1 037 442 läst · 13 957 svar
1037k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 489 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 489 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 484 inlägg
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 489 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 489 inlägg
Har nog nämnt det tidigare i tråden och vill inte tjöta, men min mamma lagade ljuvlig mat och alla rätter började på K. Kåldolmar är en av dessa rätter, kroppkakor var uppe på tapeten nyligen och det var en annan.Dan1891 skrev:
Vi pratar ännu, 13 år efter min mammas frånfälle och kanske då 14 år sen vi senast njöt hennes kåldolmar hur himmelskt gott det var. Såsen. Såsen!
Men jag har ändå gjort kålpudding som varit nära i smaken, och det är så mycket enklare än att rulla.
Min pappa skulle ha jordgubbssylt till kåldolmarna, väldigt udda.
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 489 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 489 inlägg
Panerade kycklingbitar i krossad cornflakes för några år sen, det var verkligen otroligt frasigt och gott men med tanke på att vi aldrig i övrigt äter cornflakes så har det, tyvärr, inte hänt igen.Oskick skrev:
Det är lite pyssligt, många moment.. inget jag eg uppskattar att göra (men gärna äter 😊 nån gång om året.. oavsett om jag gjort den el nån annan!)Dan1891 skrev:
MEN kålpudding.. det gör jag gärna.. det är en favorit här 😍 gör jag många ggr om året.. och ”kålbiffar”.. nom nom (köttfärsbiffar med riven kål i) 👍
Bodde 10 år i en gammal sommarstuga utan fläkt och dörr till kök (eller andra rum) och då stekte vi enbart pannkakor utomhus, så det är sommarmat för oss. Men fläskpannkaka eller ugnspannkaka blir det ofta det med, men kanske mer på vintern. Men ska nog laga pannkakor nån dag för det är ju så himla himla gott. Och nu finns blåbärs och plommonsylt nygjord för året.Tokslut skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 484 inlägg