Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
För lite aktivitet i denna tråden.
Coravinat för några veckor sedan, korkade upp idag. Fortfarande inga tecken på att tappat. Ovanligt fruktig och ganska fyllig beaujolais, trevlig men kanske inte det jag vill ha då jag öppnar en flarra beaujolais.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Coravinat för några veckor sedan, korkade upp idag. Fortfarande inga tecken på att tappat. Ovanligt fruktig och ganska fyllig beaujolais, trevlig men kanske inte det jag vill ha då jag öppnar en flarra beaujolais.
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Kan tipsa om en Pulltex Antiox, i Kylen kan ett rödvin hålla karaktär i två veckor eller mer med den. Utanför kylen håller den också bra du ser den på mina bilder ovanJ Jonobe skrev:
Har väldigt svårt för vin som stått ens över natten i vanliga fall. Tycker coravin är helt ok då man talar om veckor-någon månad men inte som bra som påståtts. Systemets vingas fungerar med för kortare tider, kanske något att kombinera med ditt tips.AndersMalmgren skrev:
får jag tipsa om casa camarone..J Jonobe skrev:
ett lättdrucket rödvin.
Och håller sig bra fast det stått ett tag.
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Det absolut bästa är ju ett system som fyller flaskan med argongas och samtidigt pressar ut vinet genom en tunn nål genom korken,dessa utsätter aldrig vinet för syre.J Jonobe skrev:
Men den jag länkade till fungerar riktigt bra. Min tjej dricker inte så mycket så en flaska räcker hela helgen och den smakar lika bra på söndagen som på fredagen
Wow, äntligen en vintråd.
Tyvärr gick den direkt ner i diket med en massa nördighet, skitnödighet och översittarfinfasoner.
Jag tänker inte bidra med mer sånt.
Och frågan är om jag kan bidra alls, jag köper ytterst sällan en vinflaska för mer än 100 kronor. Ska tråden utvecklas till en tråd för inbördes beundran mellan människor med mer pengar än förstånd kan jag också hoppa.
I övrigt har mitt vinintresse under många år varit att förstå hur vin och mat fungerar tillsammans och kompletterar varandra, och jag letar alltså flarror för uppåt 89:- för detta behov.
I övrigt vill jag bara bli lite lagom salongsberusad av vinet och ibland odrägligt onykter, där är min kravbild.
Tyvärr gick den direkt ner i diket med en massa nördighet, skitnödighet och översittarfinfasoner.
Jag tänker inte bidra med mer sånt.
Och frågan är om jag kan bidra alls, jag köper ytterst sällan en vinflaska för mer än 100 kronor. Ska tråden utvecklas till en tråd för inbördes beundran mellan människor med mer pengar än förstånd kan jag också hoppa.
I övrigt har mitt vinintresse under många år varit att förstå hur vin och mat fungerar tillsammans och kompletterar varandra, och jag letar alltså flarror för uppåt 89:- för detta behov.
I övrigt vill jag bara bli lite lagom salongsberusad av vinet och ibland odrägligt onykter, där är min kravbild.
Här måste jag säga att jag i flera år höll på och pinade mig med röda viner tillsammans med grön och blåmögelostar.HasseTeknik skrev:
Sen kom uppenbarelsen, Röda viner med sin avsaknad av sötma, sina tanniner och strävhet och syra lämpar sig som regel ruskigt dåligt till grönmögelost, ja blåmögelost också.
Satsa istället på ett halvsött eller helsött portvin (Grådask är ett mycket prisvärt alternativ) eller ett halvsött eller helsött fylligt vitt vin, så ska ni se att det händer grejer.
Detta har jag bevisat några gånger för bekanta, låtit de testa vitt sött eller port gentemot "vanligt rött", och alla har menat att de nu skådat ljuset.
Idag köper jag väldigt sällan grön/blå-mögelost, utan håller mig till Brie och Camenbert och tar ett fruktigt rött vin till.
Vill man trots allt köra med ett rött vanligt vin till blå/grön-mögelost leta efter ett mycket fruktigt utan allt för kraftig strävhet, så funkar det lite bättre. Har det en liten uns sötma så kan det bara bli bättre.
Ett annat vin som passar bra till ost, framförallt tycker jag det gifter sig bra med hårda lagrade ostar, typ parmesan, Grana Padano, Parmigiano-Reggiano... är Zensa Primitivo
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/zensa-7396601/
89 spänn på gröna kiosken
Jag ser att det är en ny årgång nu, som jag inte testat än, har fortfarande kvar någon enstaka flarra av förra, så en viss risk finns att denna inte fungerar lika bra. En del tillverkare får stora skillnader mellan årgångarna, andra är betydligt mer stabila.
Denna är helt klart drickbar till huvudrätten också, bara den är tillräckligt kraftig för att inte slås sönder smakmässigt av detta ganska fylliga vin.
Så allt med kött som smakar mycket bör gå bra, fast det är inget perfekt grillvin, utan hellre någon gryta eller Pizza osv. Baconlinade kycklingfileér gick bra t.ex.
Fast inte skäms det till någon grillad köttbit heller, men jag väljer nog något annat då, ...om det nu inte ska vara lite ost efter, för då kan det vara trevligt att ha en deciliter kvar av denna till osten.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/zensa-7396601/
89 spänn på gröna kiosken
Jag ser att det är en ny årgång nu, som jag inte testat än, har fortfarande kvar någon enstaka flarra av förra, så en viss risk finns att denna inte fungerar lika bra. En del tillverkare får stora skillnader mellan årgångarna, andra är betydligt mer stabila.
Denna är helt klart drickbar till huvudrätten också, bara den är tillräckligt kraftig för att inte slås sönder smakmässigt av detta ganska fylliga vin.
Så allt med kött som smakar mycket bör gå bra, fast det är inget perfekt grillvin, utan hellre någon gryta eller Pizza osv. Baconlinade kycklingfileér gick bra t.ex.
Fast inte skäms det till någon grillad köttbit heller, men jag väljer nog något annat då, ...om det nu inte ska vara lite ost efter, för då kan det vara trevligt att ha en deciliter kvar av denna till osten.
Vill man ha ett bra rött till grillad entrecôte så är alltid amerikanska viner ett bra tips, husfavoriten är https://www.systembolaget.se/produkt/vin/substance-7408301/ . 179 kr kan tyckas dyrt men räkna om det så är det bara som en öl och ett glas vin på krogen