O ompalompa skrev:
Kyckling med cashewnötter, paprika, lök, vitlök och en sĂ„s bestĂ„ende av japansk soja, kinesisk soja, risvinĂ€ger och socker. Serveras med ris.😋
Ser inte alls dumt ut. 👌😋
 
  • Gilla
C.Ö
  • Laddar…
Hjortinnerfile, kantarellstuvning, persiljerostad fÀrskpotatis och smörslungad polkabeta.

Stuvningen var mycket god, kanske var lite vÀl kraftig i smaken till det fina köttet. FÀrskkokt beta direkt frÄn landet Àr som vanligt underbart.

Vinet var tyvÀrr lite meh, en Garnacha 'Hernencia Altes' som iof var helt ok sÀllskapsvin men inte klarade av sötman frÄn polkabetan eller lyfte köttet.
 
  • Tallrik med skivad rosa köttbit, stekt potatis, morötter och grĂ€ddsĂ„s med svamp. Garnerad med persilja.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
dilemma och 14 till
  • Laddar…
EddieHansson EddieHansson skrev:
Vegogott blev det igĂ„r ♄
Vad Àr det för protein? Ser vÀldigt gott ut :)
 
Köpte lite ryggbiff frÄn GranngÄrden

Stekt, saftig biff pÄ aluminiumfolie, grillade mÀrken, mörkt köksbord i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
fusion och 7 till
  • Laddar…
En middag ute, stekt biff med skysÄs, rostad potatis, sallad, och ett glas rött vin.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
sblixten och 11 till
  • Laddar…
Maria T
En dekorerad tallrik med mat, rött vin, ljus och en salladskÄl i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
En skÄl med kokta potatisar, kryddade med gröna örter, serverade varma, med en sked i skÄlen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

KvĂ€llens gösfilĂ© med rostad nypotatis, rostad palsternacka, ett fint nĂ€t av rödbeta, sĂ„s pĂ„ crĂȘme fraiche och ramslöksolja. Mycket gott 4+.
I glaset ett rÀtt trÄkig Riesling.
Restaurang Sjötullen i Askersund, en söndagskvÀll nÀr regnet vrÀker ner och Äskan dundrar sÄ lamporna blinkar. SpÀnnande.
 
  • Gilla
  • Älska
  • Wow
dilemma och 12 till
  • Laddar…
C
Maria T Maria T skrev:
[bild][bild]
KvĂ€llens gösfilĂ© med rostad nypotatis, rostad palsternacka, ett fint nĂ€t av rödbeta, sĂ„s pĂ„ crĂȘme fraiche och ramslöksolja. Mycket gott 4+.
I glaset ett rÀtt trÄkig Riesling.
Restaurang Sjötullen i Askersund, en söndagskvÀll nÀr regnet vrÀker ner och Äskan dundrar sÄ lamporna blinkar. SpÀnnande.
Som pĂ„ en fin krogđŸ„°
 
C
Oj, sĂ„g nu att ni var pĂ„ krogen.â˜ș Trodde du lagat sjĂ€lv
 
  • Älska
Maria T
  • Laddar…
Maria T
C C.Ö skrev:
Oj, sĂ„g nu att ni var pĂ„ krogen.â˜ș Trodde du lagat sjĂ€lv
Ska nog försöka efterapa konceptet, det var sÄ gott. Mina upplÀggningar brukar dock ha lÄngt kvar till den nivÄn.
 
Mikael_L
J Jonobe skrev:
Korvstoppningsdebut, lite klurigt. Verkar ju inte heller gÄ att köpa nitritsalt i vanliga butiker.

Blev korv med hemodlade bönor, semi-torkad tomat genom air air fryer, kort datum-entrecote i en "mixed stek".
Vi har en sÄn maskin, med alla tillbehör.

SÄ jag undrar nu var man köper korvskinn.
(Och jag kanske undrar lite om korvskinnen gÄr att Àta ocksÄ)
 
Mikael_L Mikael_L skrev:
Vi har en sÄn maskin, med alla tillbehör.

SÄ jag undrar nu var man köper korvskinn.
(Och jag kanske undrar lite om korvskinnen gÄr att Àta ocksÄ)
Omöjligt att fÄ tag pÄ tillrÀckligt tunt korvskinn. Har försökt leta och Àven kollat med grossister mm.
Finns bara lite tjockare i butik tyvÀrr och det gÄr inte Àta.
 
  • Gilla
Mikael_L
  • Laddar…
Har nog aldrig stoppat korv med fjÀlster och sÄ har det visat sig att man inte sedan kan Àta det.
 
  • Gilla
Mikael_L
  • Laddar…
Mikael_L
Lill72 Lill72 skrev:
Gillar nÀr det blir en hÄrd skorpa utanpÄ och nÀsta lite knaprigt i Àndarna och sen rosa inuti.
SÄ hÀr ser min smak ut:
[bild][bild]
Jag gillar att ibland göra blackened steak.
En skiva av nÄgot nötkött, penslas med smÀlt smör, kryddas med ett rejÀlt lager av "cajunkrydda" och steks sen pÄ hög temp sÄ kryddorna brÀnns lite.

(Det ryker fruktansvÀrt, jag brukar steka pÄ en fristÄende 230V induktionshÀll som jag tar ut och steker i kolstÄlspanna ute i det fria.)

Det fÀrdiga resultatet ser högst tveksamt ut, men Àr fantastiskt gott.

Lite lÀnkar.
https://www.tasteline.com/recept/blackned-ribeye/
Prova att googla, de flesta trÀffar Àr pÄ engelska
https://www.gritsandpinecones.com/blackened-steak/
https://www.simplystacie.net/blackened-steak/

Det finns massor av varianter pÄ det exakta utförandet, en del penslar med olja, andra tÀnker att det ska vara smÀlt smör, en del tycker att man gör ett kryddsmör osv. Kryddorna och köttet varierar ocksÄ.
Jag blandar ihop min egen kryddblandning, höftas och blir olika varje gÄng, det Àr inte sÄ noga.
Googla cajunkrydda, sÄ hittar du massor av varianter av kryddblandning, ta ett medel av det du hittar.

Jag kör med vad som helst för nötkött som jag bedömer kan upplevas tillrÀckligt mört efter stekningen, det blir rÀtt ofta rostbiff.
Jag skÀr inte för tjocka skivor, hÀr steker man tills kryddorna Àr lagom svarta, sÄ tjockleken bestÀmmer hur rött det blir. Jag satsar vÀl pÄ max 1,5 cm skivor. kanske nÄgot tunnare. SÀg mellan 1 och 1,5 cm.
 
  • Gilla
  • Älska
Kramla och 3 till
  • Laddar…
Mikael_L
Lill72 Lill72 skrev:
SjÀlvklart Àr smaken olika och jag Àr vÀl medveten om hur temperatur pÄ kött fungerar.
KÀnns bara som om jag blir en aning dumförklarad hÀr.
Ja tyvÀrr Àr trÄden rÀtt ofta överdrivet pretentiös och lite nedlÄtande.
Och sen följer en svans av ovidkommande tjafs över detta.
Men Àven Ät andra hÄllet, att det klankas pÄ lite av varje för att det inte Àr rÀtt, inte fint nog, inte nog snyggt.

Och jag tror att egentligen tÀnker mÄnga rÀtt, dvs det Àr rÄd, tips, en puff framÄt osv.
Men det Àr sÄn stor risk att det landar fel, jag önskar att vi skulle kunna gemensamt anstrÀnga oss för att vÀnda detta i en mer positiv riktning.


ps
Och Andersmalmgren, jag gillar verkligen att du har slutat att nappa pÄ betet som trollen kastar mot dig, fortsÀtt bara ignorera de som inte gillar din mat eller Àr avundsjuka eller vad det nu Àr!
 
  • Gilla
  • Älska
Gillar att bygga och 7 till
  • Laddar…
Mikael_L
GoC GoC skrev:
... TjÀlknöl. och Som du skriver, jÀkligt gott. Betydligt godare Àn en halvrÄ köttbit.
Jag tycker det Àr gott bÄde och, bara pÄ olika vis.

Och jag kan inte laga tjÀlknöl, eller jo den fÄr jag till, men det Àr ju sÄsen som gör hela rÀtten, och dÀr ligger de som gör den godaste sÄsen i milsvitt högre nivÄ Àn mig. :)
 
Vi vill skicka notiser för Àmnen du bevakar och hÀndelser som berör dig.