En av döttrarna skulle göra morotssoppa idag. Men när jag kom hem luktade det ”fel”.
Det visade sig att hon ändrat sig för hon hade aldrig gjort ugnspannkaka med fläsk och ville prova. Smakade toppen med två sorters sylt. Sallad först.

Ugnspannkaka med fläskbitar serverad med lingon- och jordgubbssylt på en vit tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
fremax och 4 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Maskintok skrev:
[bild] [bild]
ost och skinkpaj.
med mozzarella och bladspenat.

Blev en sallad på gurka, tomat, isbergssallad, morötter, vindruvor till.
Och färg i mitten!
 
  • Haha
Maria T och 1 till
  • Laddar…
A
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Och färg i mitten!
Japp bladspenat (y)
hade slut på smör så jag tog olja..
Men kunde ha tagit lite mera vatten och knådat degen lite till.. den hade blivit frasigare då.. Men den dög gott och väl för en tisdag.. ;)
 
  • Gilla
  • Älska
Pappa1986 och 2 till
  • Laddar…
A
riktigt enkelt.

smör, salt, vetemjöl,vatten.
blanda till en deg..
Ta olja om man inte tål eller har smör.

knåda rejält och vattna på samt mjöla tills degen är slät och mjuk..
kavla ut och lägg över en springform..
(passa så den inte löper iväg;):rofl:)

ägg, vatten, salt, svartpeppar, vitpeppar.
kokt skinka, mozzarella, spenat.
blanda runt och ös sedan i formen efter att degen varit i ugnen och fått lite färg.
avsluta med lite riven ost på toppen.. (y)
 
  • Gilla
pmd
  • Laddar…
Maskintok skrev:
riktigt enkelt.

smör, salt, vetemjöl,vatten.
blanda till en deg..
Ta olja om man inte tål eller har smör.

knåda rejält och vattna på samt mjöla tills degen är slät och mjuk..
kavla ut och lägg över en springform..
(passa så den inte löper iväg;):rofl:)

ägg, vatten, salt, svartpeppar, vitpeppar.
kokt skinka, mozzarella, spenat.
blanda runt och ös sedan i formen efter att degen varit i ugnen och fått lite färg.
avsluta med lite riven ost på toppen.. (y)
Låter gott men vatten i smeten? Tänker creme fraiche så den blir riktigt krämig och go:)
 
A
P Pappa1986 skrev:
Låter gott men vatten i smeten? Tänker creme fraiche så den blir riktigt krämig och go:)
med creme fraiche så kan den bli lite för smetig när den går in i ugnen.
därför använder jag lite vatten för att få en torrare deg innan smeten kommer på.. Så det inte blir sörja i botten..
 
  • Gilla
Pappa1986 och 1 till
  • Laddar…
Maskintok skrev:
med creme fraiche så kan den bli lite för smetig när den går in i ugnen.
därför använder jag lite vatten för att få en torrare deg innan smeten kommer på.. Så det inte blir sörja i botten..
använder alltid creme fraiche när jag gör paj. Har aldrig upplevt sörja i botten. Men i vilket fall som helst ser den jäkligt god ut :=)
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
A
P Pappa1986 skrev:
använder alltid creme fraiche när jag gör paj. Har aldrig upplevt sörja i botten. Men i vilket fall som helst ser den jäkligt god ut :=)
prova med ditt recept (y)
det kan inte bli fel..
 
  • Gilla
Pappa1986
  • Laddar…
Storsockret
Finvädret ledde till utomhuslunch med delar av familjen

Solig uteplats med snötäckt trädgård, hundar som vilar och en grillad utomhuslunch på terrassen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
AndersMalmgren och 6 till
  • Laddar…
Storsockret Storsockret skrev:
Finvädret ledde till utomhuslunch med delar av familjen

[bild]
Vad äter du?
Jag ser att du omsorgsfullt gjort burgare till pälsklingarna! ;)(y)
 
Storsockret
FredrikR FredrikR skrev:
Vad äter du?
Jag ser att du omsorgsfullt gjort burgare till pälsklingarna! ;)(y)
Ja precis, jag fick nöja mig med colan :crysmile:
 
  • Gilla
  • Älska
Pappa1986 och 2 till
  • Laddar…
T Turbo_Tail skrev:
Jo, visst det är superenkelt. Men hur smaksätter ni majonnäsen och vilken olja använder ni?

Vilken olja jag än använder så smaker det bara - just det - olja. Jag har slutat laga själv och använder alltid Hellmann's på glasburk. Vill jag ha vitlöksmajjonäs, pressar jag bara ner några vitlöksklyftor, samma sak med chilimajonäs - i med lite chilipaste å vips har man en elegant chilimajonäs.
smaksätter rätt aggressivt med vinäger och bra dijon för att bryta smaken av oljan. Eldorados rapsolja har knappt någon egensmak och funkar därför perfa till majonnäs, brukar droppa i lite bättre olivolja i slutet också, någon tesked eller två hjälper. Salt, dijon och god vinäger :)

bland det godaste jag gjort är att lägga en chipotlechili i vinägern till majonnäsen, och hacka ner frukten i också. Älskar den rökiga tonen till majjo.
 
  • Gilla
Turbo_Tail och 2 till
  • Laddar…
Idag gjorde en av döttrarna Gnocchi med svamp och spenat. Tyvärr ingen sallad eller annat grönt men lite frukt efter maten fick kompensera.

Hemlagad gnocchi med svamp och spenat på en tallrik, utan sallad.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
AndersMalmgren och 3 till
  • Laddar…
Vad sägs om lite torsk till lunch?

Tallrik med torsk toppad med äppelskivor och dill, ett glas vitt vin och ett vattenglas i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
fremax och 5 till
  • Laddar…
Hamburgare med pommes frites på restaurangbord, med läskburkar och meny i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Brödernas.
Bra burgare. (y)
 
  • Gilla
Primare42 och 9 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.