L lassebrun skrev:
Du kör inte kavel utan ”tummar” ut degen i luften typ?
Ingen kavel här heller, funkar på bakbord eller bakduk också. (y)
 
  • Gilla
Tifftiff
  • Laddar…
L lassebrun skrev:
Du kör inte kavel utan ”tummar” ut degen i luften typ?
Precis. Någon pizzajonglör är jag inte.
Brukar platta ut den från mitten och utåt.
Sen drar jag den över knogen för att få till det sista.
Men spara ca 1cm längst ut på "cirkeln".
(Väldigt sällan jag får till en perfekt cirkel)
 
Samma här, drar alltså ut degen (först på bakbord sedan i luften(. Använd aldrig kavel.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Karlia
Jag kan inte riktigt rekommendera Icas pizzaspade. Eller så behöver jag lära mig bättre teknik så pizzan inte bara ramlar ner på plåten. Halvgräddad pizza med pålägg som delvis ramlar av, på en pizzaspade.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Haha
a.o.f
  • Laddar…
Karlia Karlia skrev:
Jag kan inte riktigt rekommendera Icas pizzaspade. Eller så behöver jag lära mig bättre teknik så pizzan inte bara ramlar ner på plåten. [bild]
Ligger pizzan "löst" på spaden eller känner du att degen fastnar?
När jag känner att degen hugger brukar jag blåsa in lite mer mjöl under.
 
  • Gilla
Karlia och 1 till
  • Laddar…
Mjöl och en nypa mannagryn på spaden. Sedan får den inte ligga still för länge. Efter varje topping så skaka runt den lite.
 
fgo fgo skrev:
[bild]
Gissa vad det blir för middag imorgon?
Kunde inte köra maskin då barnen somnat.
Så det blev lite degmassage istället.
Och nej @FredrikR, det är inte en veckas middagar :p
Ser gott ut, tack för tipset på appen. En nyfiken fråga, vad är det för olika jästtyper man kan välja på? Fanns en hel drös.
 
Karlia
fgo fgo skrev:
Ligger pizzan "löst" på spaden eller känner du att degen fastnar?
När jag känner att degen hugger brukar jag blåsa in lite mer mjöl under.
Jo, jag är medveten om att det har med teknik att göra, det var ett första försök med spade. Kan jag kalla det nästan-calzone? Alla försök behöver ju inte vara perfekta.. Nästa gjorde jag med bakplåtspapper och assistans, om än fusk blev den bättre.

Den här gången provade jag med muttis pizzasås, det blev godare än med min egen. Mozzarella avvattnad, det gjorde också skillnad.

Nästa gång ska jag testa med mer mjöl.
 
  • Gilla
  • Älska
fgo och 1 till
  • Laddar…
Karlia Karlia skrev:
Jo, jag är medveten om att det har med teknik att göra, det var ett första försök med spade. Kan jag kalla det nästan-calzone? Alla försök behöver ju inte vara perfekta.. Nästa gjorde jag med bakplåtspapper och assistans, om än fusk blev den bättre.

Den här gången provade jag med muttis pizzasåd, det blev godare än med min egen. Mozzarella avvattnad, det gjorde också skillnad.

Nästa gång ska jag testa med mer mjöl.
Det är också svårt om pizzan är för stor relativt pizzaspaden. Jag tycker jag måste minska storleken en del för att klara av det på den ganska lilla pizzaspaden från Coop. Annars blir de exakt som din... Och viktigt att ingen tomatsås kommer över kanten, då fastnar det direkt!
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Karlia
Jo, det med tomatsåsen märkte jag:D Jag måste ge den här spaden några till försök, lite klumpig känns den.
 
Så här liten blev den i kväll! Ganska pyttig, men fin och god! :D

Hembakad pizza på en skärbräda i en solig trädgård, omgiven av gröna växter och krukor.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Maria T och 3 till
  • Laddar…
Karlia
A arkTecko skrev:
Så här liten blev den i kväll! Ganska pyttig, men fin och god! :D

[bild]
Snygg! Snyggare än min kunde jag sagt men det är ju ingen riktig komplimang..
 
  • Gilla
  • Haha
arkTecko och 1 till
  • Laddar…
Jäser ni alltid enligt samma rutin?

Jag har brukat bulkjäst i ~2h, sedan bollat och senaste gångerna jäst i lätt oljade plastbuttar i kylen.

Jag stretchar och viker degen 3ggr innan den bollas, sedan får den ligga tills det är bakdags, med kanske en timme i rumstemperatur.

Hur gör ni andra?
"Gullar" ni med bollarna och viker under bolljäsningen?

Om jag kommer ihåg nästa gång ska testa lite olika varianter med samma deg.

PS. Jag fick fälla säten och ta bort lastnät och insynsskydd för att få i Koda 16 kartongen i bilen :oops:
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Karlia
Hmm, jag behöver mer rutin innan jag kan säga att "såhär gör jag"
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Karlia Karlia skrev:
Hmm, jag behöver mer rutin innan jag kan säga att "såhär gör jag"
Tänk söndagspizza, då ramlar det på ;)
Kniper det får man göra en under veckorna, bara för att :crysmile:
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.