A
Sockerhalt i Franciacorta

När det gäller sockerhalten så finns det främst flera olika nivåer.

  • Brut Nature/Zero/non-dosage – 0 g/100 mL
  • Extra Brut – max 0,6 g/100 mL
  • Brut – max 1,2 g/100 mL
  • Extra Dry – 1,2-1,7 g/100 mL
  • Sec – 1,7-3,5 g/100 mL
  • Demi-sec– 3,5-5,0 g/100 mL
  • Doux – mer än 5,0 g/100 mL
Martini Prosecco - Mousserande.se
https://www.mousserande.se/martini-prosecco/

extra dry martini prosecco ligger på 1.5 g i sockerhalten. så den ligger i samma skala som Franciacorta...

Cava.. champagne liknande vin fast från Spanien..
billigare typ än prosecco och har en helt annan karaktär och upplevelse.
mer syra.
 
  • Gilla
Pappa1986
  • Laddar…
Åsa Lund
Ja, det var inte mycket syra i Martin-bubblet. Suddiga kvinnan på bild har gått kurs i vinprovning och påtalade just det.

Denna sorten finns i beställningssortimentet på Bolaget och kostar 93 kr. Ska nog beställa hem en låda för det var mycket gott!

Har du förslag på nåt annat i samma prisklass (som MedelSvensson har råd med) och är lika gott @AndersMalmgren?
 
  • Gilla
fribygg och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Ja, det var inte mycket syra i Martin-bubblet. Suddiga kvinnan på bild har gått kurs i vinprovning och påtalade just det.

Denna sorten finns i beställningssortimentet på Bolaget och kostar 93 kr. Ska nog beställa hem en låda för det var mycket gott!

Har du förslag på nåt annat i samma prisklass (som MedelSvensson har råd med) och är lika gott @AndersMalmgren?
Titta på Franciacorta, cremant, cava eller sekt. 93 kronor är nog svårt hitta. Men under 200 kronor kan du få riktigt bra bubbel för.
 
Åsa Lund
Vilken är din favorit i det segmentet?
 
Jag är egentligen purist när det gäller pizza men ibland är det kul testa något udda. Som potatis med granbarr :) (rosmarin?)

Potatispizza med rosmarin på en skärbräda, ett glas rödvin och en delvis suddig person i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
  • Gilla
Maria T och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Ja, det var inte mycket syra i Martin-bubblet. Suddiga kvinnan på bild har gått kurs i vinprovning och påtalade just det.

Denna sorten finns i beställningssortimentet på Bolaget och kostar 93 kr. Ska nog beställa hem en låda för det var mycket gott!

Har du förslag på nåt annat i samma prisklass (som MedelSvensson har råd med) och är lika gott @AndersMalmgren?
Köp en dunk hembränt och kör det i sodastreamern ;)
 
  • Gilla
  • Haha
Pappa1986 och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund
skoge skoge skrev:
Köp en dunk hembränt och kör det i sodastreamern ;)
Vi i Skåne köper Jeltzin från Tyskland :rofl:
 
  • Gilla
Blodsoppen
  • Laddar…
R
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Vi i Skåne köper Jeltzin från Tyskland :rofl:
Det är ju dessutom en Vodka som är ok att köpa eftersom den, trots namnet, inte är rysk utan fransk.
 
  • Gilla
Åsa Lund
  • Laddar…
Idag blev det halvfabrikat (ja, jag vet att det är lika lätt att göra själv, det blir det en annan dag). Panerad torsk med ris, grönsaker, hollandaisesås och citron. Faktiskt rätt gott ändå.
Tallrik med panerad torsk, ris, rårivna morötter, skivad gurka, citron och hollandaisesås.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
FredrikR och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund Åsa Lund skrev:
Vilken är din favorit i det segmentet?
Nu är jag för all del inte den som tillfrågas men i kategorin billigt bubbel tycker jag Langlois (7404) är svårslagen.
 
  • Gilla
Åsa Lund och 1 till
  • Laddar…
Fiskgryta med saffran och alioli.
Börja med aliolin, stavmixer med ballongvisp funkar bra. Äggula vispas med olivolja, Lidl har bra spansk extra virgin. Mycket vitlök, solo-lök är det lite extra drag i och sedan in i kylen.
Stek purjo- och gul lök mjuk, i med tomatpure, mortlad basilika och timjan, stek lite till. Späd med vitt vin, grädde, creme fraiche och spad från fisk och musslor. Om vinet är torrt ta i lite socker. Krydda med fiskbuljong, nam pla (thailändsk fisksås) och saffran och låt koka ihop en stund. Justera till önskad mängd, konsistens och smak med grädde, vin och vatten.
Lägg i fisk klippt i mindre bitar. Idag blev det torsk, kummel, vitling, lax och räkor. Efter några minuter när fisken är klar läggs musslorna i för att bli varma. Serveras med kokt potatis och aliolin. En torr Riesling till funkar utmärkt.

/Höghus


Hemlagad fiskgryta med saffran och musslor, gulorange i färgen, i en stor gryta på spisen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Flaska spanskt extra virgin olivolja, hemgjord aioli i en skål, vitlöksklyftor och vitlökspress på köksbänk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Råa skaldjur och fiskfiléer på skärbräda med en burk musslor, förberedelse inför att laga fiskgryta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
pmd och 5 till
  • Laddar…
A
Kycklingben med ris och currysås samt en sallad på en grön tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

knapriga kycklingben.
Ris och currysås.
med en sallad till..
 
  • Gilla
Pappa1986 och 3 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Kan rekommendera att göra banan-currysås. Börja med att värma 1-2 msk curry i smör tills det doftar gott. Lägg sedan i 2 skivade, mogna, bananer och sänk värmen. Låt bananerna smälta under omrörning. Späd den tjocka såsen med lite grädde och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar. Mums!
 
  • Gilla
  • Ledsen
H_kan@88 och 1 till
  • Laddar…
A
jag tog
kanel
cayennepeppar
salt
muskot
rosmarin
honung
ströbröd
citron
olja
Och blandade ner kycklingen i.
la ut på en plåt.

:ok:
 
  • Gilla
Åsa Lund
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.