Tror du på global uppvärmning?

  • Ja

    674 Röster 74,1%
  • Nej

    200 Röster 22,0%
  • Kanske, utveckla svar i tråden

    35 Röster 3,9%
  • Antal röster
    909
R RoAd skrev:
Att det fortfarande ,trots all forskning, finns personer som tror att mänskliga utsläpp av co2 inte är skyldiga till den ökade uppvärmningen av jorden är tragiskt.
Forskning? Tragiken består mestadels i resultaten av en stor mängd klimatsimuleringar där temperaturförutsägelserna visar alla möjliga och omöjliga resultat och inte ens visar rätta temperaturer om de förses med historiska data. Det är inte alls märkligt eftersom klimatet är ett oerhört komplext system som är svårt att modellera. Det kan jämföras med väderprognoser som baserar sig på liknande bakgrundsdata och som trots beräkningarna på superdatorer, inte är tillförlitliga efter 10 dagar.

Den forskning som baseras på historiska data bl a över CO2-halt och temperatur från iskärnor från Vostok på sydpolen, geologi, fysikaliska beräkningar m m, stöder inte heller klimatkyrkans dogmer om att den globala temperaturen ökar som följd av ökad halt av CO2 i atmosfären. Historiska data visar i stället mestadels det omvända, d v s att ökad temperatur medför ökad halt av CO2 i atmosfären. Här har världshavens absorption och frigörande av CO2 betydelse.

Klimatet styrs i huvudsak av de långsiktiga variationerna i solinstrålningen (jordens enda värmekällan) och Milankovitch cykler (5 till antalet) och av enstaka gigantiska vulkanutbrott som historiskt har sänkt jordens temperatur under åratal. Analys av temperaturen från de 420.000 år gamla iskärnorna från Vostok visar bra korrelation med en grafisk representation av de 5 överlagrade cyklerna av Milankovitch.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.