Precis. Någon pizzajonglör är jag inte.L lassebrun skrev:
Brukar platta ut den från mitten och utåt.
Sen drar jag den över knogen för att få till det sista.
Men spara ca 1cm längst ut på "cirkeln".
(Väldigt sällan jag får till en perfekt cirkel)
Ser gott ut, tack för tipset på appen. En nyfiken fråga, vad är det för olika jästtyper man kan välja på? Fanns en hel drös.fgo skrev:
Jo, jag är medveten om att det har med teknik att göra, det var ett första försök med spade. Kan jag kalla det nästan-calzone? Alla försök behöver ju inte vara perfekta.. Nästa gjorde jag med bakplåtspapper och assistans, om än fusk blev den bättre.fgo skrev:
Den här gången provade jag med muttis pizzasås, det blev godare än med min egen. Mozzarella avvattnad, det gjorde också skillnad.
Nästa gång ska jag testa med mer mjöl.
Det är också svårt om pizzan är för stor relativt pizzaspaden. Jag tycker jag måste minska storleken en del för att klara av det på den ganska lilla pizzaspaden från Coop. Annars blir de exakt som din... Och viktigt att ingen tomatsås kommer över kanten, då fastnar det direkt!Karlia skrev:Jo, jag är medveten om att det har med teknik att göra, det var ett första försök med spade. Kan jag kalla det nästan-calzone? Alla försök behöver ju inte vara perfekta.. Nästa gjorde jag med bakplåtspapper och assistans, om än fusk blev den bättre.
Den här gången provade jag med muttis pizzasåd, det blev godare än med min egen. Mozzarella avvattnad, det gjorde också skillnad.
Nästa gång ska jag testa med mer mjöl.
Jäser ni alltid enligt samma rutin?
Jag har brukat bulkjäst i ~2h, sedan bollat och senaste gångerna jäst i lätt oljade plastbuttar i kylen.
Jag stretchar och viker degen 3ggr innan den bollas, sedan får den ligga tills det är bakdags, med kanske en timme i rumstemperatur.
Hur gör ni andra?
"Gullar" ni med bollarna och viker under bolljäsningen?
Om jag kommer ihåg nästa gång ska testa lite olika varianter med samma deg.
PS. Jag fick fälla säten och ta bort lastnät och insynsskydd för att få i Koda 16 kartongen i bilen
Jag har brukat bulkjäst i ~2h, sedan bollat och senaste gångerna jäst i lätt oljade plastbuttar i kylen.
Jag stretchar och viker degen 3ggr innan den bollas, sedan får den ligga tills det är bakdags, med kanske en timme i rumstemperatur.
Hur gör ni andra?
"Gullar" ni med bollarna och viker under bolljäsningen?
Om jag kommer ihåg nästa gång ska testa lite olika varianter med samma deg.
PS. Jag fick fälla säten och ta bort lastnät och insynsskydd för att få i Koda 16 kartongen i bilen