FredrikR FredrikR skrev:
Morsdag är det, så mamman i huset fick bestämma topping.
Prosciutto, ruccola, pinjenötter och balsamico.
[bild] [bild] [bild]

Sen hade jag halvlovat Nutellapizza till efterrätt.
[bild]
Blev sådär.. :rolleyes:
Tog eld utan topping :geek:

Jaja bara och träna på, vändspaden, termometern och storspaden funkade bra allesammans. :cool:
Förlåt att jag glömt det här tipset till dig (läste ju att du skulle göra Nutellapizza).
Jag brukar sänka värmen till nästan min efter jag gräddat sista matpizzan.
Då är det lättare att få efterättspizzan utan fyllning bra.
Det verkar bli för varmt ovan utan fyllningen.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Karlia
Tur att du bara hade halvlovat:D
 
  • Haha
FredrikR
  • Laddar…
Tyckte det var svårt att få upp pizzan på spaden, gled inte alls så där fint som på pizzerian :)

Lika när den skulle av på stenen...

Nu var jag snabb med grejerna som skulle på men ändå...
Delade i 100g bitar och då gick det fint, men dom blir ju rätt små
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
J
Insåg ganska snabbt efter att jag köpt pizzaugnen att jag inte hade någonstans att ha den.... så det blev att börja snickra pizzaugnsbord. Bara halvfärdigt, men blir nog bra om än något högt :surprised::crysmile:

Halvfärdigt träbord för pizzaugn på en veranda, med ugnen och verktyg på bordet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Dortmunder DAB och 2 till
  • Laddar…
Degen kändes lite kladdig, gjorde enligt receptet på Ica.se som jag brukar använda, dock gjorde jag en större deg, för 8 personer istället för vanliga 6.
Ok jag tog en påse torrjäst istället för 1⅓...

Gjordes för ca ett dygn sedan, bulkjästes i dryga 2h innan den bollades och lades i burkar där de låg till ca 3h innan utbak.

Ska kolla in lite recept i Fb gruppen och se vad som skiljer.
 
J Jonobe skrev:
Insåg ganska snabbt efter att jag köpt pizzaugnen att jag inte hade någonstans att ha den.... så det blev att börja snickra pizzaugnsbord. Bara halvfärdigt, men blir nog bra om än något högt :surprised::crysmile:

[bild]
Tjusigt! (y)
Jag ska göra nåt liknande, bordet jag haft ugnen för lågt.
 
J
FredrikR FredrikR skrev:
Tjusigt! (y)
Jag ska göra nåt liknande, bordet jag haft ugnen för lågt.
Jag tänkte att man vill ha lite höjd när man lagar pizza, men detta blev nog lite för högt faktiskt (100 cm). Man ser nog pizzan bra då men blir lite obekväm arbetsställning.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Har för mig att jag hade typ 1/4 dels jäst när jag gjorde deg för längesen
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Ooni appens recept ska jag testa
Den verkar en del rekommendera (y)
 
Kan tipsa om Urban delis deg om man inte haft tid och kalljäsa en själv. Den är riktigt bra faktiskt.
 
  • Gilla
Krille-72 och 1 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Kan tipsa om Urban delis deg om man inte haft tid och kalljäsa en själv. Den är riktigt bra faktiskt.
Var får man tag i den?
 
fgo fgo skrev:
Var får man tag i den?
På Söder...? ;)
Eller Östermalmsgallerian?
:p
 
fgo fgo skrev:
Var får man tag i den?
Den säljs i alla välsorterade butiker. Här i Stockholm iaf
 
  • Gilla
fgo
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Den säljs i alla välsorterade butiker. Här i Stockholm iaf
Då går det fortare att jäsa den hemmavid.

Tack för tipset!
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.