Detta vin dracks igår till skaldjur. Lite roligt med en torr moscadet, rekommenderas. Kom nyligen i tillfälligt sortiment för runt 200:-, kan nog finnas kvar.
Dessa två dracks ikväll. Det vänstra från teneriffa, då frun tyckte att det var för naturligt så korkade hon upp etna rosson till höger. Teneriffavinet hade verkligen star ksvaveldoft, väldigt naturvin möter vulkan. Därefter mer utpräglad naturvinsmak men skapligt fylligt för ett naturvin. Sticker helt klart ut, kul om man gillar såväl natur- som vulkanviner. Åts till sardeller och kombon blev lite surströmming i eftersmaken, tur att man gillar det
Etna rosson är det vinet som fick oss att upptäcka vintypen, bra start men inte kanske inte det roligaste då man testat några olika. Båda tillfälligt sortiment men för någon månad sen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Dessa två dracks ikväll. Det vänstra från teneriffa, då frun tyckte att det var för naturligt så korkade hon upp etna rosson till höger. Teneriffavinet hade verkligen star ksvaveldoft, väldigt naturvin möter vulkan. Därefter mer utpräglad naturvinsmak men skapligt fylligt för ett naturvin. Sticker helt klart ut, kul om man gillar såväl natur- som vulkanviner. Åts till sardeller och kombon blev lite surströmming i eftersmaken, tur att man gillar det
Etna rosson är det vinet som fick oss att upptäcka vintypen, bra start men inte kanske inte det roligaste då man testat några olika. Båda tillfälligt sortiment men för någon månad sen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Finns 9 kvar av den på mitt bolag, kanske ska prova. men står den är fruktig, säker på den är torr? Jag gillar inte söta fruktiga vita. Om det inte är desertvin förståssJ Jonobe skrev:Detta vin dracks igår till skaldjur. Lite roligt med en torr moscadet, rekommenderas. Kom nyligen i tillfälligt sortiment för runt 200:-, kan nog finnas kvar.
[bild]
Dessa två dracks ikväll. Det vänstra från teneriffa, då frun tyckte att det var för naturligt så korkade hon upp etna rosson till höger. Teneriffavinet hade verkligen star ksvaveldoft, väldigt naturvin möter vulkan. Därefter mer utpräglad naturvinsmak men skapligt fylligt för ett naturvin. Sticker helt klart ut, kul om man gillar såväl natur- som vulkanviner. Åts till sardeller och kombon blev lite surströmming i eftersmaken, tur att man gillar det
Etna rosson är det vinet som fick oss att upptäcka vintypen, bra start men inte kanske inte det roligaste då man testat några olika. Båda tillfälligt sortiment men för någon månad sen.
[bild]
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Vi gjorde Sylarna-runt för några år sedan med jobbet. Ingen visste om det skulle finnas alkohol på fjällstationerna så vi bestämde alla att konka två Bordeaux var. Det visade sig det var mycket bra standard fans tom bar så där konka man på 2 kilo i onödanA Andreas_jti skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Lite roligt om man vill testa vad tiden gör med ett vitt vin. Lovande doft och färg men initialt rätt så platt smak som dock lyfte rejält till mat.
Kanske inte det mest prisvärda i förhållande till smak, men alternativet i detta landet är ju oftast att lagra 15 år själv... då blir priset rätt attraktivt ändå. Tycker ändå att det kan vara värt pengarna om man ej testat vitt vin med ålder tidigare, eller helt enkelt för att det är svårtillgängligt.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/llanos-negros-7177801/
Det är för övrigt slipdamm på flaskan, även om det helt klart ser proffsigt ut med dammiga flaskor
Kanske inte det mest prisvärda i förhållande till smak, men alternativet i detta landet är ju oftast att lagra 15 år själv... då blir priset rätt attraktivt ändå. Tycker ändå att det kan vara värt pengarna om man ej testat vitt vin med ålder tidigare, eller helt enkelt för att det är svårtillgängligt.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/llanos-negros-7177801/
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är för övrigt slipdamm på flaskan, även om det helt klart ser proffsigt ut med dammiga flaskor
Spännande, kan du beskriva smakerna? Hur tycker du vinet står sig mot liknande viner?J Jonobe skrev:Lite roligt om man vill testa vad tiden gör med ett vitt vin. Lovande doft och färg men initialt rätt så platt smak som dock lyfte rejält till mat.
Kanske inte det mest prisvärda i förhållande till smak, men alternativet i detta landet är ju oftast att lagra 15 år själv... då blir priset rätt attraktivt ändå. Tycker ändå att det kan vara värt pengarna om man ej testat vitt vin med ålder tidigare, eller helt enkelt för att det är svårtillgängligt.
[länk]
[bild]
Det är för övrigt slipdamm på flaskan, även om det helt klart ser proffsigt ut med dammiga flaskor
Smakar mer som det ser ut. Mer honung och äppeljuice, knäckigt men syrligt.A Andreas_jti skrev:
Jag har bara testat några få vita viner mellan 15-30 år. Detta var sämst i förhållande till pris men ändå värt att köpa om man ej testat innan och är intresserad.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 548 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 548 inlägg
Låter mumsigt, Georgien verkar vara ett spännande land både vad gäller mat, vin och annat.A Andreas_jti skrev:
Har druckit orange vin från Georgien, på en vinbar, brukar ta bild av etiketten när något smakar bra (vilket det gjorde) men hittar den inte just nu.
Tipsar om en Georgisk restaurang (hoppas det är okej) för boende i Stockholm - tråkigt område, ful inredning men såååå god mat! https://www.tbilisishorna.se/
Otroligt prisvärt vin, köpt i mataffär i Helsingör men finns även på:
https://philipsonwine.com/produkter/2010-cuvee-philipson-cotes-du-rhone-guigal
https://philipsonwine.com/produkter/2010-cuvee-philipson-cotes-du-rhone-guigal
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder