25 570 läst · 155 svar
26k läst
155 svar
Mysteriet med de halvgräddade pannkakorna
Vi hade uppe detta för typ 2 år sedan. Jag testade med min induktionsspis från 2009. Bilderna är strax innan kokpunkt, precis vid kokpunkt och när den puttrat en stund. Svårt att klaga på detta tycker jag ...
Det skulle jag vilja påstå beror på underliggande teknik hur elektronik/spolar är konstruerade/byggda för att avge rätt frekvenser och vara okänsliga för belastningspåverkan.fia_mstd skrev:
Kan själv!
· Trelleborg
· 16 619 inlägg
Jag upplevde inga problem på ikeahällen vi köpte till köket 2013, billigaste de hade (2000kr?)
Däremot är jag besviken på spisen i huset, Husqvarna från 2012 för över 15000kr:
Så ser det ut på 3/4 pannor vi har (två olika Ikea och en "duka" gjutjärn från city gross). Den fjärde ser något bättre ut (hackman keramisk).
Däremot är jag besviken på spisen i huset, Husqvarna från 2012 för över 15000kr:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Så ser det ut på 3/4 pannor vi har (två olika Ikea och en "duka" gjutjärn från city gross). Den fjärde ser något bättre ut (hackman keramisk).
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 41 777 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 41 777 inlägg
Kan själv!
· Trelleborg
· 16 619 inlägg
Tror det är en 28cm panna.
Likadant på de främre iaf, det är lika stora zoner på alla "flexzoner", (har sett insidan och kan verifiera det).
Likadant på de främre iaf, det är lika stora zoner på alla "flexzoner", (har sett insidan och kan verifiera det).
det försökte reparatören också med men vattenpasset visade att det va spikrakt, jag har även kontrollerat att allt inuti sitter rakt och centrerat under markeringarna.Nyfniken skrev:
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 41 777 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 41 777 inlägg
28 cm i botten eller upptill?13th Marine skrev:
Våra zoner är 21 cm (enligt spec.) och om vi skulle ha haft en panna som är 28 cm i botten så skulle det nog bli som på din bild.
21 cm skulle jag tro att den största zonen på en glaskeramikhäll och en med gjutjärnsplattor är också så det borde bli likartat på sådana.
Sen ska man ju komma ihåg att mat blir klar även vid 95 grader (eller vad det nu är i ytterkanten av din panna) i stället för 100 graders kokning, även om det tar lite längre tid.
Kan själv!
· Trelleborg
· 16 619 inlägg
Runt 22cm är de i botten.
För att anknyta till trådens ämne så går det inte att steka jämnt i pannan iaf, man får rotera det man steker.
Kan inte minnas att det funkade såhär dåligt med den billiga hällen från Ikea.
För att anknyta till trådens ämne så går det inte att steka jämnt i pannan iaf, man får rotera det man steker.
Kan inte minnas att det funkade såhär dåligt med den billiga hällen från Ikea.
Grundstött
· Halland
· 28 353 inlägg
Äh, bry er inte om Daugaard, han är ju egentligen en riktig lodisPutten skrev:
Vår billiga (2995 kr) IKEA-häll från 2010 funkar fint, pannkakorna blir sin riktiga Van Gogh-tavlor.
men de tunna teflonbelagda pannorna verkar alltid kupa sig konvext,
så stekfettet bara lägger sig längs kanten och mitten blir i stort sett torr.
Gjutjärnspannan är mycket bättre (fast tyngre)!