150 417 läst · 576 svar
150k läst
576 svar
Vilken grill har ni?
Själv gillar jag konceptet med kol-insats i gasol-grill. Lätt att tända kolen med hjälp av gasolen och så får man det bästa från båda världar.
Det är inte direkt nån hemlighet att det aldrig går att få en gasol ens nära en kolgrill i hög temperatur och det är väldigt önskvärt med riktigt hög temp i början. Totalt sett om det öht skall bli nåt grillat utan 40 minuters förberedelser så vinner dock gasolgrillen på alla övriga punkter.
Till Napoleon (kanske även Weber..??) finns ju även ett koltråg.
Om man nu skulle vilja köra både och.
Den stora uppsidan med gasol är, som jag ser det, att tröskeln för att sätta igång grillen blir betydligt lägre.
Som en del i ett kök utomhus så tror jag i alla fall att det är något jag kommer att uppskatta.
Det är inte alltid när man kommer hem från jobb vid 18-18.30-tiden som man är jättesugen på att köra igång kolgrillen.
Så, jag har bestämt mig (nästan i alla fall) för att satsa på en Napoleon 525 XT
Om man nu skulle vilja köra både och.
Den stora uppsidan med gasol är, som jag ser det, att tröskeln för att sätta igång grillen blir betydligt lägre.
Som en del i ett kök utomhus så tror jag i alla fall att det är något jag kommer att uppskatta.
Det är inte alltid när man kommer hem från jobb vid 18-18.30-tiden som man är jättesugen på att köra igång kolgrillen.
Så, jag har bestämt mig (nästan i alla fall) för att satsa på en Napoleon 525 XT
P Pucka skrev:Till Napoleon (kanske även Weber..??) finns ju även ett koltråg.
Om man nu skulle vilja köra både och.
Den stora uppsidan med gasol är, som jag ser det, att tröskeln för att sätta igång grillen blir betydligt lägre.
Som en del i ett kök utomhus så tror jag i alla fall att det är något jag kommer att uppskatta.
Det är inte alltid när man kommer hem från jobb vid 18-18.30-tiden som man är jättesugen på att köra igång kolgrillen.
Så, jag har bestämt mig (nästan i alla fall) för att satsa på en Napoleon 525 XT
Helt rätt. Kanske inte ”cry once” men det blir inte cry igen på många år. Hittar man den för 10’ på nån höstrea?
Gasolen värmer en keramikplatta till den strålar infravärme, fattar jag det som.F fsn skrev:
Jag antog först att infradelen drevs av el, kanske det var så du menade också, annars ber jag om ursäkt i förhand för att ha missuppfattat.
Edit: Bättre förklarat här https://www.grillvaruhuset.com/napoleon-sizzle-zone
Självbyggare
· Stockholm
· 9 884 inlägg
Har en Naopleon LEX605 med sizzler och när keramiken glöder rött är det varmt, riktigt varmt. Sizzlern är en gasoldriven infravärmare.
Det är därför en extra, infraröd, brännare är så pass användbar. Skapa en riktigt bra maillardeffekt där innan man kör klart köttet på huvudytan. Eller använd enbart den brännaren om det är tunnare köttbitar, och kör tillbehören i grillugnen.F fsn skrev:
Och som redan påpekats, de infraröda brännarna drivs också av gasolen.
komplettera med en sån här så är förfallet totaltG GargamelSE skrev:
https://www.netonnet.se/art/hem-hus...MIte7OguqV6wIVkNwYCh04Lw4YEAQYAyABEgKkcvD_BwE