1 041 526 läst · 14 006 svar
1042k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Så fina potatis. Dom har jag odlat mycket och alltid goda skördar. Blir kamben här med. Dom har kryddats med vitlökspulver, salt paprikapulver(smoked)och peppar. Gått i ugnen på 150 grader i folie i 1,5 h. Nu ska Dom snart på grillen.Oskick skrev:
Njuter av en Gt under tiden
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Piggare idag! Mer matlust..
Gjorde en paj med nötfärs, squash, lök, paprika, vitlök, salt, peppar, kanel, oreganokrydda, paprikakrydda.. och en skvätt matlagningsgrädde som det fick puttra i (fyllningen / den var ej rinnande.. skulle bara koka ihop lite smaker)
(Ost och tomat uppepå)
Serverades med tzatziki, sallad och en brödskiva. 👌
Blev en laddning med köttbullar och makaroner till lunch
Sen potatis och oxfilé till middag
Vi har haft tur med vår potatis, fått mycket per planta trots tät plantering och inte så mycket kupande. Knappt några som blivit angripna heller, en handfull på sin höjd. Lite mindre än hälften av plantorna kvar i Amandine-kragen nu, sen har vi hela YOLO-kragen kvar också, får väl se om vi kan hitta förutsättningar för att lagra lite ett tag.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Sen potatis och oxfilé till middag
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi har haft tur med vår potatis, fått mycket per planta trots tät plantering och inte så mycket kupande. Knappt några som blivit angripna heller, en handfull på sin höjd. Lite mindre än hälften av plantorna kvar i Amandine-kragen nu, sen har vi hela YOLO-kragen kvar också, får väl se om vi kan hitta förutsättningar för att lagra lite ett tag.
Vi gjorde paj en gång i veckan under en period, då det var enkelt och gick snabbt. Nu har vi inte ätit det öht på säkert tre år för att vi gick in för hårt 😂 Men härom veckan funderade vi på en trots allt, utan att känna avsmak, så vi får väl se. Kanske blir nåt framöver 😅Snigla skrev:[bild]
Piggare idag! Mer matlust..
Gjorde en paj med nötfärs, squash, lök, paprika, vitlök, salt, peppar, kanel, oreganokrydda, paprikakrydda.. och en skvätt matlagningsgrädde som det fick puttra i (fyllningen / den var ej rinnande.. skulle bara koka ihop lite smaker)
(Ost och tomat uppepå)
Serverades med tzatziki, sallad och en brödskiva. 👌
Låter som jag kör på mina kamben.C C.Ö skrev:
I foliepaket, 150 grader i 90 min.
Grillar på dem på 225 grader sista 30 minuterna.
Kryddning/smaksättning;
Solrosolja och soya.
Salt, blandpeppar, rökt het paprika, ingefära, lökpulver, vitlöksgranulat, grillkrydda.
Funkar bra som ’dry rub’ om man vill köra det på andra köttstycken 👍
Idag blev det stekta små korvar, ett stekt ägg, en näve småtomater och lite potatis till lunch.
Medlem
· Jämtland
· 110 inlägg