Snigla Snigla skrev:
Är den god? har den bra konsistens? tycker det är svårt att hitta ok kycklingburgare i färdigt skick (för hemmabruk). Brukar grilla kycklingfilé ist (gott det med iof).
Nja lite torr skulle jag nog säga, man får ha på grejer så blir det ok.
 
  • Gilla
Snigla
  • Laddar…
Vietnamesiska köttbullar, picklade grönsaker och ris (kokat tillsammans med citrongräs.)
Hallå, vad fräscht
 
  • Ett bord dukat med en salladstallrik, ölburk, ölglas och ljus.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
Pappa1986 och 9 till
  • Laddar…
Raggmunk och fläsk på nya stekbordet :D
Stekt bacon och raggmunkar på en utomhus grillplatta, matlagning, friluftskök, gyllenbruna, knapriga, svenska maträtter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Fyra raggmunkar steks på en svart utomhusgrill vid namn "Pit Boss." Soligt. Stekspade i rosa skål.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Pappa1986 och 17 till
  • Laddar…
Maria T
SC Aero SC Aero skrev:
Raggmunk och fläsk på nya stekbordet :D
[bild] [bild]
Men jeflars va gott det ser ut, skulle kunna klämt en (stor) portion av det där nu, trots klockan är snart läggdags.
 
  • Gilla
Snigla och 2 till
  • Laddar…
Åt oxbringa med rotmos och pepparrotscrem till lunch, inte alls dumt. :ok:
 
  • Gilla
  • Älska
Pappa1986 och 5 till
  • Laddar…
H
Sparris-och-räkrisotto på g. Spisen är full så blir att grilla sparrisen istället. Förhoppningsvis lika bra.
Matlagningsscenario med stekpanna, kastrull, rivjärn och riven ost på skärbräda.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Matlagning utomhus: skaldjur och sparris på grillen vid en sjö med träd.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Snigla och 8 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Åt oxbringa med rotmos och pepparrotscrem till lunch, inte alls dumt. :ok:
Åt samma rätt idag, annat serveringsställe men lika gott. :oops:
 
  • Gilla
Roga1337
  • Laddar…
Kycklingwok med hetta och lite sötma.
 
  • En tallrik med ris och kyckling, grönsaker, en dryckesburk, bestick, ljus, servett och duk på bordet.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Snigla och 7 till
  • Laddar…
Mikael_L
Får jag fråga om erfarenheter samt tips om att marinera kött länge.
Jag har som den medelsvensson jag är bara penslat på något en timme innan det åker på grillen, typ.
När jag gjort lammstek i ugn har jag gjort som mamma gjorde, stuckit in små stavar av vitlök lite här och var i steken.

Men nu har jag en fläskytterfile i kylskåpet och fundera på om det vore en bra idé att låta den bada i någon marinad i ett dygn, ...eller flera dygn ...

Kan man få in smaker riktigt djupt in i köttet?
 
Mikael_L Mikael_L skrev:
Får jag fråga om erfarenheter samt tips om att marinera kött länge.
Jag har som den medelsvensson jag är bara penslat på något en timme innan det åker på grillen, typ.
När jag gjort lammstek i ugn har jag gjort som mamma gjorde, stuckit in små stavar av vitlök lite här och var i steken.

Men nu har jag en fläskytterfile i kylskåpet och fundera på om det vore en bra idé att låta den bada i någon marinad i ett dygn, ...eller flera dygn ...

Kan man få in smaker riktigt djupt in i köttet?
Jag helgrillade fläskytterfilé för 30 minuter sedan. Den hade legat i hemmagjord marinad i 48h. Hellre för längre än för kort tid.
Gör lite extra som du kan pensla på vid grillning (använd ej marinaden som köttet legat i).
 
  • Gilla
Roga1337 och 1 till
  • Laddar…
Jag personligen märker ingen skillnad på smak över 8h marinering…möjligen att konsistensen blir lite mörare
Däremot så ska inte pensling/glacning under grillningen undervärderas.
 
Roga1337 Roga1337 skrev:
Jag personligen märker ingen skillnad på smak över 8h marinering…möjligen att konsistensen blir lite mörare
Däremot så ska inte pensling/glacning under grillningen undervärderas.
Håller med, det är mörheten man får med fler timmar.
 
  • Gilla
Pappa1986 och 1 till
  • Laddar…
Unnade mig en pizza, hade lite ost och pepperoni över. Synd å slänga ju!

Ogräddad pizza på träskärbräda med pepperoni, jalapeños och riven ost.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Nybakad pizza med pepperoni, jalapeños och riven ost på träskärbräda.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Snigla och 8 till
  • Laddar…
Sprang på ett paket shimeji-svamp i butiken.
Måste testas på pizzan
 
  • Olagade pizzor på bakplåtspapper med skinka, ananas, lök, mozzarella, rucola och vitlök redo för ugnen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Snigla och 7 till
  • Laddar…
Mikael_L Mikael_L skrev:
Får jag fråga om erfarenheter samt tips om att marinera kött länge.
Jag har som den medelsvensson jag är bara penslat på något en timme innan det åker på grillen, typ.
När jag gjort lammstek i ugn har jag gjort som mamma gjorde, stuckit in små stavar av vitlök lite här och var i steken.

Men nu har jag en fläskytterfile i kylskåpet och fundera på om det vore en bra idé att låta den bada i någon marinad i ett dygn, ...eller flera dygn ...

Kan man få in smaker riktigt djupt in i köttet?
Om man kommer på det lite sent så kan man använda vakuum-pump så går det fortare och funkar rätt bra. Enligt min erfarenhet, det räcker med nån timma eller två.
 
  • Gilla
Appendix och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.