1 011 523 lĂ€st · 13 723 svar
1012k lÀst
13,7k svar
Vad blir det för mat?
Hjortinnerfile, kantarellstuvning, persiljerostad fÀrskpotatis och smörslungad polkabeta.
Stuvningen var mycket god, kanske var lite vÀl kraftig i smaken till det fina köttet. FÀrskkokt beta direkt frÄn landet Àr som vanligt underbart.
Vinet var tyvÀrr lite meh, en Garnacha 'Hernencia Altes' som iof var helt ok sÀllskapsvin men inte klarade av sötman frÄn polkabetan eller lyfte köttet.
Stuvningen var mycket god, kanske var lite vÀl kraftig i smaken till det fina köttet. FÀrskkokt beta direkt frÄn landet Àr som vanligt underbart.
Vinet var tyvÀrr lite meh, en Garnacha 'Hernencia Altes' som iof var helt ok sÀllskapsvin men inte klarade av sötman frÄn polkabetan eller lyfte köttet.
Renoverare
· Stockholm
· 18 400 inlĂ€gg
Renoverare
· Stockholm
· 18 400 inlĂ€gg
Maria T
SlÀktforskare
· Stockholm
· 3 395 inlĂ€gg
Maria T
SlÀktforskare
- Stockholm
- 3 395 inlÀgg
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
KvĂ€llens gösfilĂ© med rostad nypotatis, rostad palsternacka, ett fint nĂ€t av rödbeta, sĂ„s pĂ„ crĂȘme fraiche och ramslöksolja. Mycket gott 4+.
I glaset ett rÀtt trÄkig Riesling.
Restaurang Sjötullen i Askersund, en söndagskvÀll nÀr regnet vrÀker ner och Äskan dundrar sÄ lamporna blinkar. SpÀnnande.
Som pĂ„ en fin krogđ„°Maria T skrev:[bild][bild]
KvĂ€llens gösfilĂ© med rostad nypotatis, rostad palsternacka, ett fint nĂ€t av rödbeta, sĂ„s pĂ„ crĂȘme fraiche och ramslöksolja. Mycket gott 4+.
I glaset ett rÀtt trÄkig Riesling.
Restaurang Sjötullen i Askersund, en söndagskvÀll nÀr regnet vrÀker ner och Äskan dundrar sÄ lamporna blinkar. SpÀnnande.
Maria T
SlÀktforskare
· Stockholm
· 3 395 inlĂ€gg
Maria T
SlÀktforskare
- Stockholm
- 3 395 inlÀgg
Vi har en sÄn maskin, med alla tillbehör.J Jonobe skrev:
SÄ jag undrar nu var man köper korvskinn.
(Och jag kanske undrar lite om korvskinnen gÄr att Àta ocksÄ)
Omöjligt att fÄ tag pÄ tillrÀckligt tunt korvskinn. Har försökt leta och Àven kollat med grossister mm.Mikael_L skrev:
Finns bara lite tjockare i butik tyvÀrr och det gÄr inte Àta.
Jag gillar att ibland göra blackened steak.Lill72 skrev:
En skiva av nÄgot nötkött, penslas med smÀlt smör, kryddas med ett rejÀlt lager av "cajunkrydda" och steks sen pÄ hög temp sÄ kryddorna brÀnns lite.
(Det ryker fruktansvÀrt, jag brukar steka pÄ en fristÄende 230V induktionshÀll som jag tar ut och steker i kolstÄlspanna ute i det fria.)
Det fÀrdiga resultatet ser högst tveksamt ut, men Àr fantastiskt gott.
Lite lÀnkar.
https://www.tasteline.com/recept/blackned-ribeye/
Prova att googla, de flesta trÀffar Àr pÄ engelska
https://www.gritsandpinecones.com/blackened-steak/
https://www.simplystacie.net/blackened-steak/
Det finns massor av varianter pÄ det exakta utförandet, en del penslar med olja, andra tÀnker att det ska vara smÀlt smör, en del tycker att man gör ett kryddsmör osv. Kryddorna och köttet varierar ocksÄ.
Jag blandar ihop min egen kryddblandning, höftas och blir olika varje gÄng, det Àr inte sÄ noga.
Googla cajunkrydda, sÄ hittar du massor av varianter av kryddblandning, ta ett medel av det du hittar.
Jag kör med vad som helst för nötkött som jag bedömer kan upplevas tillrÀckligt mört efter stekningen, det blir rÀtt ofta rostbiff.
Jag skÀr inte för tjocka skivor, hÀr steker man tills kryddorna Àr lagom svarta, sÄ tjockleken bestÀmmer hur rött det blir. Jag satsar vÀl pÄ max 1,5 cm skivor. kanske nÄgot tunnare. SÀg mellan 1 och 1,5 cm.
Ja tyvÀrr Àr trÄden rÀtt ofta överdrivet pretentiös och lite nedlÄtande.Lill72 skrev:
Och sen följer en svans av ovidkommande tjafs över detta.
Men Àven Ät andra hÄllet, att det klankas pÄ lite av varje för att det inte Àr rÀtt, inte fint nog, inte nog snyggt.
Och jag tror att egentligen tÀnker mÄnga rÀtt, dvs det Àr rÄd, tips, en puff framÄt osv.
Men det Àr sÄn stor risk att det landar fel, jag önskar att vi skulle kunna gemensamt anstrÀnga oss för att vÀnda detta i en mer positiv riktning.
ps
Och Andersmalmgren, jag gillar verkligen att du har slutat att nappa pÄ betet som trollen kastar mot dig, fortsÀtt bara ignorera de som inte gillar din mat eller Àr avundsjuka eller vad det nu Àr!
Jag tycker det Àr gott bÄde och, bara pÄ olika vis.GoC skrev:
Och jag kan inte laga tjÀlknöl, eller jo den fÄr jag till, men det Àr ju sÄsen som gör hela rÀtten, och dÀr ligger de som gör den godaste sÄsen i milsvitt högre nivÄ Àn mig.