Karlia Karlia skrev:
Ok, nu kom jag till kalkylatorn, glöm min fråga!
Får se om jag klarar skriftlig information..
Hittade kalkylatorn och en liten video som visade lite hur man gör lättast.
Karlia Karlia skrev:
Steg ett var inte så svårt när jag väl insåg att det inte var 19g jäst utan 0.19g..tror vågen behöver nytt batteri men det kan jag ordna i morgon. Ingen brådska med degen :)

[bild]
Ja, det går åt väldigt lite jäst både dag 1 och dag 2.
En normal pizzadegsboll för en person ligger väl på 200-230 gram
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Karlia
Jag har googlat lite recept också, där kommer det bli krångligt, alla gör lite olika.. När dottern var liten bakade jag allt vårt matbröd, efter ett tag får man in känslan för hur en deg ska vara. Det var länge sedan, nu har jag inte en susning. Men det är en deg, katastrof kan det ju inte bli.
 
Karlia Karlia skrev:
Jag har googlat lite recept också, där kommer det bli krångligt, alla gör lite olika.. När dottern var liten bakade jag allt vårt matbröd, efter ett tag får man in känslan för hur en deg ska vara. Det var länge sedan, nu har jag inte en susning. Men det är en deg, katastrof kan det ju inte bli.
Det kommer sitta ganska snabbt igen. Men det som är viktigt, tycker jag, och som dom gör i videon jag la in. Det är att man drar och viker över. Då jobbar man upp glutentrådarna på ett bättre sätt. Degen kommer att kännas lite kladdig men, ska inte fastna.
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
J
Karlia Karlia skrev:
Jag har googlat lite recept också, där kommer det bli krångligt, alla gör lite olika.. När dottern var liten bakade jag allt vårt matbröd, efter ett tag får man in känslan för hur en deg ska vara. Det var länge sedan, nu har jag inte en susning. Men det är en deg, katastrof kan det ju inte bli.
Denna degen kan jag rekommendera.
Tre bilder av hemmagjord pizza och en bild av pizza deg, rekommenderad i ett inlägg.
 
  • Gilla
AXS och 1 till
  • Laddar…
Karlia
Nästa gång. Nu har jag ju en poolish på gång :D
 
  • Gilla
Jonobe
  • Laddar…
Pizza som gräddas i en vedeldad ugn med synliga lågor till höger.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nybakad pizza med korv och paprika på en träspade bredvid en gasolbrännare på ett utomhusbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Tokslut och 8 till
  • Laddar…
Det där var en skaplig pizzaugn
 
Jag måste börja fundera över deg(ar), jag och yngsta blir ensamma hemma söndag till måndag. :thinking::love:
 
  • Gilla
fgo och 1 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Jag måste börja fundera över deg(ar), jag och yngsta blir ensamma hemma söndag till måndag. :thinking::love:
Finns en hel del bra tips med kalkylatorn och videos.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
W WFD skrev:
Finns en hel del bra tips med kalkylatorn och videos.
Kollade den du länkade till sist, Poolish. (y)
 
  • Gilla
WFD
  • Laddar…
Blev Ica receptet...
Och vad kan vara mer rätt en dag som denna med vår nationalrätt kebabpizza?!
Gyroskebab tom, samt rosa sås med Fanta i. :love:
Hemgjord kebabpizza som bakas på stenplatta i ugn med synliga lågor i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Två hemmagjorda kebabpizzor på ett träbräde med tydligt gräddade kanter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Skivad gurka, tomat och rödlök på tallrik med såsskål och salladsblad, redo för kebabpizzatillbehör.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



Snappade upp en grej gällande utbakningen i ett inlägg i Fb pizzasekten, blev bättre än tidigare försök.

Hurra för Sverige! ;)(y)
 
  • Gilla
Karlia och 2 till
  • Laddar…
richardtenggren
FredrikR FredrikR skrev:
Blev Ica receptet...
Och vad kan vara mer rätt en dag som denna med vår nationalrätt kebabpizza?!
Gyroskebab tom, samt rosa sås med Fanta i. :love:
[bild] [bild]
[bild]


Snappade upp en grej gällande utbakningen i ett inlägg i Fb pizzasekten, blev bättre än tidigare försök.

Hurra för Sverige! ;)(y)
Ser gott ut! Men rosa sås? :surprised:
https://www.bollnasbilvard.se/sprayskydd/6112-bbv-rosa-sas-500ml-7350080131624.html
 
  • Haha
  • Wow
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Blev Ica receptet...
Och vad kan vara mer rätt en dag som denna med vår nationalrätt kebabpizza?!
Gyroskebab tom, samt rosa sås med Fanta i. :love:
[bild] [bild]
[bild]


Snappade upp en grej gällande utbakningen i ett inlägg i Fb pizzasekten, blev bättre än tidigare försök.

Hurra för Sverige! ;)(y)
Du har inte lust att dela med dig av tipset?? ;)

Gissa maten imorgon:
Fem runda degbollar på ett mjölat svart underlag, förberedelse för bakning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

:heart:
 
  • Älska
FredrikR
  • Laddar…
fgo fgo skrev:
Du har inte lust att dela med dig av tipset?? ;)

Gissa maten imorgon:
[bild]
:heart:
Jag hade tidigare börjat dra ut bollen i mjölet på bakbordet, men sen la jag märke till att i klippet jag såg så tryckte man till den i mitten med fingertopparna först och sen började med cirkelrörelsen.
Mycket stabilare deg att forma ut då!
Kanske en självklarhet, men inte för mig innan iaf.. :oops::whistle::rolleyes:

Av dessa 4 bollar vek jag 3 av dom 3ggr efter bulkjäsningen, den 4e bollade jag direkt, lite oklart om jag märkte nån skillnad efter ca 6h i rumstempereratur. :thinking:
 
FredrikR FredrikR skrev:
Jag hade tidigare börjat dra ut bollen i mjölet på bakbordet, men sen la jag märke till att i klippet jag såg så tryckte man till den i mitten med fingertopparna först och sen började med cirkelrörelsen.
Mycket stabilare deg att forma ut då!
Kanske en självklarhet, men inte för mig innan iaf.. :oops::whistle::rolleyes:

Av dessa 4 bollar vek jag 3 av dom 3ggr efter bulkjäsningen, den 4e bollade jag direkt, lite oklart om jag märkte nån skillnad efter ca 6h i rumstempereratur. :thinking:
Tack! Alla tips är bra.
Det kanske är fler än vi som är rookies.

Kalljäser du alltid?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.