Bygg eller låt bygga ett stolpverkshus om du gillar det, själv föredrar jag liggtimmer som blir naturligt tätare med åren tack vare tyngdlagen.
 
  • Gilla
skogaliten
  • Laddar…
G Grevlingen skrev:
Angående dragfria golv så är vi öppna för att ha en gjuten platta som grund. Vi är inte ute efter att kopiera en gammal 1800tals stuga med jordkällare rakt av med eventuella fel och brister.
Det känns ju då som ett stolpverk med synliga bjälkar och stolpar på insidan är rätt väg att gå, sen sätter man innerväggar med träpanel/Slätspont uppreglat mellan stolparna och en extern isolering med träpanel utvändigt.

Börja kolla på fönstermodeller, det finns bra fönster med u-värde under 0,8 som samtidigt har en traditionell estetisk look.

Platta på mark gör det enkelt, lätt att isolera väl
 
  • Gilla
Grevlingen
  • Laddar…
Vad ska man i så fall komplettera med för yttervägg utanför stolpverket? Insida slätspont, papp, träfiberisolering 30cm?, spärr och sedan stående vanlig panel?

Inte tänkt på fönster ännu, men det ser vi inte som något problem. Vi är som sagt inte gammaldags-fanatiska så vi kan tänka oss att vanliga 3glas fönster kan fungera bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.