändock).
Om jag läser noteringarna på etiketten rätt så har den en gång i tiden betingat ett pris av 24 GBP och fått 90p av Parker, tycker nästan att han var lite snål men han brukar ju premiera alkoholhalt och denna är ”bara” 13%
Enda flaskan vi hade, trist för denna hade jag gärna druckit mer av…
/U
Väldigt mogen - på gränsen till att ha passerat peak men jag tror vi hann i tid. Dekanterad och klar är det nog läder och den lite pretentiösa stallbacke som är de tydligaste tonerna. Kanske också lite russin, gissar åldern spelar in där. Ögat ser en brun ton och lite gardiner (inte så kraftiga men ändock).
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Om jag läser noteringarna på etiketten rätt så har den en gång i tiden betingat ett pris av 24 GBP och fått 90p av Parker, tycker nästan att han var lite snål men han brukar ju premiera alkoholhalt och denna är ”bara” 13%
Enda flaskan vi hade, trist för denna hade jag gärna druckit mer av…
/U