Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
Jag beställde också två. Alltid skeptisk till flaskor som inte har klassiska etiketter
Så är det för mig med.AndersMalmgren skrev:
Spektakulära etiketter och flaskor (lampfot!) får mig att tveka. Ett bra vin borde sälja sig självt, ett sämre kan behöva ta till trix.
Men jag vet att det inte alltid stämmer, så ibland får man våga testa ändå.
Men är det någon som vet något om vilken stil Matsu el picaro är?
Jag finner att det inte verkar väldigt fylligt, lite mitt i typ. Kanske passar bättre till fläskrätter, kyckling osv.
Mikael_L skrev:Så är det för mig med.
Spektakulära etiketter och flaskor (lampfot!) får mig att tveka. Ett bra vin borde sälja sig självt, ett sämre kan behöva ta till trix.
Men jag vet att det inte alltid stämmer, så ibland får man våga testa ändå.
Men är det någon som vet något om vilken stil Matsu el picaro är?
Jag finner att det inte verkar väldigt fylligt, lite mitt i typ. Kanske passar bättre till fläskrätter, kyckling osv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Så säger vivino och jag vill minnas att det stämde rätt bra. Minns de matsu-viner som jag provat som spanska kraftpaket.
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 893 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 893 inlägg
Äh, ingen minns en fegis, ja - även jag drar öronen till mig när jag ser flaskor som verkar sälja på etiketten, men jag har följt den här tråden ganska länge och @Jonobe är en av de som jag personligen (och ingen annan behöver tycka som jag) verkar på riktigt uppskatta såväl som förstå vin och komma med relevanta rekommendationer - helt utan att göra det till en statussymbol (och ja, det finns helt klart andra av dennes kaliber, inte minst någon som jag trodde hade mer förtroende för jonobe - men det finns också andra i helt andra ändan av skalan…)
/U
/U
Redigerat:
Inga dåliga ord nu känner jag press här.ullberg skrev:Äh, ingen minns en fegis, ja - även jag drar öronen till mig när jag ser flaskor som verkar sälja på etiketten, men jag har följt den här tråden ganska länge och @Jonobe är en av de som jag personligen (och ingen annan behöver tycka som jag) verkar på riktigt uppskatta såväl som förstå vin och komma med relevanta rekommendationer - helt utan att göra det till en statussymbol (och ja, det finns helt klart andra av dennes kaliber, inte minst någon som jag trodde hade mer förtroende för jonobe - men det finns också andra i helt andra ändan av skalan…)
/U
Själv beställer jag mycket sällan mer än 1-3 flaskor av både ekonomiska och utrymmesskäl. Dessutom är vin ett ganska nytt intresse för mig, så om några år har jag kanske andra smakpreferenser - så avvaktar lite innan jag börjar köpa på mig lådor.
Jag kan för övrigt rekommendera munskänkarnas kurser om man vill lära sig mer om vin. Jag går 1-betygskursen nu. Lite väl mycket fokus på Frankrike som jag å andra sidan haft rätt dålig koll på, men bra och roligt ändå. Det finns en druvkurs som ligger på motsvarande nivå (nybörjare) som nog kan vara bra.
Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
Kanske inte min grej då. Jag gillar mer lugna, mogna viner med lite mindre syra och utvecklade tanniner. Men ska bli kul smaka. Smaken är ju delad.J Jonobe skrev:
Det var väl du som inte kunde dricka upp min Bordeaux-tips tidgare i tråden pga stall?
Edit: my bad det var inte du
Samma för mig.AndersMalmgren skrev:
Generellt hoppar jag allt som i systembolagets smakbeskrivning har ord som ungt och ungdomligt i sig.
Brukar indikera hög spretig syra och liten eller obefintlig mognadsutveckling.
Sen finns ju förstås även problemet i andra änden av skalan, för övermogna och avrundade att de blir rätt tafatta. Alla viner klarar inte av längre lagring.
I den enda vinprovarkurs jag varit på, så gavs tipset att om smakklockan för strävhet inte var kl9 eller mer så är det troligen inte värt att lagra. Med tillägget att det är en generalisering, som inte alltid stämmer.
Detta är ju en ung spanjor från Toro med kort fatlagring, så den enda träffen där blir väl mindre syra lufta rejält så det lugnar sig.AndersMalmgren skrev:
Matsus 2 andra viner släpptes nu i veckan med.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/matsu-el-recio-5540201/
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/matsu-5640701/
El viejo är ett riktigt toppvin mmed rejäl fatlagring, men lite högt pris i mitt tycke (379.
El rieco har jag inte provat, men ska väl ligga mittemellan de båda och verkar vara mångas favoriter. Rimligare prislapp (169.
Jag beställde 3 vardera av den unge och medelåldersmannen. Alla 3 viner är ju fortfarande unga, men spanjorer brukar ju oftast fungera bra ändå.
Stall har jag för övrigt inga problem med, jag gillar ju naturvin
Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
Nu har jag precis hämtat ut 6 st Les Piliers från bolaget. Hoppas den är bra nu när du berömt den så väl.AndersMalmgren skrev:
Såg på nån engelsk vinsida att den bör luftas typ en timme, är din uppfattning också?
Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
Jag som inte dricker vin, inte så ofta iaf, är det verkligen så stor skillnad luftad eller direkt ur flaskan?AndersMalmgren skrev:
Nåt tips på en flaska som verkligen ändrar smak vid luftning som man kan testa?
Antar att om man slår i ett glas som får stå och försluter flaskan så kan man testa på det viset?