Detta är laguppställningen hittills ikväll.
Vinnare hittills cavan från 2009 längst till vänster, franciacortan i mitten ok men ej prisvärd, stellenboschen hade blivit lite märkligt rökig och charkig men god ändå.
Denna portvinsvariant från Australien är förresten ett riktigt fynd för 300:-. 10 år men smakar mer som en 20-åring. Ny i ordinarie sortimentet.
Vinnare hittills cavan från 2009 längst till vänster, franciacortan i mitten ok men ej prisvärd, stellenboschen hade blivit lite märkligt rökig och charkig men god ändå.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Denna portvinsvariant från Australien är förresten ett riktigt fynd för 300:-. 10 år men smakar mer som en 20-åring. Ny i ordinarie sortimentet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 905 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 905 inlägg
Super att Father Grand tawny finns i ordinarie stortiment, jag tror att den funnits i beställning ett tag (borde varit därifrån jag fått mina flaskor)
Jag skaffade de ett par år sen för att ersätta min Bluestone som både börjat sina och jag glömt hur jag fått tag på (kan varit en provning med svenska Penfolds-importören på Östermalm för ca 15 år sen).
Father är bra men bluestone är ett par snäpp bättre (så om du kommer över en sån, slå till!)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag skaffade de ett par år sen för att ersätta min Bluestone som både börjat sina och jag glömt hur jag fått tag på (kan varit en provning med svenska Penfolds-importören på Östermalm för ca 15 år sen).
Father är bra men bluestone är ett par snäpp bättre (så om du kommer över en sån, slå till!)
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 905 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 905 inlägg
Kanske också ska passa på att slänga in vad dagens middag (Pizza Marinara med salsa verde-marinerad hummer, kvistarna av oregano på bilderna kommer därifrån) bjöd på i dryckesväg: plockade fram en special club från hyllan.
Jag tycker ofta special club levererar men det var en gång i tiden just Vincent Jourdart som gjorde att jag fick upp ögonen för special club, en riktigt bra 2008 den gången. Denna är ett par år nyare men levererade också, första doften indikerade mycket jäst och mognade när den fått stå framme en stund
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag tycker ofta special club levererar men det var en gång i tiden just Vincent Jourdart som gjorde att jag fick upp ögonen för special club, en riktigt bra 2008 den gången. Denna är ett par år nyare men levererade också, första doften indikerade mycket jäst och mognade när den fått stå framme en stund
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 905 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 905 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 602 inlägg
Idag blev det libanesiskt kultvin. Riktigt bra, men inte riktigt vad man förväntar sig av en cabernet sauvignon-dominerad blend. Det klassas väl egentligen som ett naturvin och vad jag förstått kan årgångsvariationen vara stor. 2016 finns i systemets ordinarie sortiment nu och sägs vara en bra årgång.
Rekommenderas starkt, men lufta rejält.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/chateau-musar-746301/
Rekommenderas starkt, men lufta rejält.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/chateau-musar-746301/
Det är ett rätt bångstyrigt vin med hög syra och påtagliga tanniner, men jag gillar det. Vi åt libanesisk take away till och det fungerade riktigt bra, kanske inte helt oväntat.ullberg skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 602 inlägg
Låter inte som ett vin för migJ Jonobe skrev:
Försöker hitta något nytt kul stalligt vin men lite torka på den fronten just nu
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 905 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 905 inlägg
Idag skulle det blivit vårrullar till middag men vi blev lite sena så gick på en enklare lösning med Skagen på levain. Till det hittade jag en gammal goding i källaren
Tror den passerat sin peak och hade tappat lite i smak även om doften var väldigt utvecklad. Får nog se till att dricka upp de två återstående flaskorna inom en ganska snar framtid…
/U
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Tror den passerat sin peak och hade tappat lite i smak även om doften var väldigt utvecklad. Får nog se till att dricka upp de två återstående flaskorna inom en ganska snar framtid…
/U
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 905 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 905 inlägg
Som jag skrev i vad blir det för mat-tråden åkte vi på lite patrull när det gäller korken i dagens dryck. Efter två filtreringar, kanske kan kalla det dubbeldekantering för att få det att låta lite tjusigare, som slutade i en rostfri karaff (sjukt smidigt att servera ur måste jag säga) kunde vi äntligen dricka denna, riktigt bra även om jag tror den passerat peak, hade nog varit ännu bättre för ett par år sedan!
/U
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
/U
Fick detta tips av en bordeaux/chile-kännare. Högre prisklass än vi brukar köpa, men levererade å andra sidan. Han hävdade att det motsvarade bordeaux för 4-5 gånger pengarna - ingen aning om det stämmet då jag inte provat den prisklassen på bordeaux. Chilensk bordeaux-blend med lite ålder. Något för @AndersMalmgren och @ullberg?
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/don-maximiano-founders-reserve-9008101/
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/don-maximiano-founders-reserve-9008101/
Renoverare
· Stockholm
· 18 602 inlägg
Chilensk bordeaux, låter som vinets Jon SnowJ Jonobe skrev:Fick detta tips av en bordeaux/chile-kännare. Högre prisklass än vi brukar köpa, men levererade å andra sidan. Han hävdade att det motsvarade bordeaux för 4-5 gånger pengarna - ingen aning om det stämmet då jag inte provat den prisklassen på bordeaux. Chilensk bordeaux-blend med lite ålder. Något för @AndersMalmgren och @ullberg?
[länk]
Jag har köpt Pomerol för de pengarna annars brukar jag nog hålla mig runt 400 max. Men du säger den är värd pengarna? Kanske värt prova då
Värd vet jag inte. Jag tycker att den är klart bättre än all bordeaux jag druckit - men då har jag hållt mig runt 300 vilket inte är mycket i sammanhanget. Om den är dubbelt så bra vet jag inte. Men jämfört med 700:- på krogen så är det ju prisvärt. Kul att prova om inte annat, klart med prisvärt än champagne i den prisklassen om man ska jämföra.AndersMalmgren skrev: