1 036 632 läst · 13 954 svar
1037k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Nu ni...
Nåt jag inte ätit sedan 94-95 på "restaurang" Tre Renar på I19's område i Boden..
Pitepalt, stekt fläsk, skirat smör och lingon.
Tisdag är min matdag då frun jobbar sent, båda barnen rensade tallrikarna den yngre var optimistisk före medans den äldre var mer tveksam, men båda sa helt ok.
Nu sitter jag och funderar på uppstekt palt i matdosan.
Nåt jag inte ätit sedan 94-95 på "restaurang" Tre Renar på I19's område i Boden..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Pitepalt, stekt fläsk, skirat smör och lingon.
Tisdag är min matdag då frun jobbar sent, båda barnen rensade tallrikarna den yngre var optimistisk före medans den äldre var mer tveksam, men båda sa helt ok.
Nu sitter jag och funderar på uppstekt palt i matdosan.
Redigerat:
Pitepalt, är inte det nått liknande kroppkakor? Jag HATAR kroppkakorFredrikR skrev:Nu ni...
Nåt jag inte ätit sedan 94-95 på "restaurang" Tre Renar på I19's område i Boden..
[bild]
Pitepalt, stekt fläsk, skirat smör och lingon.
Tisdag är min matdag då frun jobbar sent, båda barnen rensade tallrikarna den yngre var optimistisk före medans den äldre var mer tveksam, men båda sa helt ok.
Nu sitter jag och funderar på uppstekt palt i matdosan.
Jag har 2 paltisar kvar i frysen ifrån senastFredrikR skrev:Nu ni...
Nåt jag inte ätit sedan 94-95 på "restaurang" Tre Renar på I19's område i Boden..
[bild]
Pitepalt, stekt fläsk, skirat smör och lingon.
Tisdag är min matdag då frun jobbar sent, båda barnen rensade tallrikarna den yngre var optimistisk före medans den äldre var mer tveksam, men båda sa helt ok.
Nu sitter jag och funderar på uppstekt palt i matdosan.
Då blir d Patzerian i Öjebyn nästa för dig?
Jorå det är väldigt närbesläktat skulle jag påstå.Dan1891 skrev:
Palt norrut, kroppkakor söderut.
Vilken skillnad är det på Pitepalt och kroppkakor?
Pitepalt görs på rå potatis, kornmjöl och rimmat sidfläsk. Kroppkakor är något mindre innehåller ofta kokt potatis alt enbart riven rå potatis och har ett kryddat inkrom med lök. Palten dominerar i norra Sverige medan kroppkakor äts i södra Sverige. Smakskillnaden är stor även om de påminner om varandra. En normalportion palt är två paltar och en normalportion kroppkakor är tre.
Lånad text.
Oh, palt som är så jävla gott. Åt Piteortens igår faktiskt, stapelvara även i Stockholm. Riktigt smör, lingonsylt och iskall mjölk till sen är man i himlen. Orkar aldrig göra själv men saknar när jag växte upp i Luleå på 70-80 talet och man fick hemlagad palt, kroppkakor och blodpalt!
Och nu blev jag dödligt sugen på kåldolmar, det måste jag laga ASAP.
Och nu blev jag dödligt sugen på kåldolmar, det måste jag laga ASAP.