1 027 940 läst · 13 886 svar
1028k läst
13,9k svar
Vad blir det för mat?
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 451 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 451 inlägg
Nu får du ge mig tummen ner, men köpte Kimchi på burkkonserv för ett tag sen (har inte kvar så vet inte märket) och det var väldigt gott som alternativ till Sauerkraut. Liknande känsla men betydligt mer bett i, nästan kanske för mycket...FredrikR skrev:
Gunters var faktiskt planerat förra sommaren ihop med nåt annat men hanns tyvärr inte med, får se i sommar. 🙂AndersMalmgren skrev:
Turinger och Currywursten är de jag haft span på, köper bratwurst från Lidl ibland.
Köpte även en Currywurst på Alivefestivalen dock inte lika bra som jag minns dom från barndomen och resorna till släkten i Tyskland.
På en papptallrik, skivad bratwurst, currysås (curryketchup?) och en skiva vitt bröd. 😋
Torsk med knaperstekt bacon och rödvinssås har jag lagat massor med gånger 😋S Surly skrev:
Håller med om det du räknar upp, frukt hör inte ihop med mat helt enkelt. Svampsås till fisk har jag aldrig provat men det låter inte gott.Maria T skrev:Nu blev jag påmind om det, nån fiskrätt (av torsk låter jag vara osagt) som mamma lagade och där ingick det bacon. Eller möjligen stekt sidfläsk.
Jag tyckte inte det var särskilt gott men åt eftersom det var man skulle göra, äta det som serverades.
Tyckte heller inte om äppelmos till fläskkött, katrinplommonspäckad fläskkarré, korintsås till Sillbullar (hu), leverstuvning eller lutfisk. Svampsås till fisk går också bort.
Det är allt tur att vi har olika smaker och ingen behöver tvinga sig att äta något som den inte gillar, inte som vuxen i alla fall.
Vet inte om du menar att du äter matjessillen till köttet (framgår inte riktigt) men när vi har olika rester kvar så kör vi lite som smörgåsbord på Finlandsbåten - först en bit sill/matjes, sen en kycklingbit med sallad och sist nåt överblivet grillat kött med tsatsiki och mer sallad.
Angående sill till köttet så äts det samtidigt, tänk kött och potatis (men sill då istället för potatis)
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 451 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 451 inlägg
Ah fattar men vet inte om det skulle funka för mig, men om det är gott för dig (och ev familj) så är det bra på alla sätt! Vi har oftast sill av något slag i kylen så ska försöka påminna mig själv om att testa.S Surly skrev:
Kolgrillade burgare till ungarna, svamppasta till mig och spagetti med clams ("Robinson snäckor") till frugan. Ölen avhandlad i drickatråden, grymt god är den!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Renoverare
· Stockholm
· 18 412 inlägg