• Crepes med finskinka
  • Lammribbe och hasselbackspotatis
  • Pannacotta med hallon
Lammribba i ugnsform täckt med plastfolie, kryddad med örter som rosmarin.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vaniljstång i panna med vaniljsås under tillagning på spis.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Roga1337 och 9 till
  • Laddar…
galento
Storsockret Storsockret skrev:
Burgarlunch

[bild]


Kvällen bjuder på oxfilé och kokt, sen tillplattad, sen ugnsstekt potatis med flingsalt och parmesan. Oförskämt enkelt men väldigt gott.
Ja det blev närproducerad oxfilé med hasselbackspotatis, rödvinssås, mango med chiliflakes / flingsalt ,sallad sen pannacotta av vanilj / vit choklad toppad med krossad dajm.
Tallrik med oxfilé, hasselbackspotatis, rödvinssås, mangosallad samt ett glas rödvin på träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Pannacotta av vanilj och vit choklad toppad med krossad dajm på ett rustikt träbord, bredvid en sked.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Mycket fint och smaskigt i denna tråden 👍
 
Redigerat:
  • Gilla
Snigla och 10 till
  • Laddar…
Här blev det rådjursfilé och potatis från egna marker. Gott så det förslår.
Till det gammal svartvinbärsmust som ville drickas upp. Klart exempel på när man skall smaka och inte bara titta på bäst före-datumet. Trots 3,5 år över tiden smakade den som ny.

Tallrik med rådjursfilé, potatis och broccoli samt glas rödvin och skål med potatis på randig duk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Roga1337 och 10 till
  • Laddar…
K
Saffransplättar på en tallrik med skivor av falukorv som tillbehör.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
här blev det ingen finmiddag! Saffransplättar på risgrynsgröt och det fick bli lite falukorv till för det fanns inget bacon i skåpen.. 👍😀
 
  • Gilla
  • Älska
  • Haha
Roga1337 och 13 till
  • Laddar…
Storsockret
Tallrik med skivad biff, potatisgratäng toppad med smör och riven ost på ett träbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



Efterrätt blev en ytterst hemmaköpt chokladfondant med cappuccinoglass och lite amarula till
 
  • Gilla
  • Älska
Roga1337 och 8 till
  • Laddar…
Nyårs file med accordion potatoes , såser och sallad. Frugan jobbar så hon får vänta tills senare, om det blir nåt över efter sonen och mig dvs😉
En Melleruds därtill🍺
Gott Nytt År!
 
  • Tallrik med oxfilé, accordion potatoes, sallad och två olika såser. Bakgrund med ölfat och glas.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Roga1337 och 11 till
  • Laddar…
Kört förrätten

En tallrik med förrättssoppa, dekorerad med en brödpinne och gräslök, omgiven av vinglas på en dukad bordsduk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Roga1337 och 5 till
  • Laddar…
Efterrätt blev kanelparfait och kolasås.

Kanelparfait med kolasås och röda bär på en tallrik, omgiven av ett glas champagne och ett vattenglas på en dukad bord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Gott nytt år. Nu blir det soffhäng med familjen!
 
  • Gilla
Roga1337 och 8 till
  • Laddar…
Toast Skagen till förrätt.
Toast Skagen med räkor och dill serverad på en dekorerad tallrik med citron, en del av en elegant middag.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Potatisbakelse med grillad oxfile och sparris.
Gorgonzolasås och sallad.
Tallrik med grillad oxfilé, potatisbakelse, sparris, gorgonzolasås och sallad. Ett glas rödvin står bredvid.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Efterrätt om ett tag.
 
  • Gilla
  • Älska
Roga1337 och 9 till
  • Laddar…
Kalv till varmrätt

Tallrik med kalvkött, sås, potatiskaka och sallad på en dukad matbord med vinglas i förgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Roga1337 och 7 till
  • Laddar…
Maria T
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
På min gata bodde Sveriges värsta skattesmitare, olika brott för olika områden 😂
Parkeringsböter?
 
Maria T Maria T skrev:
Parkeringsböter?
Nej det var lite mer pengar än så. Kan inte säga några namn tyvärr. 😁
 
NYÅRSMIDDAG: (jag vet, julig färgskala..)

Förrätt med serranoskinka och honungsmelon samt snittar med gräddfil, löjrom och avokadoröra på en vit tallrik, röd julduk som bakgrund.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Förrätt: serranoskinka, honungsmelon.. några snittar med gräddfil, löjrom, rödlök samt röra med avokado, färskost, lök och löjrom på topp (Kalix)

Varmrätt på svart bricka: ryggbiff, hasselbackspotatis, ugnsbakade morötter och tomat med parmesan, serverad med två skålar sås på röd duk.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Nyårsmiddag med ryggbiff, hasselbackspotatis, ugnsstekta morötter, tomat med parmesan och två såser på ett träbräde, på rött dukat bord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Varmrätt: Ryggbiff, hasselbackspotatis, ugstekta morötter samt ugnsgrillad tomat med parmesanströ.. 2 såser (pepparsås samt ”klassisk” bea)

Mascarponekräm med hallon, Baileys och kexchokladsmul toppad med frysta hallon i ett glas, del av nyårsmiddag.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Dessert: Eget påfund.. Mascarponekräm med hallon och Baileys (dvs två olika krämer), kexchokladsmul och ett par frysta hallon på topp (skulle varit lite chokladsås på topp, men jag glömde.. 😳)

Ostbricka med olika ostar, vindruvor, apelsiner, krackers och marmelad på träbricka, texten "Ostbricka på Nyårsafton" i mitten.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Ostbrickan: Honungsmelon, apelsin, päron, äppelmarmelad med chili, krusbärsmarmelad, vindruvor, tallegio, roquefort, dansk julmat (av något slag), digestivekex, salta kex och egengjorda crostinis.

GOD FORTSÄTTNING TILL ER ALLA!
 
  • Gilla
  • Älska
Roga1337 och 14 till
  • Laddar…
Mikael_L
Till nyår blev det här först en förrätt bestående av crostini-kex med rom-sås och kallrökt lax på (ingen bild).
Och cava som dryck.

Sen hade jag hittat en ryggbiff på ICA, någon marinerad historia (dvs ca 12% vatten med lite salt, ungefär som kycklingbröstfiléer och fläskytterfilé brukar vara, men kanske inte helt dumt, för ryggbiffen har ju en tendens att lätt bli lite torr, hård och seg), så det fick bli en sådan. Och jag hade inte jättehöga tankar om att den skulle vara fantastisk eller så)
Den körde jag i ugn på 90°C tills den nådde 58°C, sen ut och låta vila medan hasselbackspotatisen fick använda ugnen.
(Jag hade tjuvstartat med potatisen en kvart innan, men den fick då alltså bara ca 100° då den delade ugnen med köttet).

Så fixade jag ihop en rödvinssås som jag tyckte till sist blev rätt bra, men mitt i misströstade jag då den var så skarp och spretig i smaken, men den gjordes i god tid och lyckades till sist koka ihop smakerna ganska väl. någon liten nypa socker hjälpte, den hade förövrigt timjan i (torkad, som silades bort med löken sen), och en liten bit mörk choklad i mot slutet samt lite tryffelolja, inte så mycket choklad att jag vill kalla den rödvinschokladsås, men precis så att chokladsmaken började förnimmas när man letar efter den.

Innan servering gick jag sen på och brynte köttet lite snabbt runt om och skar sen i relativt tunna skivor (8-11mm typ).
Ungefär som att sous de vida, fast i ugn. Jag tror att tekniken har namnet Reverse Sear.

Såsen tyckte jag helt klart blev det bästa med middagen, köttet blev riktigt mört, inga problem där, men hade ju inga fantastiska smaker, som jag nog numera ofta tycker stämmer för de "finare" köttbitarna så länge man bara köper mängdkött i den vanliga dagligvaruhandeln. Jag gissar att hela processen är för tidspressad idag, djuren ska växa fort, slaktas fort, ingen tid för hängmörning eller så, osv. Jag har inte koll egentligen, men detta misstänker jag.
Så högrev och andra mindre fina köttbitar är ju egentligen godare ofta.

Så det blev ju såsen alltså som fick kicka in som smaksättare, och det klarade den ju.

Tallrik med kött, sås, grönsaker och hasselbackspotatis, serverad med ett glas rött vin och vatten.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Det är bara en potatis på bilden, för vi upptäckte att den var inte riktigt klar, så vi började med en var av de minsta så fick resten gå ett tag till ugnen.

Till huvudrätten drack vi en gammal Bordeux, med misstänkt lågt pris för en 2011, men den funkade också.
Flaska med Château Briand Bordeaux, årgång 2011, på ett bord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
  • Gilla
Roga1337 och 7 till
  • Laddar…
Nyårsdag innebär pizza.

Eftersom jag inte hoppat på pizza-träsket har jag noll rutin. Blir pizza typ tre gånger om året.

Gjorde egen deg för två dagar sen, men dålig planering gjorde att den fick kort med tid mellan kyl och gräddning. Körde dessutom i vanlig ugn, gud förbjude!

Blev väl hyfsat ändå och utrymme för förbättring. (Köper nog ett pizzastål)

Hemlagad pizza med pesto och prosciutto på bakplåtspapper.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Älska
Mikael_L och 7 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.