När man hittar ett sätt som funkar så behåll det sättet.FredrikR skrev:Jäser ni alltid enligt samma rutin?
Jag har brukat bulkjäst i ~2h, sedan bollat och senaste gångerna jäst i lätt oljade plastbuttar i kylen.
Jag stretchar och viker degen 3ggr innan den bollas, sedan får den ligga tills det är bakdags, med kanske en timme i rumstemperatur.
Hur gör ni andra?
"Gullar" ni med bollarna och viker under bolljäsningen?
Om jag kommer ihåg nästa gång ska testa lite olika varianter med samma deg.
PS. Jag fick fälla säten och ta bort lastnät och insynsskydd för att få i Koda 16 kartongen i bilen
Jag jäser min deg i ca 20 grader.
Brukar mäta mig runt om i huset för att hitta en plats som funkar. Senast var det en glasgång där det är lite kallare än övriga huset.
Jäser hela degen efter knådning. 2 timmar
Efter det delar jag degen i ca 250g bitar.
Sen viker jag degen till bollar. Här får man känna lite på hur degen beter sig. Så den inte blir för hård av vikandet.
Rundriver lite för att få fina bollar.
Jäser ca 18 timmar till.
Klart för pizza!
Njut av din ugn nu
Jag har använt mig av det här receptet flest gånger:nino skrev:
https://www.ica.se/recept/pizzadeg-258023/
https://www.netonnet.se/art/hem-hus...n-and-barbeque-aabq-pizza-oven/1010184.15980/
Halva priset. Tänker ändå att det är värt att chansa för det priset.
Halva priset. Tänker ändå att det är värt att chansa för det priset.