Jag är nöjd med coravin. Fungerar bra då man själv är vinsugen, men frun tackar nej. Eller om man vill ha fler/olika vin.FredrikR skrev:Nån kallade mig nyfiken, kan varit chefen på senaste R&P, han må ha rätt och menade det på ett för mig positvt sätt men struntsamma nu, han liksom jag har semester
Funkar Coravin likabra som i reklamen? Blev som sagt nyfiken vad det var för mystist grej ovanpå flaskan och tvingades gåggla lite.
Naturvin är nästa grej jag lär kolla upp.
Däremot tror jag inte på hållbarheten som de anger. Jag har inte haft min så länge. Flaskorna står sig lätt en månad, men tycker att något känns off efter ett par månader - erfarenheterna är dock begränsad. Jag har dock inte haft coravin så länge och inte heller sparat så många viner så länge. Jag hade aldrig coravinat en flaska för att kontrollera mognad och därefter lagt undan den - som vissa påstår att man kan göra. Jag tycker att rödviner i regel är odrickbara redan efter ett dygn i öppnat tillstånd i kylen dock.
Jag tycker om den och använder den oftare än vad jag trodde att jag skulle. Dock så kostar ju mackapären en del (invänta reor, de är rätt frekventa, även på luftare/nålar) och gasen med. Det är svårt att motivera att coravina flaskor för 100:- tycker jag, och jag litar inte heller på den tillräckligt mycket för att använda på svårtillgängliga eller lite dyrare viner (300+ enligt min smärtgräns). Men jag dricker mest i 200-klassen och där tvekar jag inte att coravina.
Om man tänker dricka inom en vecka så är nog argongas på tub från systemet mer prisvärt.
Idag öppnade jag förresten flarran i inlägget som du citerade. En vecka senare smakade det som en oöppnad flaska. Det är jag nöjd med.
I teorin ja - i praktiken nja, skjuter väl upp oxideringen - men lyckas man verkligen ersätta allt vin med argongas?AndersMalmgren skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Har ingen erfarenhet av det där systemet men finns ju krogar som kör med liknande system där det fungerar. Jag har en polare som har ett system han är nöjd med ska se vilket det ärJ Jonobe skrev:Jag är nöjd med coravin. Fungerar bra då man själv är vinsugen, men frun tackar nej. Eller om man vill ha fler/olika vin.
Däremot tror jag inte på hållbarheten som de anger. Jag har inte haft min så länge. Flaskorna står sig lätt en månad, men tycker att något känns off efter ett par månader - erfarenheterna är dock begränsad. Jag har dock inte haft coravin så länge och inte heller sparat så många viner så länge. Jag hade aldrig coravinat en flaska för att kontrollera mognad och därefter lagt undan den - som vissa påstår att man kan göra. Jag tycker att rödviner i regel är odrickbara redan efter ett dygn i öppnat tillstånd i kylen dock.
Jag tycker om den och använder den oftare än vad jag trodde att jag skulle. Dock så kostar ju mackapären en del (invänta reor, de är rätt frekventa, även på luftare/nålar) och gasen med. Det är svårt att motivera att coravina flaskor för 100:- tycker jag, och jag litar inte heller på den tillräckligt mycket för att använda på svårtillgängliga eller lite dyrare viner (300+ enligt min smärtgräns). Men jag dricker mest i 200-klassen och där tvekar jag inte att coravina.
Om man tänker dricka inom en vecka så är nog argongas på tub från systemet mer prisvärt.
Idag öppnade jag förresten flarran i inlägget som du citerade. En vecka senare smakade det som en oöppnad flaska. Det är jag nöjd med.
I teorin ja - i praktiken nja, skjuter väl upp oxideringen - men lyckas man verkligen ersätta allt vin med argongas?
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Det var en coravin model 3 han hade, han är nöjd iaf. Han märker ingen skillnad i karaktärJ Jonobe skrev:Jag är nöjd med coravin. Fungerar bra då man själv är vinsugen, men frun tackar nej. Eller om man vill ha fler/olika vin.
Däremot tror jag inte på hållbarheten som de anger. Jag har inte haft min så länge. Flaskorna står sig lätt en månad, men tycker att något känns off efter ett par månader - erfarenheterna är dock begränsad. Jag har dock inte haft coravin så länge och inte heller sparat så många viner så länge. Jag hade aldrig coravinat en flaska för att kontrollera mognad och därefter lagt undan den - som vissa påstår att man kan göra. Jag tycker att rödviner i regel är odrickbara redan efter ett dygn i öppnat tillstånd i kylen dock.
Jag tycker om den och använder den oftare än vad jag trodde att jag skulle. Dock så kostar ju mackapären en del (invänta reor, de är rätt frekventa, även på luftare/nålar) och gasen med. Det är svårt att motivera att coravina flaskor för 100:- tycker jag, och jag litar inte heller på den tillräckligt mycket för att använda på svårtillgängliga eller lite dyrare viner (300+ enligt min smärtgräns). Men jag dricker mest i 200-klassen och där tvekar jag inte att coravina.
Om man tänker dricka inom en vecka så är nog argongas på tub från systemet mer prisvärt.
Idag öppnade jag förresten flarran i inlägget som du citerade. En vecka senare smakade det som en oöppnad flaska. Det är jag nöjd med.
I teorin ja - i praktiken nja, skjuter väl upp oxideringen - men lyckas man verkligen ersätta allt vin med argongas?
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Vintråd men jag tipsar om en av de mest prisvärda champagner på Systembolaget . Slår Moet och liknande , i mitt tycke dyra / tråkiga, champagner med hästlängder!
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/la-chouette-de-champillon-7736601/
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/la-chouette-de-champillon-7736601/
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Champagne är vin den där drack jag på midsommar, den var helt okej. Men den slår inte en bra vintage tex Pol Roger, men för priset är den vassC claym skrev:
Dagens budgetvin var riktigt trevligt. 99 kronor ger dig ett fruktigt fylligt vin med lite vanilj och russin. Passade bra till lite goda ostar. Mycket vin för pengarna. https://www.systembolaget.se/produkt/vin/governo-rosso-toscano-7252601/
Bara varit där en gång för några år sedan men fick helt klart mersmak. En hel del restauranger med 3-rätterslunch till bra pris vill jag minnas. Vi var på Marc Fosh då, och det är nog den bästa matupplevelsen jag har haft till ett ok pris. Trevliga inhemska viner med, men dyker tyvärr sällan upp på systemet.AndersMalmgren skrev:
C claym skrev:
Vill man få tillbaka lite Mallorca till vardagen kan jag rekommendera.J Jonobe skrev:Bara varit där en gång för några år sedan men fick helt klart mersmak. En hel del restauranger med 3-rätterslunch till bra pris vill jag minnas. Vi var på Marc Fosh då, och det är nog den bästa matupplevelsen jag har haft till ett ok pris. Trevliga inhemska viner med, men dyker tyvärr sällan upp på systemet.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/an2-7012001/
Funkar perfekt en varm sommarkväll.
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg
Japp, vi bor alltid i Santa Catalina, trevlig stadsdelJ Jonobe skrev:Bara varit där en gång för några år sedan men fick helt klart mersmak. En hel del restauranger med 3-rätterslunch till bra pris vill jag minnas. Vi var på Marc Fosh då, och det är nog den bästa matupplevelsen jag har haft till ett ok pris. Trevliga inhemska viner med, men dyker tyvärr sällan upp på systemet.
Renoverare
· Stockholm
· 18 488 inlägg