Jag väntar ivrigt på Logitech z-wave huben, men deras tidigare z-wave support var så kass, att jag inte vågar hoppas på att det blir ett köp - hoppet är det sista som överger en... :)
När jag frågade logitech-support i höstas var som inte säkra på om den skulle dyka upp i EU, eller om det bara var för den amerikanska marknaden. Någon som sett något mer annonserat här i EU?

Vore nice att ha native support för zwave-devices i fjärran.
 
Det har du rätt i, jag har nog bara läst om den på amerikanska sidor. Säkert så att dom börjar där... De har ju även lite andra namn på hubarna för att förvirra.
 
dhanjel skrev:
Den låter spontant väldigt intressant, kanske man skulle köpa en låda och testa.

[länk]
Väldigt intressant box. Prisvärd också, ca 1600kr inkl frakt till sverige.

Verkar även som att de kommer stödja 433mhz nu i början på året.
 
geggen skrev:
Väldigt intressant box. Prisvärd också, ca 1600kr inkl frakt till sverige.

Verkar även som att de kommer stödja 433mhz nu i början på året.
Den boxen lämnar en del att önska än så länge. De verkar dock väldigt aktiva med att skriva mjukvara till den, men de har mycket kvar.
 
Jag kommer att sätta upp en stolpe med eluttag för motorvärmare till bilen vid vår uppfart. Har ni något tips på hur jag ska styra dessa av/på med z-wave? En brytare invändigt med en puck bakom? Jag kommer att behöva starta de två eluttag på olika tider, om det sätter käppar i hjulen?

Har ni övriga förslag på var man kan använda z-wave? Jag ska bygga så jag tänkte förbereda för att kunna sätta in på de flesta ställena, men hittills har jag bara kommit på att jag "behöver" styra utebelysning, vissa fönsterlampor och någon taklampa för "wave up-light".

Vad styr ni för grejer?
 
Jag vill använda en plugin-brytare som ska hjälpa mig att komma ihåg att ta ur tvätten ur tvättmaskinen.

Maskinen är märkt 2200 W. Kan någon hjälpa mig att tyda den här skylten på brytaren:

20150118_120301.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Jag levde i tron att glödljus var den mest resistiva last man kan tänka sig, och att 3000 W betyder "max 3000 W glödljus".
 
Låter du glödljuset vara tänt "hela tiden" kan du då enligt skylten lasta 3000 W, det som brukar kallas Ith eller termisk märkström. Glödlampor ger ju en ganska markant inkopplingsströmstöt som då kan korta kontakternas livslängd, därför lägre märkeffekt än den som rent elektriskt riskerar "överhetta" interna strömbanor.

I ditt fall är den säkert ok pga att man vid tillslag av en modern maskin inte kan få full last direkt, snarare helt obetydligt både vid till/från om maskinen får köra sitt program.
 
  • Gilla
Nyfniken
  • Laddar…
snowballtwo skrev:
Vad styr ni för grejer?

Alla lampor i hela huset. Sonosförstärkare, laserskrivare, alla prylar i biorummet (förstärkare, projektor, ventilation, subbar, värmepump, Dune osv), kaffebryggare.

Det enda jag kan komma på som inte styrs av/på är datorer och allt som drivs på PoE (UPS). Samt taklampan i pannrummet, som jag inte orkat koppla rätt.

Har bilen i varmgarage, men lurar på att sätta upp ett uttag utanför huset "kan vara bra att ha", eftersom jag hatar kalla bilar. Kommer då att montera en Aeon Heavy Duty för detta. Ska kolla så att man kan ladda framtida elbil i samma uttag (krävs det 3fas?).
 
  • Gilla
snowballtwo och 1 till
  • Laddar…
snowballtwo skrev:
Vad styr ni för grejer?
Jag styr 99% av alla lampor i huset, har inte fixat hela tvättstugan än men har puckar liggandes för det! Sonos-systemet kan jag styra men gör det inte speciellt ofta eftersom det känns enklare med deras egna app. Tänkte dock koppla ihop det senare med ringklockan så att olika saker kan ske när någon ringer på dörren!

Ska snart skaffa väderstation när Fibaro for ordning på pluggen för Netatmo!
 
  • Gilla
Tomas Andersson
  • Laddar…
klenodder skrev:
Även Logitech Harmony kommer komma med en z-wave hub som man kan koppla ihop med den befintliga huben.
Inget har dock nämnts om pris men det borde då bli en liknande lösning av en etablerad aktör.,.
Jag har sett ett pris på $130 för extendern som man kopplar ihop med hubben (som i sig kostar runt $100).

Edit: Komletterar med två källor...
http://www.engadget.com/2014/09/17/logitech-extends-harmony-to-control-your-home/
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2469323,00.asp
 
  • Gilla
klenodder
  • Laddar…
Nyfniken skrev:
Nja, fjärrkontroller agerar (om jag förstått saken rätt) som sekundära controllers. De fungerar även om din Main controller inte är tillgänglig.
Fånga upp denna fråga och svaret i deras kommentartråd.


Frågan:
James Bradley about 14 hours ago
Hi, just backed!
I've already got a Fibaro z-wave setup. Will this also act as the brains for this? Lighting control etc.?
Really looking forward to PS3 integration too. About time someone made that work! :)


Svaret:
@James Bradley: YES - the NEEO brain does a perfect job as a whole house z-wave controller. We like Fibaro's sensors and modules but we found their home center quite strange.
We recommend you to keep all the fibaro gear apart from their controller and use the NEEO brain instead as the central intelligence. You will love it. Much, much simpler to setup but still all the functions & automation needed. PS3 will be part of it very soon. Stay tuned!
 
I min Vera har jag satt ett lokalt användarnamn och lösen, utöver miosinloggningen alltså. Nu hittar jag inte hur man tar bort detta, antingen är jag blind eller så har det försvunnit i ui7?
 
Adamski74 skrev:
Much, much simpler to setup but still all the functions & automation needed. PS3 will be part of it very soon. Stay tuned![/I]
Det där ska man nog ta med en nypa salt.
 
KristoferL skrev:
Sonos-systemet kan jag styra men gör det inte speciellt ofta eftersom det känns enklare med deras egna app. Tänkte dock koppla ihop det senare med ringklockan så att olika saker kan ske när någon ringer på dörren!
Om du har några stycken Sonosar så kan det kanske vara intressant att stänga av dom när ingen är hemma, då dom drar rätt mycket ström i vila.
Bortsett från av/på, så styr jag grupperingen - kopplar in ljudet på toaletten/dushrummet och garaget när lamporna tänds i dessa utrymmen, kopplar loss dem när ljuset släcks.

Jag har rätt många sonosar, jag lekte med tanken att simulera en helt vansinnig kamphund som löper amok i huset om rörelse detekteras utanför huset... :)
 
  • Gilla
power650
  • Laddar…
Nyfniken skrev:
Det där ska man nog ta med en nypa salt.
Absolut. Jag tänkte att man kanske kan använda den som sekundär controller för enklare uppgifter, tex styra belysning. Sedan har jag Veran kvar för pluginsen och egna script.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.