1 153 100 läst · 11 126 svar
1153k läst
11,1k svar
Saker som vi glömt bort att de har funnits
Det jag saknar, inte glömt, är skurna makaronistänger. Why, WHY tog ni bort dem, Kungsörnen 😢Tokslut skrev:
Nu får man köpa med sig sådana när man är på resa i Europa, köpt motsvarande både i Holland och Frankrike. Tyvärr importeras tydligen i princip alla andra varianter hit, men inte de fantastiska skurna makaronistängerna.
EDIT: Nu vet jag ju förstås varför de togs bort (andra gången, första var lite oklart): handlarna hade inte "plats" för dem på hyllorna, de prioriterade sina "egna varor". Tvi!
Jag - som gick i skolan och åt i skolbespisningen - på 1960- och 1970-talet var övertygad om att lapskojs och risotto var något som mattanterna hittade på när de inte visste vad de skulle servera och hittade lite rester i kylskåpen.
Jag har fortfarande svårt att tro på att lapskojs verkligen är en erkänd maträtt. Och vilket namn sedan! Är det lappar som har gått till kojs som man skivar upp och serverar? Med lite potatismos.
Jag har fortfarande svårt att tro på att lapskojs verkligen är en erkänd maträtt. Och vilket namn sedan! Är det lappar som har gått till kojs som man skivar upp och serverar? Med lite potatismos.
Riktig lapskojs ska göras på renkött. Typ som en köttsoppa med fintärnade under 1 cm, bitar av kött och grönsaker( lök& morötter/ palsternacka / kålrot/ vitkål) samt potatis. De välkokta bitarna serveras sedan med kok spadet så det inte är torrt att äta. Med fördel knäckebröd med ost tillH Hetlund skrev:Jag - som gick i skolan och åt i skolbespisningen - på 1960- och 1970-talet var övertygad om att lapskojs och risotto var något som mattanterna hittade på när de inte visste vad de skulle servera och hittade lite rester i kylskåpen.
Jag har fortfarande svårt att tro på att lapskojs verkligen är en erkänd maträtt. Och vilket namn sedan! Är det lappar som har gått till kojs som man skivar upp och serverar? Med lite potatismos.
Inte slamsor av rimmat tamdjur i potatismos. En oaptitlig grå sörja!!!!
Men gud vilken tråkig inställning till skolans lapskojs ni har! Det kanske skiljer sig mellan skolbespisningarna hur den smakade. I stort sett var maten väldigt god på de skolor jag gick i grundskolan.
Maten i grundskolan var i stort sett utmärkt förutom mandel torsken och dessutom lapskojsen. Du hade oxå blivit besviken ifall det stått Kobebiff på menyn och du fått BigMc !!!! Så kändes det för mig när jag såg den grå sörja de försökte lura i oss. Dessutom var det pulvermos! Vanligtvis var det hemkokt mos, på potatis, till renskaven men till lapskojs hade de använt pulvermos!!!! Med slamsor av vad som såg ut som rimmat fläsklägg.K Kirre2 skrev:
Nu älskar jag fläsklägg med rotmos , ordentligt tillagad från grunden med färska rotfrukter. Inte i en sörja av pulvermos...!!!!
Någon som minns Rasmus Hattmus?
Om jag nu minns rätt var det någon sidoserie av Rune Andreasson som gick i Pellefant-tidningen, 70-tal.
Om jag nu minns rätt var det någon sidoserie av Rune Andreasson som gick i Pellefant-tidningen, 70-tal.