1 010 133 läst · 13 696 svar
1010k läst
13,7k svar
Vad blir det för mat?
Ja, Kap Verde. Sao Vicente.R Rejäl skrev:
Stapelvaran här är fisk, bönor, ris och rotfrukter.
Mycket långkok och väldigt mycket naturliga smaker.
Men maten är generellt sett ganska tråkig. Det finns fantastiska råvaror men kockarna saknar kreativitet. Det är väldigt konservativt.
Tonfisk som togs upp på morgonen kostar 50kr per kilo men när de steker den här blir den torr och genomstekt. Det är nog mest kulturskillnader...
Men när man blir hembjuden på bläckfisk, conch eller skaldjur där de långkokar och har i en bit saltat fläsk i stället för bulljong, massor med örter, vitlök och rotfrukter, då blir man frälst.
De är bra på att dra ur smaker från ingenting men de har inte förstått att konsistens och textur också är viktigt. Man kan få den bästa kycklinggryta här, men full av brosk och ben som man spottar ut.
Råvarorna är billiga så vill man laga mat själv är det ett paradis i vissa delar.
Percebes, en typ av långhals, får man för 150kr/kg här när det är säsong.
Köper du i Sverige är det ca 4000kr/kg
Alive festivalen är till ända.
3 dagar av musik, regn och långa köer till mat och snacks och dryck.
Igår strax innan midnatt när regnet började avta blev en Skagenlangos som var riktigt god.
Ska nästan bli skönt med en veckas jobb nu. 😂😇
3 dagar av musik, regn och långa köer till mat och snacks och dryck.
Igår strax innan midnatt när regnet började avta blev en Skagenlangos som var riktigt god.
Ska nästan bli skönt med en veckas jobb nu. 😂😇
Renoverare
· Värmland
· 815 inlägg
Cevapcici i korv bröd funkar fint de å . När man inte vill grilla vanlig grillkorv .
Nu är de nära . Då så sitter man här å äter riktig Cevapcici å dricker öl
Nu är de nära . Då så sitter man här å äter riktig Cevapcici å dricker öl