1 032 230 läst · 13 916 svar
1032k läst
13,9k svar
Vad blir det för mat?
Hmm, 130 gram pizzadeg räcker inte till pizzor med 25cm diameter, det räcker till typ 20cm dia, kanske någon cm mer, beroende på hur tunna man vågar göra bottnarna.Mikael_L skrev:
Så nästa gång satsar jag nog på 200 gram deg för varje "boll".
Men bolltricket var bra, mycket enklare att få hyggligt runda pizzor än när jag "skär" ut en bit deg från en stor klump.
S
swirve
Elektroniktokig
· Östergötland
· 1 335 inlägg
swirve
Elektroniktokig
- Östergötland
- 1 335 inlägg
Är nog rätt lokalt här i Östergötland så ingen större spridning... Bjursunds slakteri är ett litet slakteri med fokus på kvalitetskött, slaktar bla wagyu från den enda? (första?) gården med wagyu kött i Sverige.richardtenggren skrev:
S swirve skrev:
Hoppas du menar bjursunds slakteri inköpta i valdermarsvik så inte allt för många smålänningar från tjust socken i Småland får migrän. Känsligt det där nära länsgränsen….S swirve skrev:
Bra burgare oavsett. Finns ju några lokala burgarställen som kör dessa rakt av och ändå erbjuder en bättre produkt av vissa ställen som påstår att de maler själv. Tycker slakteriet generellt är riktigt bra med de detaljerna dom erbjuder men tidvis har de misslyckats lite med gasen vid förpackningen av det köttet som de inte vacumpackar så hållbarheten har ibland varit år de kortare slaget.
S
swirve
Elektroniktokig
· Östergötland
· 1 335 inlägg
swirve
Elektroniktokig
- Östergötland
- 1 335 inlägg
Nä, bjursunds slakteri ligger i valdemarsvik! Bjursunds säteri ligger i tjust... Och köttet kommer från gårdar på båda sidorna länsgränsen!,M myrstack skrev:Hoppas du menar bjursunds slakteri inköpta i valdermarsvik så inte allt för många smålänningar från tjust socken i Småland får migrän. Känsligt det där nära länsgränsen….
Bra burgare oavsett. Finns ju några lokala burgarställen som kör dessa rakt av och ändå erbjuder en bättre produkt av vissa ställen som påstår att de maler själv. Tycker slakteriet generellt är riktigt bra med de detaljerna dom erbjuder men tidvis har de misslyckats lite med gasen vid förpackningen av det köttet som de inte vacumpackar så hållbarheten har ibland varit år de kortare slaget.
Var det inte Anna_H eller någon av "Mariorna" tro?D dilemma skrev:
Ska prova den rätten vid tillfälle, lät gott!
Om det är någon som likt mig också vill prova men inte hittar några vietnamesiska rätter i tråden så beror det på att köttbullarna var koreanska Här är receptet: https://www.byggahus.se/forum/threads/vad-blir-det-foer-mat.413655/page-348#post-4936692
Tack! Visste att det var något som skavde och förklarar varför jag inte hittade heller när jag sökte - dumstrut påT TowaTei skrev:
Roligt att kunna bidra med nåt! Vietnamesiska...koreanska... man kan inte ha rätt jämt. Trevlig helg!D dilemma skrev: