1 030 889 läst · 13 904 svar
1031k läst
13,9k svar
Vad blir det för mat?
Får jag fråga om erfarenheter samt tips om att marinera kött länge.
Jag har som den medelsvensson jag är bara penslat på något en timme innan det åker på grillen, typ.
När jag gjort lammstek i ugn har jag gjort som mamma gjorde, stuckit in små stavar av vitlök lite här och var i steken.
Men nu har jag en fläskytterfile i kylskåpet och fundera på om det vore en bra idé att låta den bada i någon marinad i ett dygn, ...eller flera dygn ...
Kan man få in smaker riktigt djupt in i köttet?
Jag har som den medelsvensson jag är bara penslat på något en timme innan det åker på grillen, typ.
När jag gjort lammstek i ugn har jag gjort som mamma gjorde, stuckit in små stavar av vitlök lite här och var i steken.
Men nu har jag en fläskytterfile i kylskåpet och fundera på om det vore en bra idé att låta den bada i någon marinad i ett dygn, ...eller flera dygn ...
Kan man få in smaker riktigt djupt in i köttet?
Jag helgrillade fläskytterfilé för 30 minuter sedan. Den hade legat i hemmagjord marinad i 48h. Hellre för längre än för kort tid.Mikael_L skrev:Får jag fråga om erfarenheter samt tips om att marinera kött länge.
Jag har som den medelsvensson jag är bara penslat på något en timme innan det åker på grillen, typ.
När jag gjort lammstek i ugn har jag gjort som mamma gjorde, stuckit in små stavar av vitlök lite här och var i steken.
Men nu har jag en fläskytterfile i kylskåpet och fundera på om det vore en bra idé att låta den bada i någon marinad i ett dygn, ...eller flera dygn ...
Kan man få in smaker riktigt djupt in i köttet?
Gör lite extra som du kan pensla på vid grillning (använd ej marinaden som köttet legat i).
Om man kommer på det lite sent så kan man använda vakuum-pump så går det fortare och funkar rätt bra. Enligt min erfarenhet, det räcker med nån timma eller två.Mikael_L skrev:Får jag fråga om erfarenheter samt tips om att marinera kött länge.
Jag har som den medelsvensson jag är bara penslat på något en timme innan det åker på grillen, typ.
När jag gjort lammstek i ugn har jag gjort som mamma gjorde, stuckit in små stavar av vitlök lite här och var i steken.
Men nu har jag en fläskytterfile i kylskåpet och fundera på om det vore en bra idé att låta den bada i någon marinad i ett dygn, ...eller flera dygn ...
Kan man få in smaker riktigt djupt in i köttet?