Jag är så förvånad över ditt resultat och värmefördelning, vill bara visa hur min induktionsspis beter sig
Bild 1, strax innan kokpunkt

Kastrull på induktionsspishäll fylld med vatten nära kokpunkt, med små bubblor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Bild 2, precis kokpunkt

Induktionshäll med en kastrull med kokande vatten, köksmiljö i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Bild 3, när det kokat en stund. 3 min typ

En stekpanna på en induktionshäll full med bubbelande vatten vid kokpunkt, omgiven av köksutrustning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Den är absolut inte ljudlös utan brummar och surrar vilket alla induktionshällar jag stött på gör.
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
Min äldre Siemens induktionshäll var toppen. Snabb, jämt uppvärmning och även om den lät var det sällan fläktarna startade. Min tillfälliga IKEA häll är betydligt sämre. Ojämn(are) värme, fläktan startar konstant och allmänt låter den mer/kärlen vibrerar mer.

Så det är absolut skillnad mellan olika hällar.
 
torbeno skrev:
Jag är så förvånad över ditt resultat och värmefördelning, vill bara visa hur min induktionsspis beter sig .
Ja, och tänk att vi är också förvånade att en spis för 13000 inte fungerar bättre...men det tycker inte Electrolux.
 
Redigerat:
Som med allt annat, konsumenterna tvingar ner prisbilden till nivåer som gör att tillverkare tvingas göra avkall på kvalité. Nu har ju du en 70 bred och då finns det praktiskt taget bara en tillverkare och den fabriken har flyttats från Sverige pga att konsumenter inte är villiga att betala för produkter tillverkade i Sverige längre.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Lazzeman skrev:
Ja, och tänk att vi är också förvånade att en spis för 13000 inte fungerar bättre...men det tycker inte Electrolux.

Eller så inser du att det med stor sannolikhet är dina kokkärl som ställer till det.
 
jonko skrev:
Eller så inser du att det med stor sannolikhet är dina kokkärl som ställer till det.
Eller att du inte idats läsa igenom tråden eller har problem med att tyda en text.
 
Ja nu blev man tvungen att testa själv. Boschhäll från 2009, en gammal Hackman gjutjärnspanna och färskvatten ingick i testriggen. Mäter man vattentempen över pannan vid kokning i "cirkeln" varierade den mellan 97.5 och 100 grader.
Gammal gjutjärnspanna på en Bosch-spishäll med kokande vatten och synlig temperaturvariation.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Lazzeman skrev:
Eller att du inte idats läsa igenom tråden eller har problem med att tyda en text.

Jag har läst samtliga inlägg i tråden och har absolut inga problem med läsförståelse, jag står därför fast vid mitt tidigare inlägg.
 
Men du begrep inte det här:

- Innan Electrolux bytte spishäll så fungerade spisen, När hällen var bytt började problemen. Med EXAKT samma kärl.
- Electrolux var hemma och provade spisen med våra kärl (samma kärl). Han dömde inte ut dom. Men han tipsade faktiskt om att det fanns kärl för 2-4000 kr. Tjo hej du.

Men du tycker att jag ska inse att det beror på våra kärl. Ja ja.
 
Givetvis påverkar kärlen, men som sagt, även jag har oerhört olika erfarenhet av olika hällar. Exakt samma kärl, olika hällar.

Med erfarenheten enbart från IKEA hällen hade jag aldrig rekommenderar induktion till någon. Men med Siemenshällen var det guld och fungerade fantastiskt bra och jag skulle inte kunna tänka mig någon annat i kommande kök.

Nu blir det istället gas i det kommande köket.
 
Jo vi har också gas i vårt kök...men frun blir irriterad när jag fiser under matlagningen.
 
  • Gilla
  • Haha
PelleLille och 4 till
  • Laddar…
Du har råkat ut för det sk. "Iphone problemet". Det finns vissa totalt undermåliga hipsterprodukter som lever på att marknadsföra sig som den senaste trenden. Hade marknaden fungerat som den ska så hade induktionshällar inte existerat, men här har man hittat ett kryphål i marknaden.

När man en gång lyckats lura den stora massan att en totalt värdelös produkt är den senaste grejen som alla moderna och coola personer har så finns ingen återvändo. Man använder sig sen av sociala medier och konsumenternas stolthet för att sälja. 95 procent av alla människor kan nämligen aldrig erkänna att de gjort bort sig och gjort en dålig affär, därför kommer dessa 95 procent att bedyra att skitprodukten som de köpte var världens bästa köp.
 
  • Gilla
markgreven och 9 till
  • Laddar…
Ja det som förvånar mej är att en del inte vill erkänna att det kan vara fel på en induktionsspis...nä det är kärlen som är dåliga. Trots att fakta säger att spisen fungerar dåligt.
 
  • Gilla
Lars48
  • Laddar…
Finndjävel skrev:
Du har råkat ut för det sk. "Iphone problemet".
Dubbelfel? Både Iphone och induktionshällar är bra produkter. Dyra möjligen, och man kan ifrågasätta hur prisvärda de är, men funktionellt är de objektivt bra.
 
  • Gilla
Gnagare i Bajenhöjden och 3 till
  • Laddar…
Lazzeman skrev:
Ja det som förvånar mej är att en del inte vill erkänna att det kan vara fel på en induktionsspis...nä det är kärlen som är dåliga. Trots att fakta säger att spisen fungerar dåligt.
Vi hade samma problem (som jag skev om i tråden nedan) med våran IKEA-häll (Whirlpool) som lagades flera gånger och jag bytte ut den till en nyare IKEA (Electrolux) med samma problem. Det slutade med en Siemens som nu funkar perfekt precis som torbenos häll i början på denna tråd-sida. Mina föräldras dyra Electroluxspis har också precis samma problem som den du hade.

Ang. ojämna kärl så orsakar inte en ojämn botten så stora problem som endast en ring i mitten som blir uppvärmd, jag har provat massa olika ojämna & jämna kärl (rostfria, non-stick och gjutjärn) och det skiljer inte mycket. Däremot så om de är dåligt konstruerade så kanske inte värmen sprids så bra.

https://www.byggahus.se/forum/kok/1...nshall-som-inte-klarar-gjutjarnspannor-3.html
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.