Karlia Karlia skrev:
Jag skulle prova att grilla själv innan jag bjöd kompisar. Så blev det inte. Satte polish igår, använde degen idag. Måste säga att det blev bättre i vanlig ugn - trots lock på blev all värme underifrån. Kanske därför pizzaugn finns, då blir det (väl) övervärme också.

Nu lossade pizzan i alla fall, Blev ingen liten hög - framsteg!

[bild]
Ser ju bra ut :ok:
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Karlia
Vi åt med god aptit :)
 
Jag behöver nog köpa lite fler burkar eller något... :crysmile: hur gör ni andra? :)
 
  • Flertalet matlådor och burkar i olika storlekar och färger på ett köksbänk.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Älska
FredrikR
  • Laddar…
Solvskaftet Solvskaftet skrev:
Jag behöver nog köpa lite fler burkar eller något... :crysmile: hur gör ni andra? :)
Jag slog till på 5st runda IKEA glasburkar med snäpplock, likt den du har till vänster.
Försumbar kostnad och minskningen av matdosor blir mindre kännbar ;)
 
  • Gilla
Solvskaftet
  • Laddar…
Pizzan till lunch!
 
  • Hemlagad pizza med tomat, ost och skinka på bakplåt.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Haha
  • Älska
fremax och 3 till
  • Laddar…
Hur är det vi brukar säga...?
"Jag kan sluta när jag vill...!"
Skärmdump av bekräftelse på köp av mjöl från Lilla Napoli webshop med ordernummer och totalbelopp.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Nåja, jag har köpt sämre eller om vi ska kalla det dummare saker än mjöl förut så... :oops:
;)
 
  • Gilla
Solvskaftet och 4 till
  • Laddar…
Karlia
Att ha rent mjöl i påsen är viktigt, inte dumt!
 
  • Gilla
  • Haha
7ender och 2 till
  • Laddar…
Karlia Karlia skrev:
Att ha rent mjöl i påsen är viktigt, inte dumt!
Svängde in på Snabbgrossen efter jobbet..
Staplar av pizzamjölsäckar från Caputo på butiksgolvet, erbjudande noterat i inlägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Bra pris, 199:- + moms
Priset gäller v25-26.

Privatpersoner får handla året ut, här, utan krav på kort/firma.

Kan nog bli en säck.. :crysmile:
 
  • Haha
  • Gilla
lassebrun och 2 till
  • Laddar…
Glöm inte att midsommardagen är som nyårsdagen...
Pizzadag.

Glöm inte att förbereda degen!
 
  • Gilla
  • Älska
nino och 2 till
  • Laddar…
Bärgade en säck, blev dock inge midsommardagspizza tyvärr..
En säck med Caputo Pizzeria mjöl står på ett garagegolv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Semestern närmar sig med stormsteg, då om inte annat ska det gräddas! Skivan till pizzabordet formas av imorgon, risken är det lär göras om men det visar sig imorgon.
 
  • Gilla
Karlia och 5 till
  • Laddar…
Salt!? Slut på salt??
Tre förpackningar av Falksalt, två mindre saltströare och ett större paket, på ett vitt bord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Inte nu längre! :cool:

Denna ska jäsas enligt konstens alla regler, och bakas ut på lördag.
Första lång/kalljästa för mig.
Deg i en bunke redo för långsam jäsning, med en hand som håller i bunkens lock.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
fgo och 2 till
  • Laddar…
Jag hamnade på ca. 65% hydrering, som det så fint brukar benämnas, mängden vatten i degen alltså.

På ca 5½h hade degen jäst fint, kände försiktigt på den innan jag innan jag hade upp den på tänkta stora skärbräden för delning och bollning, kändes rätt så klibbig så jag valde att ta fram bakbordet och mjöla det lite innan bollningen.

Det har säkert diskuteras innan, men hur många % vatten brukar ni köra på, och är degen så klibbig att den fastnar utan mjöl, på både händer och ytan den delas på?
Jag delade en ~1,5kg´s i 4 nu, fick negativ feedback i helgen att pizzorna var för små... och då var en ~1kg´s delad i 4. :thinking::rolleyes:

På lördag bakas det pizza! :cool:
 
Karlia
Hur mäter du hydrering?

Sist jag bjöd på pizza delade jag 1.5 kg på 6. Degen var inte klibbig men då hade jag kört den 20 min i degblandare.

Mina gäster tyckte att det blev bra, lagom storlek också. Nu misstänker jag att familj är ärligare och hårdare i sina omdömen än vad mina vänner var.. Åtminstone har min dotter aldrig försökt vara snäll när hon kommenterat maten, rackarns att hon vet att jag älskar henne oavsett
 
  • Gilla
7ender och 1 till
  • Laddar…
Jag brukar vika degen tre gånger efter att jag ”blandat” den.
Låter den vila 30 minuter efter varje vikning.
Första vikningen brukar kunna vara bra kletig, men andra lite lättare och tredje inga problem. Då brukar jag köra 68-70% hydrering.
Undvik mjöl på bakbordet när du viker och bollar, då sänker du ju hydreringen :)
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Tillägg: 270 gram per degboll brukar bli lagom pizzor för mig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.