64 183 läst · 523 svar
64k läst
523 svar
Allt om pizza
Procent vatten i förhållande till mängden mjöl.Karlia skrev:Hur mäter du hydrering?
Sist jag bjöd på pizza delade jag 1.5 kg på 6. Degen var inte klibbig men då hade jag kört den 20 min i degblandare.
Mina gäster tyckte att det blev bra, lagom storlek också. Nu misstänker jag att familj är ärligare och hårdare i sina omdömen än vad mina vänner var.. Åtminstone har min dotter aldrig försökt vara snäll när hon kommenterat maten, rackarns att hon vet att jag älskar henne oavsett
900g mjöl
600g vatten ~67% hyd.
Ni alla komplicerar verkligen pizzadegsbakandet. Det är för jösse namn bara en pizzabotten!!
Jag som har bakat bröd i väldigt många år, både med surdeg och annat, måste säga att det är "liiite" överdrivet.
Ta det lugnt, en puzzabotten blir oftast bra, oavsett.
Jag som har bakat bröd i väldigt många år, både med surdeg och annat, måste säga att det är "liiite" överdrivet.
Ta det lugnt, en puzzabotten blir oftast bra, oavsett.
Du har så rätt, det receptet jag följt tidigare, utan långjäsning hade så låg som 58% hydrering, och den var trevlig att jobba med för en "icke-bagare" som mig.Hemmakatten skrev:
Jag får dock känslan att just "napoletansk" deg innehåller mer vatten än traditionell deg, Ica.se tex. har recept med så hög hydrering som 71% den skulle ja få fnatt på.
Bara att prova sig, råvarorna är billiga, allt som behövs är plats i kylen och lite tid.
Det finns inga genvägar till den perfekta pizzadegenHemmakatten skrev:
- om farbror barbro varit pizzabagare
Jo, jag förstår att om man har ett starkt intresse så vill man gärna prova sig fram. Och att man gärna testar sig fram.
Så var väl jag också när jag för många år sedan när jag ville få fram den ultimata surdegen. Numera slänger jag ihop degen en söndagskväll och bakar med den på tisdag/onsdag.
Så var väl jag också när jag för många år sedan när jag ville få fram den ultimata surdegen. Numera slänger jag ihop degen en söndagskväll och bakar med den på tisdag/onsdag.
Du vet hur det är med sociala medier idag, är det inte kläder, varumärken, eller kroppsideal, så är det MYCKET luftiga kanter som fyller ens flöde...Hemmakatten skrev:
/Närmre 50 än 40.
Kvällens bak, första Biancon, jag tycker den gav mersmak, yngsta sonen gilla inte caviaren, frun.. gilla degen? Nej lite mer, men det var lite mycket caviar och...
Godaste botten hittills, var alla överens om iaf.
Som "bagare" var det kletigaste degen hittills.
Ska sätta ny deg snart, med lägre hydrering.
Värmen nu gör säkert sitt till också.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Godaste botten hittills, var alla överens om iaf.
Som "bagare" var det kletigaste degen hittills.
Ska sätta ny deg snart, med lägre hydrering.
Värmen nu gör säkert sitt till också.
Snygg bianco. Frun kör en liknande ibland med lite västerbottenost på dessutom, supergott som förrättspizza.FredrikR skrev:Kvällens bak, första Biancon, jag tycker den gav mersmak, yngsta sonen gilla inte caviaren, frun.. gilla degen? Nej lite mer, men det var lite mycket caviar och...
[bild] [bild] [bild]
Godaste botten hittills, var alla överens om iaf.
Som "bagare" var det kletigaste degen hittills.
Ska sätta ny deg snart, med lägre hydrering.
Värmen nu gör säkert sitt till också.