72 819 läst · 162 svar
73k läst
162 svar
Bästa kastruller.
Den blir ordentligt snygg och ren. Och lite snabbare upp och ner i temp om den har innerdel i aluminium eller koppar. Men om du är nöjd med din... Man kan ha både och...magda136 skrev:
Vi har betat av ett antal stekpannor i olika prisklasser. Nu har vi skickat det mesta åt fanders, grävt fram en gammal gjutjärnsklassiker och köpt ytterligare två i gjutjärn (i andra storlekar). Vi är SÅ nöjda. Enda nackdelen är att största pannan är i tyngsta laget, men det omaket tar jag gärna för att ha en bra stekpanna.magda136 skrev:
Jag har några av varje.magda136 skrev:
Rostfri fungerar inte så bra att steka t.ex. fisk i.
Gjutjärn är jobbigast att rengöra/underhålla och går ej att ha t.ex. vin i.
Teflon(eller liknande) är dyrt i längden, då de måste bytas ut efter ca 300 användningar.
Om jag var tvungen att välja en så skulle jag också ha beslutsångest, men som svar på din fråga:
Den blir lättare att rengöra/underhålla och lättare att hantera p.g.a. lägre vikt.
Köpte ikeas dyrare kastrull set + stekpanna, visserligen tunga men det borgar ju för rejäla bottnar, faktist är allt inkl. Stekpanna som nya väl värt pengarna, så att vill man inte ha designprylar så kan jag bara rekomendera dessa som funkar både till vanlig och induktionshäll.2 års användade kan väl tilläggas.
Sent from my GT-N7000 using Byggahus
Sent from my GT-N7000 using Byggahus
http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00462QP1G/ref=mp_s_a_1_3?qid=1400571264&sr=8-3&pi=SY200_QL40
Här kostar en debuyer inte mer än en OBH nordica... Halva priset jämfört med sverige.
Här kostar en debuyer inte mer än en OBH nordica... Halva priset jämfört med sverige.
Sedär!
Är det någon som sett, känt, använt dessa Patina prylar?Bricco skrev:
http://www.patina.se/index.php/sv/produkter/cookware.html
De utger sig ju vara riktade mot restaurang & storkök samt ha hög kvalitet. Så det borde ju inte vara "vilken skit som helst", utan ända ändamålsenliga produkter (även om de inte har kända flashiga namn). Jag har under en tid funderat på några kastruller, kittlar, sauteuse & kanske traktörpanna ur deras sortiment. Men har inte ännu kommit till skott.
Så e det någon här med erfarenhet från dessa?
Jag har använt en del av deras kastruller.frav skrev:Är det någon som sett, känt, använt dessa Patina prylar?
[länk]
De utger sig ju vara riktade mot restaurang & storkök samt ha hög kvalitet. Så det borde ju inte vara "vilken skit som helst", utan ända ändamålsenliga produkter (även om de inte har kända flashiga namn). Jag har under en tid funderat på några kastruller, kittlar, sauteuse & kanske traktörpanna ur deras sortiment. Men har inte ännu kommit till skott.
Så e det någon här med erfarenhet från dessa?
De är väldigt prisvärda.
Skall du koka potatis, grönsaker etc så är de lika bra som dyra motsvarigheter.
Men de kommer bli varma i handtagen och botten är tunnare mm.
Tack för responsen.sblixten skrev:
Svårt det här. Många fabrikat, modeller & parametrar.
Jag har idag bl.a. några, vid flytt, snabbt inköpta rostfria Ica Cook & Eat, så som 1,8L kastrull & 3L kittel. Retar mig på dem varje gång de används. Kastrullens handtag är vasst i innerkant där "rörformen" slutar allt för tidigt, så fingrarna hamnar lätt i den vassa urfasningen. 3L kitten med öron är inte heller någon hitt, skulle nog vilja ha den storleken som kastrull. Kittel "öron" är ibland opraktiskt. Men på en ~5Litare & större så kan det nog fungera.
Patina serien har ju lite samma "style" som ICAs skrot, även om handtagen verkar bättre utformade. Prisläget är dock angenämt. Har ingen lust att lägga 3-5-8-10kkr då jag inte direkt storkockar & inte heller behöver fina märkes grytor bara för sakens skull. Där av att jag fastnat för Patina serien då de borde vara ändamålsenliga iom dess inriktning på professionella yrkesutövare.
Vad skulle vara rekommendabelt om man skulle bortse från Patina, vill ha vettiga prylar, men ändå inte är intresserad av att lägga ut en förmögenhet?
Med dina krav så tror jag patina är i absoluta toppskicktet.frav skrev:Tack för responsen.
Svårt det här. Många fabrikat, modeller & parametrar.
Jag har idag bl.a. några, vid flytt, snabbt inköpta rostfria Ica Cook & Eat, så som 1,8L kastrull & 3L kittel. Retar mig på dem varje gång de används. Kastrullens handtag är vasst i innerkant där "rörformen" slutar allt för tidigt, så fingrarna hamnar lätt i den vassa urfasningen. 3L kitten med öron är inte heller någon hitt, skulle nog vilja ha den storleken som kastrull. Kittel "öron" är ibland opraktiskt. Men på en ~5Litare & större så kan det nog fungera.
Patina serien har ju lite samma "style" som ICAs skrot, även om handtagen verkar bättre utformade. Prisläget är dock angenämt. Har ingen lust att lägga 3-5-8-10kkr då jag inte direkt storkockar & inte heller behöver fina märkes grytor bara för sakens skull. Där av att jag fastnat för Patina serien då de borde vara ändamålsenliga iom dess inriktning på professionella yrkesutövare.
Vad skulle vara rekommendabelt om man skulle bortse från Patina, vill ha vettiga prylar, men ändå inte är intresserad av att lägga ut en förmögenhet?
Kvaliten över detta börjar bli dyr och design kostar också.
Jo det är nog så. I detta fallet är mina krav/behov ganska basala. Dock ska det vara god funktion. Man behöver ju inte skjuta högt över mål i alla lägensblixten skrev:
Ska fundera vidare ett litet tag så får vi se.
Apropå stekpannor....
Nån som testat Swiss Diamond??
Lite sugen på en sådan men skulle vilja ha lite feedback innan man skiljer sig från sina surt förvärvade
Nån som testat Swiss Diamond??
Lite sugen på en sådan men skulle vilja ha lite feedback innan man skiljer sig från sina surt förvärvade
Jag har sedan några veckor 3 kastruller och en kittel från Patina i rostfritt. Jag tycker att de funkar kanon. Jag köpte dem från Hemmakocken.frav skrev:Tack för responsen.
Svårt det här. Många fabrikat, modeller & parametrar.
Jag har idag bl.a. några, vid flytt, snabbt inköpta rostfria Ica Cook & Eat, så som 1,8L kastrull & 3L kittel. Retar mig på dem varje gång de används. Kastrullens handtag är vasst i innerkant där "rörformen" slutar allt för tidigt, så fingrarna hamnar lätt i den vassa urfasningen. 3L kitten med öron är inte heller någon hitt, skulle nog vilja ha den storleken som kastrull. Kittel "öron" är ibland opraktiskt. Men på en ~5Litare & större så kan det nog fungera.
Patina serien har ju lite samma "style" som ICAs skrot, även om handtagen verkar bättre utformade. Prisläget är dock angenämt. Har ingen lust att lägga 3-5-8-10kkr då jag inte direkt storkockar & inte heller behöver fina märkes grytor bara för sakens skull. Där av att jag fastnat för Patina serien då de borde vara ändamålsenliga iom dess inriktning på professionella yrkesutövare.
Vad skulle vara rekommendabelt om man skulle bortse från Patina, vill ha vettiga prylar, men ändå inte är intresserad av att lägga ut en förmögenhet?
Jag har inga problem med att handtagen skulle bli varma eller vassa kanter. Jag tycker att de är fina, sparsmakad och ren design.
Skulle jag önska något mer skulle det vara att de skulle vara bättre att stapla.
Sen gillar jag personligen genomskinliga lock, men jag har andra i samma diameter som jag kan använda.
Andra redskap jag har är från De Buyer och Eva Trio så det är med dem jag jämför. Sen har jag någon non-stick-panna från Jamie Oliver, men den är jag lite mindre imponerad av med tanke på priset.
Tjänster
Populärt i forumet
-
Vad har ni gjort med era hus idag?
Övrigt husrelaterat -
Funkisvilla 1933 - toalett
Övrigt husrelaterat -
Typ av material i 1930-tals villas hall
Övrigt husrelaterat -
Köp av fastighet med befintligt hyreshus på.
Övrigt husrelaterat -
70-tals hus, platta på mark, syllar bytt -00 men nu hög fuktkvot igen?
Övrigt husrelaterat