1 049 764 läst · 14 082 svar
1050k läst
14,1k svar
Vad blir det för mat?
Nejnej, nu kör vi.
Pankopanerad kyckling med rosmarinpommes och coleslaw. Våffla till efterrätt.
Å, viken klassiker.
Pankopanerad kyckling med rosmarinpommes och coleslaw. Våffla till efterrätt.
Å, viken klassiker.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 512 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 512 inlägg
Bra uttryckt där!nikasp skrev:
Min mamma hade fem paradrätter varav två var just kåldolmar och kroppkakor. Att de andra råkade vara kycklinggryta, kalops och kanelbullar tog jag fasta vid på mammas begravning så jag lät prästen nämna maträtter som börjar med K ... det kändes fint och lättade upp stämningen.
Alla ångrar något de inte gjort, en av sakerna jag ångrar är att jag var så totalt ointresserad av matlagning när jag var barn/tonåring och sällan tittade på vad som hände i köket.
Mycket går att finna på YouTube och liknande idag, säkert som amen att nån lagar kroppkakor och kåldolmar men den där fingertoppskänslan som mamma hade kan de inte förmedla.
Jag skulle *nästan dö* för att få äta hennes kåldolmar med brunsås igen.
Renoverare
· Stockholm
· 18 438 inlägg