1 010 197 läst · 13 697 svar
1010k läst
13,7k svar
Vad blir det för mat?
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 383 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 383 inlägg
Vad kryddade du/ni med? Har hört den förr [länge sen nu] att det var den godaste Korv Stroganoffen nånsin, men glömmer fasiken vad jag kryddat med *på måfå och på höften*.FredrikR skrev:
Något som jag ändå kommer ihåg, är att det smakar extra bra att ha med ett lagerblad (tack mamma!) men i övrigt inget speciellt. Gärna tips 😀❤️
( jag skulle skurit korven i mindre bitar, men helt klart en smaksak)
Slut på lök, fick bli lökpulver...Maria T skrev:Vad kryddade du/ni med? Har hört den förr [länge sen nu] att det var den godaste Korv Stroganoffen nånsin, men glömmer fasiken vad jag kryddat med *på måfå och på höften*.
Något som jag ändå kommer ihåg, är att det smakar extra bra att ha med ett lagerblad (tack mamma!) men i övrigt inget speciellt. Gärna tips 😀❤️
( jag skulle skurit korven i mindre bitar, men helt klart en smaksak)
Salt
Vitpeppar
Vitlök
Chilisås
Ketchup
Grädde plus lite vatten
Soya
I höftade proportioner.. 🫣
Jag tror mina halvstora korvbitar höjde fruns betyg, minns att för små korvbitar varit upp förut. 😂
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 383 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 383 inlägg
Lökpulver och soja kan vara hemligheten. 👍FredrikR skrev:
Korv(bits)storleken lämnas härmed till andra 🌭
Hade ju inte så mycket asiatiska ingredienser (saknade japanska sjögräset samt en sweet chilisauce)R Rejäl skrev:
Finskuren Grillad Fläskkarré smaksatt med rapsolja, salt & Peppar.
Äggnudlar med sesamolja, sriracha & soja.
Blandad sallad samt Felix såsen Mango/persika.
Jag visste inte att bunsbrödet var aningen sötaktigt, så nästa gång ska jag öka hettan i smakerna👍…samt kanske lägga till kryddkorv😉
Tack 😊 själv tycker man sällan samma sak..R Rejäl skrev:
Känns som man alltid ”lagar samma” ..
.. och maten läggs oftast bara upp på tallriken hehe (men mina färgglada sallader brukar göra susen iaf.. för ”utseendet” på tallriken)
Själv tycker jag ju alla andra gör allt så fin/gott o varierat!
Är själv Såå dålig på just uppläggning till vardags just då det ska ändå slevas in och mätta magen tänker man och kanske lite grabbigt, men det ser allt som oftast väldigt tilltalande ut det du lägger ut på denna tråd och jag får känslan att det är så det ser ut hos er när det kommer till maten att du varken gör mer eller mindre just för att du lägger ut det här..Snigla skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Lite frukost gör susen.. och när man inte kunde bestämma sig för ett pålägg på mackan.. ja.. då delar man hehe.. halva med salami och halva med pastej - äggmackan var ju redan "klar".
Egen äppelmust från frysen.. (man får ju börja dricka upp förra årets must nu.. för årets äpplen/must är på väg..)
Vilken Falukorv använder du ? Melkers konkade väl, de hade suverän Falukorv. Vägrar Ica och Scan korv !FredrikR skrev:
När jag vill göra snabb stroganoff/köttfärssås blir det tomatpure och grädde, massor med gul lök , ev lite creme fraiche och kryddor förstås.
Faan va hungrig jag blev nu , precis druckit en virre så kan inte åka å handla😢