1 031 510 läst · 13 911 svar
1032k läst
13,9k svar
Vad blir det för mat?
Renoverare
· Stockholm
· 18 459 inlägg
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 467 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 467 inlägg
@AndersMalmgren jag var på Piren i måndags, tredje gången som bordsbokning online inte funkar och när jag ringer för att konfirmera att jag har en bokning så är de j*ligt snorkiga. Extra "kul" när vi sen anländer och de säger att det inte finns bokning.... tur det var en måndag, det fanns bord ändå, men trist med så dålig service på en restaurang som annars både lyckas i köket (och i glasen!) samt har härlig atmosfär och underbart läge.
Hoppas allt blir bra för er ikväll!
Hoppas allt blir bra för er ikväll!
Renoverare
· Stockholm
· 18 459 inlägg
Boka? ush sådan sysslar inte jag medMaria T skrev:@AndersMalmgren jag var på Piren i måndags, tredje gången som bordsbokning online inte funkar och när jag ringer för att konfirmera att jag har en bokning så är de j*ligt snorkiga. Extra "kul" när vi sen anländer och de säger att det inte finns bokning.... tur det var en måndag, det fanns bord ändå, men trist med så dålig service på en restaurang som annars både lyckas i köket (och i glasen!) samt har härlig atmosfär och underbart läge.
Hoppas allt blir bra för er ikväll!
Brukar lösa sig ändå.
Efter gårdagens fråga om marinad så roddade jag ihop en på en höft
Vet inte exakt vad jag hedde i, men det blev nog några msk vardera av olivolja, balsamvinäger och rödvin. Sen lite salt, soja, svartpeppar, vitlökspulver (iddes inte hacka en vitlök) lite bbq-sås, lite av någon cajun chicken kryddblandning jag har och lite liquid smoke (tänkte typ en tsk, men det råkade bli mycket mer).
Ja typ så
Nu skivade jag upp den och steker.
Vet inte exakt vad jag hedde i, men det blev nog några msk vardera av olivolja, balsamvinäger och rödvin. Sen lite salt, soja, svartpeppar, vitlökspulver (iddes inte hacka en vitlök) lite bbq-sås, lite av någon cajun chicken kryddblandning jag har och lite liquid smoke (tänkte typ en tsk, men det råkade bli mycket mer).
Ja typ så
Nu skivade jag upp den och steker.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 589 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 589 inlägg
Ett tips när du tänker grilla kött eller kyckling som du har i frysen är att lägga köttet fruset i marinad och låta tina långsamt i kylskåpet. Det blir smakrikt.Mikael_L skrev:Får jag fråga om erfarenheter samt tips om att marinera kött länge.
Jag har som den medelsvensson jag är bara penslat på något en timme innan det åker på grillen, typ.
När jag gjort lammstek i ugn har jag gjort som mamma gjorde, stuckit in små stavar av vitlök lite här och var i steken.
Men nu har jag en fläskytterfile i kylskåpet och fundera på om det vore en bra idé att låta den bada i någon marinad i ett dygn, ...eller flera dygn ...
Kan man få in smaker riktigt djupt in i köttet?
När jag förra sommaren bodde vid Hornsberg strand (för övrigt ett hemsökt ställe gastronomiskt) så var piren det enda stället som defakto ens var öppet efter kl 20. Men hade nästan alltid bord eller att man fick vänta i kanske 15min i baren och ta en kall.Maria T skrev:@AndersMalmgren jag var på Piren i måndags, tredje gången som bordsbokning online inte funkar och när jag ringer för att konfirmera att jag har en bokning så är de j*ligt snorkiga. Extra "kul" när vi sen anländer och de säger att det inte finns bokning.... tur det var en måndag, det fanns bord ändå, men trist med så dålig service på en restaurang som annars både lyckas i köket (och i glasen!) samt har härlig atmosfär och underbart läge.
Hoppas allt blir bra för er ikväll!