Karlia
Tänkte att det hade med proteinhalten att göra.. Efter lång tid i degmaskinen så var degen härligt seg.. Och efter ugnen på varm plåt, frasig, mjuk inuti kanterna, tunn utan att bli blöt av ingredienserna.
Jag ska definitivt köpa pizzasten och testa pizza på grillen. Kul att bjuda på!
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Karlia
Jag har provat med vetemjöl special tidigare, har funkat hyfsat men inte så här.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Manitoba mjöl alla gånger i veckan!
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Karlia Karlia skrev:
Tänkte att det hade med proteinhalten att göra.. Efter lång tid i degmaskinen så var degen härligt seg.. Och efter ugnen på varm plåt, frasig, mjuk inuti kanterna, tunn utan att bli blöt av ingredienserna.
Jag ska definitivt köpa pizzasten och testa pizza på grillen. Kul att bjuda på!
Som "semipartisk" i branschen, pizzastål?
Kontakta en lokal firma som säljer stål och köp, enligt mått som passar dig, 6-10mm.
Förvärm redigt innan bak.

Finns en massa färdiga stål tillgängliga på nätet men jag anser inte att priset gör det värt... "varmvalsat kvalitetsstål från Norrland" osv... Just varmvalsat är det enklaste stålet, bara ett förädlingssteg, alltså billigare att framställa än kallvalsat som först varmvalsas, sedan betas och kallvalsas och glödgas.
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
A
Karlia Karlia skrev:
Jag har provat med vetemjöl special tidigare, har funkat hyfsat men inte så här.
Prova på vårvete så blir du ännu gladare (y)
 
  • Gilla
Frasse99
  • Laddar…
Karlia
Jag är inte så insatt. Stenarna jag har i trädgården som ska bli en gång, är från en kompis som hade köpt dem för att ha som pizzasten, men tyckte att de var för tjocka. (förövrigt samma kompis jag fått mina katter från - bra kompis!) Är det pizzastål jag ska ha, börjar jag titta åt det hållet istället, sten är tungt!
 
  • Gilla
  • Älska
AXS och 1 till
  • Laddar…
A
Karlia Karlia skrev:
Tipo 00 mjöl gjorde stor skillnad! Har inte riktigt velat tro på att olika mjöl gör så stor skillnad men jo. Ingen bild på dagens pizzor, vi åt snabbt :D

Min tomatsås blev dock inte mer än ok. Hur gör ni? Recept, tack!
tomater, krossade tomater, oregano, svartpeppar, salt, vitlök, olivolja, lite socker för att bryta syran av tomaterna.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
Karlia
Maskintok skrev:
Prova på vårvete så blir du ännu gladare (y)
Tipo 00 som jag använde ikväll är gjort just på svenskt vårvete.
 
  • Gilla
Dan_Johansson och 2 till
  • Laddar…
Karlia Karlia skrev:
Jag är inte så insatt. Stenarna jag har i trädgården som ska bli en gång, är från en kompis som hade köpt dem för att ha som pizzasten, men tyckte att de var för tjocka. (förövrigt samma kompis jag fått mina katter från - bra kompis!) Är det pizzastål jag ska ha, börjar jag titta åt det hållet istället, sten är tungt!
Jag hade länge suktat efter en pizzasten till tex grillen, men inte fått de berömda ur...
Men när det vankades bak häromveckan frågade en fd kollega om jag inte ville prova hans stål som han gjort en skrotbit, 10mm tjock.
Lånade hem det och förvärmde ca 40min på 300grader varmluftsgrill.

Pizzorna blev mycket bra enligt samtliga som åt, degrecept från Ica.se, alltså inge superfancy.
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
A
Karlia Karlia skrev:
Tipo 00 som jag använde ikväll är gjort just på svenskt vårvete.
passar utmärkt till pasta med (y)
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Karlia
FredrikR FredrikR skrev:
Jag hade länge suktat efter en pizzasten till tex grillen, men inte fått de berömda ur...
Men när det vankades bak häromveckan frågade en fd kollega om jag inte ville prova hans stål som han gjort en skrotbit, 10mm tjock.
Lånade hem det och förvärmde ca 40min på 300grader varmluftsgrill.

Pizzorna blev mycket bra enligt samtliga som åt, degrecept från Ica.se, alltså inge superfancy.
Får fundera på om jag har några stålvänner:D Gillar idén med att det är lättare än sten.
 
  • Älska
FredrikR
  • Laddar…
Karlia Karlia skrev:
Får fundera på om jag har några stålvänner:D Gillar idén med att det är lättare än sten.
En kollega sa för längesedan att stålpriset är som potatis, för vanligt "bondjärn", men jag gissar att du får en bra bit för 250:- och kanske nån bullpåse till den som klipper till det och putsar kanterna. ;)(y)
 
  • Gilla
Karlia
  • Laddar…
Karlia
Kan jag baka bullar av den överblivna pizzadegen:D? Tror jag ska googla runt lite först, annars skulle "göra egen pizza plåt" bli ungefär nr 13 på projektlistan.. Ibland är de väldigt behändigt att bara kunna köpa något.
 
  • Gilla
FredrikR
  • Laddar…
A
Karlia Karlia skrev:
Kan jag baka bullar av den överblivna pizzadegen:D? Tror jag ska googla runt lite först, annars skulle "göra egen pizza plåt" bli ungefär nr 13 på projektlistan.. Ibland är de väldigt behändigt att bara kunna köpa något.
Går jättebra.
De jäser upp fint och blir fluffiga.
Du kan även frysa degen.
 
Pizza som gräddas i en traditionell vedeldad bakugn.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nygräddad pizza med skinka, champinjoner och basilika på ett träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Varje nyårsdag firar vi med att grädda Pizza i Farmors❤ bakugn.
Pizzabagaren själv
 
  • Person som ler och gräddar pizza i en gammaldags bakugn.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
  • Gilla
  • Älska
Dortmunder DAB och 5 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.