Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 360 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 360 inlägg
Jag tycker tawny portvin gör sig bäst med lagrade ostar eller en god dessert. Inget jag dricker en hel flaska av. Om du vill prova en annan typ av sött fylligt vin skulle jag rekommendera en Recioto. Mycket trevlig som avslutning på en trerätters.raveper skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 376 inlägg
raveper skrev:
Därför att dessertvin smakar bäst med något som balanserar smaken. Annars blir det för kraftigt och sött. Tänk dig vinet som en del som tillsammans med maten skapar en helhet. Vill du bli full finns det billigare och godare sättraveper skrev:
Det är en bra reflektion, alla har vi olika smak. Rätt sjukt hur man till exempel kan gilla vissa ostar som luktar som något man helst skulle velat slängt i soporna. Jag kan rekommendera en vinprovning om du vill hitta fler favoriter än din favorit bib. Ett bra sätt att lära sig varför man gillar olika typer av vin.raveper skrev:
raveper skrev:
Gillar du amarone så är ett billigare alternativ ett ripassovin. Inte lika fylligt och kraftfullt, men du kommer säkert gilla stilen. Ofta börjar ett vinintresse med amarone så jag skulle ändå rekommendera en vinprovning. Ofta ett prisvärt sätt att få testa många viner och inom olike genre om man vill.raveper skrev: