1 042 282 läst · 14 021 svar
1042k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Kliver in i tråden och bjuder på en svampsoppa, gjord på brunsopp och karl-johan. 😊 med lök och potatis från egen odling. Efterbild hanns inte med, karln och treåringen slukade soppan innan jag hann säga varsågoda.
Till varmrätt en flankstek medium rare från egen kviga, med smörstekta kantareller, pepparsås och potatismos gjord på hemmaodlad Cherie. 😋
Till varmrätt en flankstek medium rare från egen kviga, med smörstekta kantareller, pepparsås och potatismos gjord på hemmaodlad Cherie. 😋
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
DAGENS MIDDAG:
Bacon, salami, lök, paprika, gul chili (tror den var mest grön idag.. men den var stark 😳) och mozzarella.
Riktigt trevlig pizza (än en gång, inte så flottig!), maken tog också en ”italiensk pizza..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Med: Mozarella, parmaskinka, ruccola, soltorkade tomater, oliver och vitlök.
Han var nöjd både med min och hans .. 🤠
Det är absolut godast, jag håller med. Fast äter det aldrig numera tyvärr.C C.Ö skrev:
När jag var sådär kanske 8 år var jag med mamma på en restaurang i gamla stan, och jag valde helstekt plattfisk av något slag.
Servitören bjöd sen på glass för han hade aldrig sett ett barn äta plattfisk med ben med den skickligheten. Minne som bitit sig fast. Tyvärr inte överfört talang och smaksinne till egen avkomma...
Jag har ett liknande minne när jag var liten. Vi var på smörgåsbord med släkt och familj. Jag var nog i samma ålder som dig och åt mest av lax och sill. Och just som dig så blev jag bjuden på glass till efterrätt.G GladanS skrev:Det är absolut godast, jag håller med. Fast äter det aldrig numera tyvärr.
När jag var sådär kanske 8 år var jag med mamma på en restaurang i gamla stan, och jag valde helstekt plattfisk av något slag.
Servitören bjöd sen på glass för han hade aldrig sett ett barn äta plattfisk med ben med den skickligheten. Minne som bitit sig fast. Tyvärr inte överfört talang och smaksinne till egen avkomma...
Jag hade en morfar som var en hejare på att bena ur fisk.. jag var alltid med honom och la nät/häntade nät, fiskade (kastspö o metspö) osv.. jag tom rensade 😳 ..
.. men det var alltid benfritt när det nådde min mun .. får jag benbitar i munnen.. ja då växer de mystiskt till oanade proportioner (det gör även små köttben/broskbitar)..
Under många år gick det inte ens att svälja om jag upptäckte nått!
Har inget med smaker att göra.
.. men det var alltid benfritt när det nådde min mun .. får jag benbitar i munnen.. ja då växer de mystiskt till oanade proportioner (det gör även små köttben/broskbitar)..
Under många år gick det inte ens att svälja om jag upptäckte nått!
Har inget med smaker att göra.
Det har med smak att göra på det sättet att saft och smaker från skelettet får vara med. Jag är absolut inte en sån som samlar benen i mungipan under tuggorna. Benen får gärna ligga kvar på tallriken, att få dem oväntat i munnen är verkligen inte trevligt, det håller jag fullständigt med om.
Jag menade min ”benfobi” 😊G GladanS skrev:
Smaken blir bättre om det tillagas med ben, även på ”köttsidan” 👍
(vilket oftast hände, tillagning med ben, men morfar tog ut benen efter.. innan det hamnade på min tallrik ❤️)
Renoverare
· Stockholm
· 18 598 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 598 inlägg