Ja den där torde vara rätt krävande på viken mat man kombinerar med, mat med lätta fina smaker blir nog ihjälslagen.D dilemma skrev:
En rejält fin Entrecote med mycket smak och potatisgratäng till funkar nog finfint.
Medlem
· Stockholms län
· 533 inlägg
Torr riesling eller bourgogne är viner jag föredrar - mest för att jag kan dricka maximalt 1 dl rött. Har med tiden fått några favoriter; främst Emrich Schönleber Halenberg (2012). Inte billig men väl värd att prova! Allra helst på Siljas vinbar bredvid Bon Vivant på både Symphony eller Serenade där den fanns att köpa på glas för 5 år sedan. Tyvärr kan man nog bara köpa hela flaskor nu - men den är minst sagt lättdrucken…AndersMalmgren skrev:
https://www.vivino.com/SE/en/weingut-emrich-schonleber-halenberg-riesling-gg/w/89061?year=2012
Medlem
· Stockholms län
· 533 inlägg
Inser lite sent att jag verkar kunna allt om vin, men nej - vet bara vad jag gillar…
Annat än dekanteringsdiskussionen så har det väl inte varit farligt alls?Mikael_L skrev:Wow, äntligen en vintråd.
Tyvärr gick den direkt ner i diket med en massa nördighet, skitnödighet och översittarfinfasoner.
Jag tänker inte bidra med mer sånt.
Och frågan är om jag kan bidra alls, jag köper ytterst sällan en vinflaska för mer än 100 kronor. Ska tråden utvecklas till en tråd för inbördes beundran mellan människor med mer pengar än förstånd kan jag också hoppa.
I övrigt har mitt vinintresse under många år varit att förstå hur vin och mat fungerar tillsammans och kompletterar varandra, och jag letar alltså flarror för uppåt 89:- för detta behov.
I övrigt vill jag bara bli lite lagom salongsberusad av vinet och ibland odrägligt onykter, där är min kravbild.
Kan annars varmt rekommendera tillfälliga sortimentet, massor av fynd under 200:- och ibland även under 150:-. Mycket mer småskaligt, och ofta lite mer utmanande än ordinarie sortimentet. I min mening är det något högre priset väl värt det. Ex. Winetable och Sofia Ander brukar provsmaka det mest i alla priskategorier inför släppen.
Renoverare
· Stockholm
· 18 347 inlägg
Riesling är fina grejer. Så där exklusiv riesling har jag nog aldrig köpt faktiskt. Brukar ligga på runt 200-300 på bolaget de jag köper. Sekt däremot. Köpte en Riesling Sekt på PH Huset för något år sedan, en av de bästa bubbel jag druckit. Tyvärr mins jag inte vad den hette. Men den kostade också runt 500 kronor så inte mycket billigare är skumpaD rob_t_j72 skrev:Torr riesling eller bourgogne är viner jag föredrar - mest för att jag kan dricka maximalt 1 dl rött. Har med tiden fått några favoriter; främst Emrich Schönleber Halenberg (2012). Inte billig men väl värd att prova! Allra helst på Siljas vinbar bredvid Bon Vivant på både Symphony eller Serenade där den fanns att köpa på glas för 5 år sedan. Tyvärr kan man nog bara köpa hela flaskor nu - men den är minst sagt lättdrucken…
[länk]
Renoverare
· Stockholm
· 18 347 inlägg
Tråkiga med tillfälliga är att de sällan är drickfärdiga, iaf inte Bordeaux. Men jag brukar också köpa mycket därifrån. Bordeauxen i inlägg #1 var ett drickfärdigt vin från tillfälliga.J Jonobe skrev:Annat än dekanteringsdiskussionen så har det väl inte varit farligt alls?
Kan annars varmt rekommendera tillfälliga sortimentet, massor av fynd under 200:- och ibland även under 150:-. Mycket mer småskaligt, och ofta lite mer utmanande än ordinarie sortimentet. I min mening är det något högre priset väl värt det. Ex. Winetable och Sofia Ander brukar provsmaka det mest i alla priskategorier inför släppen.
Renoverare
· Stockholm
· 18 347 inlägg
Jag var i Napa Valley för några år sedan, 11 år sedan, tiden går fort. Vi var på några olika vingårdar. På första stället gjorde vi misstaget att prova storsäljaren (Zinfandel om jag mins rätt). Fyfan säger jag. Smakade saft Jänkare gillar söta viner!D dilemma skrev:
Men efter det misstaget så fick vi prova på riktigt bra viner på nebbiolo, merlot osv
edit: Hittade några bilder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vette fan vad jag dricker där, kan det vara det söta vinet kanske?
Sådär, bättre färg på det vinet
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ja, men det är å andra sidan ännu värre med ordinarie, i tillfälliga dyker det upp lite äldre viner då och då. Ofta då till överraskande bra priser. Sällan Bordeaux dock.AndersMalmgren skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 347 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 347 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 347 inlägg
Jag drack ett jävligt bra Sauterne till foie gras idag men känns fel dra fram kamera när kyparen serverar
Renoverare
· Stockholm
· 18 347 inlägg