1 013 408 läst · 13 747 svar
1013k läst
13,7k svar
Vad blir det för mat?
Nej alltså jag har en älgbiff som är 3cm tjock kanske.
Skulle tippa på att den är uppe i 55-58 grader på säg 3h, men blir den bättre/mörare av att gå i 6 eller 12h eller är det bara bortkastad tid?
Älg är ju lite speciellt, lite torrt hårt och ibland segt...
När jag gör en stek så kör jag på ca 100grader i 6-8h och det blir riktigt bra
Skulle tippa på att den är uppe i 55-58 grader på säg 3h, men blir den bättre/mörare av att gå i 6 eller 12h eller är det bara bortkastad tid?
Älg är ju lite speciellt, lite torrt hårt och ibland segt...
När jag gör en stek så kör jag på ca 100grader i 6-8h och det blir riktigt bra
3-4 skulle jag säga. Men tänk dig airfryern mer som en mycket bättre varmluftsugn än en fritös. Jag tycker att den är extremt bra, använder den mer än ugnen. Hade gärna haft 2 om vi hade haft mer plats hemma.M munge skrev:
Vilt i sousvidde kan vara tveksamt. Jag har ingen stor erfarenhet av det men det sägs art man ska vara försiktig med att låta det gå längre tid när det nått måltemperaturen. Blir liksom mer pastej än mört.nino skrev:Nej alltså jag har en älgbiff som är 3cm tjock kanske.
Skulle tippa på att den är uppe i 55-58 grader på säg 3h, men blir den bättre/mörare av att gå i 6 eller 12h eller är det bara bortkastad tid?
Älg är ju lite speciellt, lite torrt hårt och ibland segt...
När jag gör en stek så kör jag på ca 100grader i 6-8h och det blir riktigt bra
Men i övrigt beror det på köttet. Fläsklägg, sidfläsk eller dylikt 18-36h blir jättebra.
Patrik440
Laddtryckare
· V-götaland
· 1 315 inlägg
Patrik440
Laddtryckare
- V-götaland
- 1 315 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
· Norrlandet
· 6 589 inlägg
richardtenggren
Ingen-gör
- Norrlandet
- 6 589 inlägg
Jag har nog aldrig ätit trippelfriterade a la malmgren, men tycker man kan hamna på en 4 med bra pommes om man som du sätter riktigt friterade och färska pommes på 5.M munge skrev:
Vi brukar köra på Aviko Premium Pommes och en matsked olja, kör 15 min skaka om och salta, kör 10-15 min till och servera
https://www.aviko.se/produkter/super-crunch-premium-fries/
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Blev visst ingen bild när det var färdig.
Entrecote rester blandat med kyckling lårfilé rester, stekt och sen halv liter grädde på det.
Ja mest hjort och rådjur tror jag, men jag har lyckats få vildsvin pastejigt....nino skrev:
Jag funderade på vad ett dygnskok med sous vide egentligen drog, tur att internet finns var rädd att det skulle dra betydligt mer.
https://www.amazingfoodmadeeasy.com...-blog/more/how-much-energy-does-sous-vide-use
Har testat trippel fritering med frysning etc mellan men tycker Aviko med lite salt och olja i ugnen är tämligen likvärt.richardtenggren skrev:
Thomas59
Byggveteran
· Stockholms län
· 3 259 inlägg
Thomas59
Byggveteran
- Stockholms län
- 3 259 inlägg
Fick en air fryer att testa. Måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Van att laga mat i restaurangköksmiljö så har ganska höga krav. I ett restaurangkök platsar den inte men hemma är den perfekt. Koka ägg - två knapptryck och 10 min senare - perfekta ägg. Knaperstekt bacon, kycklingvingar, klyftpotatis, hamburgare. Blir perfekt. Beef jerky, torkad frukt, friterad kyckling. Perfekt. Torkade precis lök till kryddblandningen ”Everything but the Bagel” (sjukt god kryddblandning).
Inte så att jag normalt använder den när jag lagar mat åt andra, men är jag ensam och vill sno ihop något snabbt så funkar den 100%. Klyftpotatis i air fryern och en köttbit i stekpannan tex. Till frukost kör jag i princip alltid ägg o bacon i air fryern. Så bra resultat och så smidigt. Får meddelande i appen då frukosten är klar. Att diska allt tar 30 sek.
Den jag testat är Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L. Kostar runt 800kr och har alla finesser man behöver. Lite liten dock om man ska laga till många. Annars funkar den kanon. Rekommenderas.
Inte så att jag normalt använder den när jag lagar mat åt andra, men är jag ensam och vill sno ihop något snabbt så funkar den 100%. Klyftpotatis i air fryern och en köttbit i stekpannan tex. Till frukost kör jag i princip alltid ägg o bacon i air fryern. Så bra resultat och så smidigt. Får meddelande i appen då frukosten är klar. Att diska allt tar 30 sek.
Den jag testat är Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L. Kostar runt 800kr och har alla finesser man behöver. Lite liten dock om man ska laga till många. Annars funkar den kanon. Rekommenderas.
M munge skrev:
J Jonobe skrev:
Körde min älgbiff sous vide igår, 57 grader i 2h plus uppvärmning.
Vaccade i torsdags, med lite kryddor och några klickar smör. Upptinad på tisdag.
Som vanligt var man ju hungrig så nån vila att tala om blev det tyvärr inte...
Var då absolut ingen fara med att det skulle blivit köttmos, ska köra minst 3h nästa gång.
Stekte på lite yta, en potatisgratäng och pepparsås från 56kilos recept var en helt ok måndagsmiddag