Storsockret Storsockret skrev:
Precis det hade jag, men jag skulle ha rivit det grövre för att få det jag var ute efter tror jag.
Ahhh, ja, riv inte potatisen FÖR fint, ska vara lite struktur kvar av den, inte bara mos.
 
Maria T
Storsockret Storsockret skrev:
Blev också sugen på raggmunk men fick inte till det riktigt. Rev nog för fint. Aldrig gjort förr. Blev samma stuk som mamma gjorde när jag var liten dock, så inget fel med det heller. Då kallade hon det rårakor, men Google säger att det egentligen är något annat.

(Ja utan fläsk, hädelse inte sant?)

[bild]
Du har gjort raggmunk enligt alla konstens regler som @Dan1891 skriver fast kanske rivit potatisen lite för fint.
Min mamma gjorde också "raggmunk" men kallade det för rårakor (potatis och lök, inget mer) - hon var född strax utanför Kalmar så kanske det är så att smålänningar kallar det så?

Båda rätterna är goda - jag gör oftast råraka/rösti och lägger lite ost ovanpå som får smälta ned. Fläsk eller bacon till är ett måste, gärna också sylt.
 
  • Gilla
Dan1891
  • Laddar…
Burger. Och en Amazing Haze.
 
  • Cheeseburger på röd bricka bredvid ett glas Amazing Haze öl.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
FredrikR och 3 till
  • Laddar…
Storsockret
Maria T Maria T skrev:
Du har gjort raggmunk enligt alla konstens regler som @Dan1891 skriver fast kanske rivit potatisen lite för fint.
Min mamma gjorde också "raggmunk" men kallade det för rårakor (potatis och lök, inget mer) - hon var född strax utanför Kalmar så kanske det är så att smålänningar kallar det så?

Båda rätterna är goda - jag gör oftast råraka/rösti och lägger lite ost ovanpå som får smälta ned. Fläsk eller bacon till är ett måste, gärna också sylt.
Det som mamma kallade rårakor var precis det jag gjorde idag, ingen lök. Bara riven potatis i pannkakssmeten. Vi är från värmland ursprungligen. Jag har alltid trott att det var samma sak så jag har sagt rårakor till raggmunk större delen av mitt vuxna liv också.
 
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Maria T
Storsockret Storsockret skrev:
Det som mamma kallade rårakor var precis det jag gjorde idag, ingen lök. Bara riven potatis i pannkakssmeten. Vi är från värmland ursprungligen. Jag har alltid trott att det var samma sak så jag har sagt rårakor till raggmunk större delen av mitt vuxna liv också.
Aha, trodde enligt tidigare inlägg att det också var i en pannkakssmet. Nåväl, råriven potatis med eller utan lök, med eller utan smet, är förbenad gott!
 
Redigerat:
Nej, nu är ni allt ute och cyklar här :) Råraka är bara (rå) riven potatis (och salt), inget annat i smeten! :)
 
  • Gilla
kashieda och 1 till
  • Laddar…
Maria T
Ja, herrejisses, här blir det fel på fel. Råraka är visst bara råriven potatis, saltad givetvis, stekt i smör. Om en blandar i lök - vad bli det då? Jag kallar det råraka, ibland rösti.
Kärt barn har många namn så även dessa älskade "potatisplättar" (ej att förväxla med såna som görs av överblivet mos, då är vi inne på nåt helt annat).
Jag pudlar om namnet, tror det kan vara lite lokalt beroende på var en är uppvuxen, skyller allt på mamma :love:
 
Maria T Maria T skrev:
Ja, herrejisses, här blir det fel på fel. Råraka är visst bara råriven potatis, saltad givetvis, stekt i smör. Om en blandar i lök - vad bli det då? Jag kallar det råraka, ibland rösti.
Kärt barn har många namn så även dessa älskade "potatisplättar" (ej att förväxla med såna som görs av överblivet mos, då är vi inne på nåt helt annat).
Jag pudlar om namnet, tror det kan vara lite lokalt beroende på var en är uppvuxen, skyller allt på mamma :love:
:) Blandar du ost och lök i en råraka, så skulle jag kalla det rösti precis som du säger!
(men om ska vara petig så ska rösti med ost i egentligen vara baserad på kokt potatis, bara för att förvilla lite mer :) )
 
Redigerat:
Yngsta sonen fyller 12 och önskade sig, inte kebab, pizza, Pinchos eller Basta, utan oxfilépasta. :oops::heart:
Oxfilépasta med riven ost på tallrik, rött vin, vatten och kryddburk på matbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Frun freestylade lite och födelsedagsbarnet och vi andra åt och tyckte det var gott.

Till det öppnades en flaska rött som legat till sig sedan i våras, gott enades jag och frun om. ;)
Hand håller en flaska Beaujolais Nouveau rödvin från 2020 på ett dukklätt bord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Kramla och 7 till
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Yngsta sonen fyller 12 och önskade sig, inte kebab, pizza, Pinchos eller Basta, utan oxfilépasta. :oops::heart:
[bild]
Frun freestylade lite och födelsedagsbarnet och vi andra åt och tyckte det var gott.

Till det öppnades en flaska rött som legat till sig sedan i våras, gott enades jag och frun om. ;)
[bild]
inte en dag för tidigt för vin
Såg väldigt gott ut!

Med vänlig hälsning, fremax
 
  • Älska
FredrikR
  • Laddar…
fremax fremax skrev:
inte en dag för tidigt för vin
Såg väldigt gott ut!

Med vänlig hälsning, fremax
12 är lite tidigt tycker jag :)
 
  • Haha
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
raveper raveper skrev:
Vill man betala för strömming..?
Ja, den är ju snart utfiskad.
 
Storsockret
Blev lite pannkaksfrukost idag

En tallrik med en hög amerikanska pannkakor på ett träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
7ender
Idag blir det grillad clubstek (biff på ben) med:
hemgjord bea
smashed potatoes med parmesan
en slatt överbliven rödvinsås
grillade grönsaker

Brynt smör med vitlök och timjan att pensla köttet med under grillning samt hälla på potatisen innan den åker in i ugnen.

Två råa clubstekar (biffar på ben) i vakuumförpackning, redo att grillas.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Maria T och 8 till
  • Laddar…
En före detta fantastisk god charkbricka serverad på Varggransstugan, Vemdalsskalet.
Tom charkbricka med rester, tomma ölflaskor och gaffel på träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Maria T och 4 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.