1 041 384 läst · 13 992 svar
1041k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Sockerhalt i Franciacorta
När det gäller sockerhalten så finns det främst flera olika nivåer.
https://www.mousserande.se/martini-prosecco/
extra dry martini prosecco ligger på 1.5 g i sockerhalten. så den ligger i samma skala som Franciacorta...
Cava.. champagne liknande vin fast från Spanien..
billigare typ än prosecco och har en helt annan karaktär och upplevelse.
mer syra.
När det gäller sockerhalten så finns det främst flera olika nivåer.
- Brut Nature/Zero/non-dosage – 0 g/100 mL
- Extra Brut – max 0,6 g/100 mL
- Brut – max 1,2 g/100 mL
- Extra Dry – 1,2-1,7 g/100 mL
- Sec – 1,7-3,5 g/100 mL
- Demi-sec– 3,5-5,0 g/100 mL
- Doux – mer än 5,0 g/100 mL
https://www.mousserande.se/martini-prosecco/
extra dry martini prosecco ligger på 1.5 g i sockerhalten. så den ligger i samma skala som Franciacorta...
Cava.. champagne liknande vin fast från Spanien..
billigare typ än prosecco och har en helt annan karaktär och upplevelse.
mer syra.
Ja, det var inte mycket syra i Martin-bubblet. Suddiga kvinnan på bild har gått kurs i vinprovning och påtalade just det.
Denna sorten finns i beställningssortimentet på Bolaget och kostar 93 kr. Ska nog beställa hem en låda för det var mycket gott!
Har du förslag på nåt annat i samma prisklass (som MedelSvensson har råd med) och är lika gott @AndersMalmgren?
Denna sorten finns i beställningssortimentet på Bolaget och kostar 93 kr. Ska nog beställa hem en låda för det var mycket gott!
Har du förslag på nåt annat i samma prisklass (som MedelSvensson har råd med) och är lika gott @AndersMalmgren?
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Titta på Franciacorta, cremant, cava eller sekt. 93 kronor är nog svårt hitta. Men under 200 kronor kan du få riktigt bra bubbel för.Åsa Lund skrev:Ja, det var inte mycket syra i Martin-bubblet. Suddiga kvinnan på bild har gått kurs i vinprovning och påtalade just det.
Denna sorten finns i beställningssortimentet på Bolaget och kostar 93 kr. Ska nog beställa hem en låda för det var mycket gott!
Har du förslag på nåt annat i samma prisklass (som MedelSvensson har råd med) och är lika gott @AndersMalmgren?
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Om du kan hitta en Rieslingsekt för under 200 är de ofta mycket trevliga för pengen.Åsa Lund skrev:
Edit: kanske denna? Inte druckit själv
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/klumpp-5395701/
Renoverare
· Stockholm
· 18 597 inlägg
Köp en dunk hembränt och kör det i sodastreamernÅsa Lund skrev:Ja, det var inte mycket syra i Martin-bubblet. Suddiga kvinnan på bild har gått kurs i vinprovning och påtalade just det.
Denna sorten finns i beställningssortimentet på Bolaget och kostar 93 kr. Ska nog beställa hem en låda för det var mycket gott!
Har du förslag på nåt annat i samma prisklass (som MedelSvensson har råd med) och är lika gott @AndersMalmgren?
Fiskgryta med saffran och alioli.
Börja med aliolin, stavmixer med ballongvisp funkar bra. Äggula vispas med olivolja, Lidl har bra spansk extra virgin. Mycket vitlök, solo-lök är det lite extra drag i och sedan in i kylen.
Stek purjo- och gul lök mjuk, i med tomatpure, mortlad basilika och timjan, stek lite till. Späd med vitt vin, grädde, creme fraiche och spad från fisk och musslor. Om vinet är torrt ta i lite socker. Krydda med fiskbuljong, nam pla (thailändsk fisksås) och saffran och låt koka ihop en stund. Justera till önskad mängd, konsistens och smak med grädde, vin och vatten.
Lägg i fisk klippt i mindre bitar. Idag blev det torsk, kummel, vitling, lax och räkor. Efter några minuter när fisken är klar läggs musslorna i för att bli varma. Serveras med kokt potatis och aliolin. En torr Riesling till funkar utmärkt.
/Höghus
Börja med aliolin, stavmixer med ballongvisp funkar bra. Äggula vispas med olivolja, Lidl har bra spansk extra virgin. Mycket vitlök, solo-lök är det lite extra drag i och sedan in i kylen.
Stek purjo- och gul lök mjuk, i med tomatpure, mortlad basilika och timjan, stek lite till. Späd med vitt vin, grädde, creme fraiche och spad från fisk och musslor. Om vinet är torrt ta i lite socker. Krydda med fiskbuljong, nam pla (thailändsk fisksås) och saffran och låt koka ihop en stund. Justera till önskad mängd, konsistens och smak med grädde, vin och vatten.
Lägg i fisk klippt i mindre bitar. Idag blev det torsk, kummel, vitling, lax och räkor. Efter några minuter när fisken är klar läggs musslorna i för att bli varma. Serveras med kokt potatis och aliolin. En torr Riesling till funkar utmärkt.
/Höghus
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Kan rekommendera att göra banan-currysås. Börja med att värma 1-2 msk curry i smör tills det doftar gott. Lägg sedan i 2 skivade, mogna, bananer och sänk värmen. Låt bananerna smälta under omrörning. Späd den tjocka såsen med lite grädde och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar. Mums!