Fredag. Man är lite nöjd och ser fram emot att kanske dra en fluga efter en havsöring i helgen.
Men först mat och i kväll blir det en paj med spenat, chèvre, några ägg och ost nedvispad i lite grädde med dijon och en nysning chili. Och salt. Och hackade Oliver. Och rödvin från Italien till min vackra fru. Själv dricker jag kanske en NA-öl men troligare en rejäl grabbanäve med Pepsi-Max.

Hembakad spenat- och chèvrepaj med ägg, ost och svarta oliver, serverad i vit pajform.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Naturliv och 6 till
  • Laddar…
richardtenggren
Fario Fario skrev:
Fredag. Man är lite nöjd och ser fram emot att kanske dra en fluga efter en havsöring i helgen.
Men först mat och i kväll blir det en paj med spenat, chèvre, några ägg och ost nedvispad i lite grädde med dijon och en nysning chili. Och salt. Och hackade Oliver. Och rödvin från Italien till min vackra fru. Själv dricker jag kanske en NA-öl men troligare en rejäl grabbanäve med Pepsi-Max.

[bild]
En öl för sprutnarkomaner alltså? ;)

(En kollega skrev igår på Teams att han behövde lämna för ett NA-möte, det fick mig att fnissa även om jag förstod att han skulle ha möte med NordAmerika :D )
 
  • Haha
  • Gilla
Fario och 1 till
  • Laddar…
Våfflor med grädde och jordgubbssylt på en vit tallrik i solljus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Bonzo2000 och 4 till
  • Laddar…
Förra gången jag gjorde pizza blev det lite deg över, så den fick gå i frysen. Det gick dock utmärkt att tina den i kylen och få till en hyfsad pizza ändå, dock blev inte kanterna lika fluffiga som med färsk deg. Gott var det i alla fall :)
 
  • Hemlagad pizza med tinad deg, toppad med tomat, ost och skinka på ett ljust fat.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Maria T och 5 till
  • Laddar…
Skriver man ”alkoholfri öl” så låter det som något blaskigt och trist surrogat som man tvingar i sig.
”NA-öl (Non Alcoholic)” låter mer som något importerat hipstermärke med tokig etikett som smakar lika gott som det gör…
 
  • Gilla
BengtH och 4 till
  • Laddar…
A
Hemlagad panpizza på tallrik bredvid en flaska öl, med skinka och ananas på.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

gjorde sista pizzan som panpizza..
ljuvligt gott
 
  • Gilla
arneri68 och 2 till
  • Laddar…
Blodsoppen
Maskintok skrev:
[bild]
gjorde sista pizzan som panpizza..
ljuvligt gott
Och med den ölen till så
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
A
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Och med den ölen till så
Jajemän.
Den passade gott..
med kiwi och ananas på pizzan.. :ok:
3 vitlöksklyftor i tomatsåsen.
Och oregano..
 
Andra försöket med pulled pork på grillen; dra upp volymen när ni kollar på filmklippet. Det där var så gott att man blir förbannad.
 
  • Grillad pulled pork i ugnsform med gafflar som river köttet.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
  • Älska
kiffan och 8 till
  • Laddar…
Ikväll blev det grillat.
Grillspett, potatissallad, grillad champinjon och rödlöksröra och grillat bröd.
Allt hemlagat.
Tog en fantastisk bild men den försvann. Jäkla skit men en liten videosnutt fick hänga med
 
  • Gilla
Naturliv och 3 till
  • Laddar…
Åsa Lund
På besök i Göteborg. Det bidde havskräftor och god dricka till :ok:
Flaska och glas med Martini Prosecco på bord framför person i restaurangmiljö.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
dilemma och 3 till
  • Laddar…
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
På besök i Göteborg. Det bidde havskräftor och god dricka till :ok:
[bild]
Personligen hade jag valt en torrare till skaldjur cava eller champagne tex
 
  • Gilla
john.h
  • Laddar…
Åsa Lund
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Personligen hade jag valt en torrare till skaldjur cava eller champagne tex
Har du smakat denna? Hette Extra Dry och den var absolut torr
 
  • Gilla
john.h och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Har du smakat denna? Hette Extra Dry och den var absolut torr
Prosecco är aldrig Brut-torr. Vill man ha italienskt torrt är det Franciacorta som gäller
 
  • Gilla
RoAd och 1 till
  • Laddar…
A
konstigt... :thinking:
när jag läser om sockerhalten så är det inom samma grupp... extra dry.... brut extra dry..
Så prosecco och Franciacorta har samma sockerhalt.
dock behöver inte Franciacorta skriva ut DOCG. precis som de producenter från champagne som slipper skriva champagne på sina etiketter.

Detta är ett vanligt basvin som man vid butelj tillsätter jäst för en andra jäsning i minst 25 månader varav 18 måste vara i kontakt med jästen..

Sedan kan vi nog alla komma överens om att det är trevligare att föreslå annat vin än att klaga på det någon annan dricker..
 
  • Gilla
  • Älska
kashieda och 9 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.