Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
Denna körde vi på. Tycker den var riktigt trevlig, men dricker sällan bubbel. Man får mer för pengarna på annat hållAndersMalmgren skrev:
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/langham-culver-7847501/
Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
Medlem
· Blekinge
· 10 481 inlägg
Fan vad du är klen. När jag var liten åkte jag til Cote'd'Azur på våren. Man frukostade med Gauloises och Espresso i någon bar, tog en enkel lunch med ortens vin och fortsatte till nästa destination.AndersMalmgren skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg
När du var stenförskyld? Verkar synd på vinet då man inte känner någon smakT Thomas_Blekinge skrev:
Jag fortsätter att undersöka i det billigaste sortimentet, söker sånt som kan vara fynd för låga pengar.
Hittade en ett Ungerskt, vitt
Julius KayserGrüner Veltliner, 2014, Finns dock ej i butikerna, man får beställa.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/julius-kayser-293401/
Pros:
59 kronor
Ganska fylligt
Utvecklat
Cons:¨
Ett smakinslag som jag inte var riktigt vän med, men jag tror den är druvtypisk, hittar liknande i andra vita viner, även dyra. Så detta kanske uppskattas av andra ...
Kort eftersmak.
Helt OK för pengarna, syran fanns, men var trivsamt mjuk, inte något sånt där vasst, surt som unga vita viner ibland har. Till saker som behöver den där tydliga syran blir ju däremot detta vin inte bra till. Jag har fått för mig att räkor och sånt ska ha skarp syra (Jag är skaldjursallergiker, så jag har ingen aning)
Drack det till lax som gått i ugn, vinet hade inga problem att möta upp mot kraften i denna maträtt, jag skulle nog också lätt våga använda det till kycklingrätter och fläskrätter, som inte har för kraftiga smaker i sig.
Jag upplevde det öht som ett vin till mat, inte att sippa på för sig självt. I alla fall som jag finner det.
Bra fyllighet gör att vinet klarar av att möta upp någorlunda kraftig mat.
Detta vin var inte heller så grinigt på temperaturen, det gick hyggligt bra direkt från kylskåpet, men funkade även när det blivit varmare, perfekt verkar vara runt 10-14
Jag gillar Chardonnay-druvan bättre, rent generellt, men jag kommer nog beställa någon till av denna flaska, och ha som matvin.
Hittade en ett Ungerskt, vitt
Julius KayserGrüner Veltliner, 2014, Finns dock ej i butikerna, man får beställa.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/julius-kayser-293401/
Pros:
59 kronor
Ganska fylligt
Utvecklat
Cons:¨
Ett smakinslag som jag inte var riktigt vän med, men jag tror den är druvtypisk, hittar liknande i andra vita viner, även dyra. Så detta kanske uppskattas av andra ...
Kort eftersmak.
Helt OK för pengarna, syran fanns, men var trivsamt mjuk, inte något sånt där vasst, surt som unga vita viner ibland har. Till saker som behöver den där tydliga syran blir ju däremot detta vin inte bra till. Jag har fått för mig att räkor och sånt ska ha skarp syra (Jag är skaldjursallergiker, så jag har ingen aning)
Drack det till lax som gått i ugn, vinet hade inga problem att möta upp mot kraften i denna maträtt, jag skulle nog också lätt våga använda det till kycklingrätter och fläskrätter, som inte har för kraftiga smaker i sig.
Jag upplevde det öht som ett vin till mat, inte att sippa på för sig självt. I alla fall som jag finner det.
Bra fyllighet gör att vinet klarar av att möta upp någorlunda kraftig mat.
Detta vin var inte heller så grinigt på temperaturen, det gick hyggligt bra direkt från kylskåpet, men funkade även när det blivit varmare, perfekt verkar vara runt 10-14
Jag gillar Chardonnay-druvan bättre, rent generellt, men jag kommer nog beställa någon till av denna flaska, och ha som matvin.
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 893 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 893 inlägg
Hämtade upp sista flaskan från källaren av den här godingen
Väldigt rund och fin men ändå med tryck i och utan att jag kan känna att den tappat, är väl lite på gränsen att vara för gammal då 1999 så vitt jag inte var ett fantastiskt år för lagring i Bordeaux.
Har en känsla att jag kanske la ett inlägg i den här tråden även vid näst sista flaskan, det är lite av en era som går i graven för oss, köpte rätt många av denna när den fanns och den har ”served us well” över åren…
kanske lite mer relevant då den fortfarande finns på bolaget (åtminstone för någon vecka sedan) är denna portugis som vi tog igår, den blir köp igen
/U
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Väldigt rund och fin men ändå med tryck i och utan att jag kan känna att den tappat, är väl lite på gränsen att vara för gammal då 1999 så vitt jag inte var ett fantastiskt år för lagring i Bordeaux.
Har en känsla att jag kanske la ett inlägg i den här tråden även vid näst sista flaskan, det är lite av en era som går i graven för oss, köpte rätt många av denna när den fanns och den har ”served us well” över åren…
kanske lite mer relevant då den fortfarande finns på bolaget (åtminstone för någon vecka sedan) är denna portugis som vi tog igår, den blir köp igen
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
/U
Renoverare
· Stockholm
· 18 387 inlägg