M marikristin skrev:
Vinnande stekpanna i test kan tydligen bara beställas genom Amazon. Har ni kollat varifrån den skickas, lågprisland
De kan köpas på flera ställen, länken till Amazon är för att det är den billigaste leverantören.
 
I
MathiasS MathiasS skrev:
Tycker det är en jädra massa gnäll på dessa tester om ditten och datten. Ta det för vad det är.
Kritik handlar om att informera, bjuda in till diskussion och förhoppningsvis nå ett bättre resultat. Saklig och informationsrik kritik är betydligt mer givande än en tumme ner, en sur gubbe eller ingen respons alls.

Ibland är kritiken inte främst riktad till skribenten utan snarare till läsarna. Själv använder jag ofta kommentarsfält för att få en känsla av hur korrekt resultatet är, om det kräver mer efterforskning eller om man kan nöja sig med det som presenterats.

Samtidigt kan jag hålla med om att kritik ibland används som en härskarteknik, ett sätt att trycka ner andra, särskilt på forum. Även då kan den dock sprida användbar information.
 
  • Gilla
Dilato
  • Laddar…
S
Min äldsta gjutjärnspanna (50-70år gammal?) används mest till att steka kött diskas ofta ur med diskmedel och hett vatten. Ytan är precis lika bra efter och det går utmärkt att steka tex ägg utan att det fastnar. Mina yngre gjutjärnspannor (15-20 år) diskas främst med hett vatten o diskmedel nån gång då och då. Inte heller dessa fastnar nåt nämnvärt i, möjligen att ägg kan fastna. Fiskpinnar går utmärkt med lite smör+olja. Så en gjutjärnspanna blir bara bättre och bättre ju mer den används och ju äldre den blir!
Den belagda stekpannan jag har är nog 5 år, och funkar fortfarande om lite stekfett används. Tog faktiskt stålull och gnodde bort det mesta svarta och därunder fanns den blanka nonstick ytan kvar. Ytan verkar inte ta skada utan bara svart inbränt som slipas bort. Den blev inte helt som ny, men mycket bättre.
 
  • Gilla
maria01
  • Laddar…
H
MathiasS MathiasS skrev:
Köp då en tunn gjutjärnspanna från Ronnebybruk så är problemet löst.
Lättgjutjärnspanna kallas dessa.
 
  • Gilla
MathiasS
  • Laddar…
I Ironside skrev:
Kritik handlar om att informera, bjuda in till diskussion och förhoppningsvis nå ett bättre resultat. Saklig och informationsrik kritik är betydligt mer givande än en tumme ner, en sur gubbe eller ingen respons alls.

Ibland är kritiken inte främst riktad till skribenten utan snarare till läsarna. Själv använder jag ofta kommentarsfält för att få en känsla av hur korrekt resultatet är, om det kräver mer efterforskning eller om man kan nöja sig med det som presenterats.

Samtidigt kan jag hålla med om att kritik ibland används som en härskarteknik, ett sätt att trycka ner andra, särskilt på forum. Även då kan den dock sprida användbar information.
Inget fel med lite kritik, dock noterar jag att de flesta av testerna man gör här alltid åtföljs av GNÄLL runt formalia snarare än att man presenterar en underbyggd och avvikande åsikt runt en sakfråga, tex funktionen på en produkt. Det är som att det är viktigare att korrekturläsa själva testet än att diskutera resultatet och produkterna.
 
  • Gilla
Dan_Johansson
  • Laddar…
Inte trodde man att stekpannor skulle riva upp så mycket känslor.... 😂
 
  • Gilla
  • Haha
pmd och 2 till
  • Laddar…
Dan_Johansson Dan_Johansson skrev:
Inte trodde man att stekpannor skulle riva upp så mycket känslor.... 😂
Haha, synd de inte poängsatte hur lämplig stekpannan är som mordvapen. "Skeppshulten kammar hem full pott med sina gedigna 2,6 kilo bakom handtaget. Ett slag räckte för att spräcka skallen på testpersoner."
 
  • Haha
skogaliten och 1 till
  • Laddar…
P
returen returen skrev:
mitt stekbord är suveränt och jag har slutat med pannor för länge sedan
Jag skulle också vilja ha ett stekbord, men jag tror inte att det går in i diskmaskinen.
 
  • Haha
Dilato
  • Laddar…
P
D Dilato skrev:
Jag har sedan flera år gjort om smöret till ghee, inget vatten inga föroreningar och extremt lång hållbarhet utan kyla.
Gör du så med allt smör du förtär? Det är mättat fett, som ju inte är så nyttigt.
 
P
N Nordman1971 skrev:
Håller med! Det verkar bara vara konstiga test i denna kontext. Stålpannor är överlägsna och används av populationen som kan laga mat.
Vi som inte kan laga mat vill gärna veta vilken slags stekpanna som är bäst för oss.
 
P pmd skrev:
Gör du så med allt smör du förtär? Det är mättat fett, som ju inte är så nyttigt.
Det blir inte mer mättat bara för att man tar bort vattnet, saltet, laktoset och mjölkproteinerna.

Jag använder det överallt där man använder smör i matlagning, men mest för stekning eftersom det inte bränner eller ryker och inte lämnar några rester efter sig i stekpannan.

Det står i en burk bredvid spisen, behöver ingen kyla.

Det är ett fantastisk sätt att kunna köpa stora mängder smör när det är snorbilligt och sedan förvara det jättelänge helt utan kyla.
https://www.arla.se/recept/ghee/
 
  • Gilla
pmd och 1 till
  • Laddar…
P pmd skrev:
Vi som inte kan laga mat vill gärna veta vilken slags stekpanna som är bäst för oss.
Är så trött på det här grälsjuka forumet!! Kan du inte läsa?? Min åsikt är att stålpannor är bäst om man kan använda dem. Vilken stålpanna som helst är bättre än de stekpannor som testet inkluderade! Nu har du fått svar så gå och gräla med någon annan.
 
P pmd skrev:
Vi som inte kan laga mat vill gärna veta vilken slags stekpanna som är bäst för oss.
Empiriska tester jag utfört i köket visar att oavsett vilken stekpanna jag använder så kan jag fortfarande inte laga mat. Dock gillar jag att hålla i pannorna från Ronnebybruk, så när jag eldar upp mat så är det den jag använder.
 
  • Gilla
  • Haha
Nordman1971 och 4 till
  • Laddar…
De Buyer kolstålspannor är helt oslagbara och håller livet ut.
 
P pmd skrev:
Jag skulle också vilja ha ett stekbord, men jag tror inte att det går in i diskmaskinen.
man diskar inte stekbord så det är inget problem
 
  • Haha
Dilato
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.