1 013 408 läst · 13 747 svar
1013k läst
13,7k svar
Vad blir det för mat?
Nej du, julskinkan kommer från grisar. Dom matas med risgrynsgröt, sk. Grötgrisar. Från dom får man äkta julskinka, inte att förväxla med magra grisar som ätit gamla bildäck, från dom får man hjulskinka, en torr och seg lågprisprodukt. Vad man kan hitta på saluhallar borde vara salugrisar, sådana som vanligen säljer sig på gatan.AndersMalmgren skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 402 inlägg
Är min herre från Göteborg månne?GoC skrev:Nej du, julskinkan kommer från grisar. Dom matas med risgrynsgröt, sk. Grötgrisar. Från dom får man äkta julskinka, inte att förväxla med magra grisar som ätit gamla bildäck, från dom får man hjulskinka, en torr och seg lågprisprodukt. Vad man kan hitta på saluhallar borde vara salugrisar, sådana som vanligen säljer sig på gatan.
Nej du, en inföding från Värmland men har så klart dinerat några gånger i Huvudstaden och Göteborg på Michelin restauranger då jag var i konsultbranschen (om än för snart 20 år sedan) Men ser inte värdet i dyr mat i små portioner.AndersMalmgren skrev:
Åt denna vecka den godaste Pho Bo jag käkat, en liten sylta i Oslo 198kr.
Men apropå julskinka kan jag hålla med, jag brukade sjuda den med med massor av kryddpeppar, nejlikor, lök, lagerblad och ingefära. 67 grader innertemperatur om jag inte minns fel, men kan kanske missat något. Men inte så traditionell men god och saftig. Får väl försöka minnas receptet i år då skinkan blev jäkligt god, eller leta i nån gammal receptsamling.
På tal om glutenfritt, är det nån som vet om glutenfri pizzadeg från pop bakery är okej?
Ska servera bla. minipizza på en buffé framöver och en glutenallergiker kommer så tänkte ev. göra det enkelt och bara ha glutenfritt om degen är okej vill säga.
Ska servera bla. minipizza på en buffé framöver och en glutenallergiker kommer så tänkte ev. göra det enkelt och bara ha glutenfritt om degen är okej vill säga.
Ingen aning men ett tips är att göra pizzabotten av ägg och riven ost som förgräddas innan man lägger på fyllningen. Receptet nedan säger 20 min förgräddning men jag brukar nog inte köra mer än 10-15. Jag brukar frifräsa med större sats (5-6 ägg och 3-4 dl ost) och fylla en hel plåt. Det är inte så enkelt att göra runda fina pizzor med denna smet, då måste man nog ha en form.Lill72 skrev:
https://www.ica.se/recept/aggpizza-725187/
Det ska jag absolut testa en annan gång, tack för tipset men den här gången tänkte jag mer traditionella pizzor.S Surly skrev:Ingen aning men ett tips är att göra pizzabotten av ägg och riven ost som förgräddas innan man lägger på fyllningen. Receptet nedan säger 20 min förgräddning men jag brukar nog inte köra mer än 10-15. Jag brukar frifräsa med större sats (5-6 ägg och 3-4 dl ost) och fylla en hel plåt. Det är inte så enkelt att göra runda fina pizzor med denna smet, då måste man nog ha en form.
[länk]
frun är glutenintolerant och hon brukar köra på den degen om vi gör pizza så den ska funkaLill72 skrev:
den blir lite tråkigare eller vad man ska säga än vanlig deg, brukar försöka göra egen deg men den funkar absolut om man inte orkar/hinner det
Okej, tack då vet jag och får fundera eller så får jag köpa en och provbaka innan.H Hamre268 skrev:
Vill ju inte att det ska smaka spånskiva
ja prova å kör en innan så du får en egen uppfattning, tycker absolut den funkar jag har inga problem och äta den men svårt å förklara men den känns lite platt och tråkig botten när den är klarLill72 skrev:
sist gjorde jag egen deg efter receptet på tasteline den blev riktigt god
Jag förstår inte helt frågan. Typ av kött, mörhet/marmorering, köttets storlek osv påverkar. Det finns gott om tabeller online om du enbart tänker på när kött blir säkert att äta utifrån temperatur över tid.nino skrev: