1 036 632 läst · 13 954 svar
1037k läst
14,0k svar
Vad blir det för mat?
Renoverare
· Värmland
· 859 inlägg
Hur ser era nyårs rätter ut ?
Idé torka 😂
Förrätt - huvudrätt - dessert
Idé torka 😂
Förrätt - huvudrätt - dessert
Vi kommer att köra på nedan, pga jobbig människa (jag 😆) så blir det ibland 2 varianter på allt.
Under dagen så blir det
Förrätt: Pilgrimsmussla (i persilja och chili) och klassisk carpaccio
Huvudrätt: planka, blir en variant med kyckling och en med oxfilé samt lite skillnader på det som finns på plankan.
Efterrätt: Budapestlängd som sonen har gjort nu under kvällen.
Kvällsmat:
Bricka med lufttorkad Parma och karré, olika salami, brie, blåmögelost, hjortronmarmelad, gravad röding, kallrökt regnbåge, en mängd olika kex.
Strax innan 12slaget blir det råbiff på oxfilé och en tartar av lax.
Efter 12 slaget så avslutas det med en creme brulée.
Under dagen så blir det
Förrätt: Pilgrimsmussla (i persilja och chili) och klassisk carpaccio
Huvudrätt: planka, blir en variant med kyckling och en med oxfilé samt lite skillnader på det som finns på plankan.
Efterrätt: Budapestlängd som sonen har gjort nu under kvällen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Kvällsmat:
Bricka med lufttorkad Parma och karré, olika salami, brie, blåmögelost, hjortronmarmelad, gravad röding, kallrökt regnbåge, en mängd olika kex.
Strax innan 12slaget blir det råbiff på oxfilé och en tartar av lax.
Efter 12 slaget så avslutas det med en creme brulée.
Inte illa, inte illa alls! 👌H husdrommaren skrev:Vi kommer att köra på nedan, pga jobbig människa (jag 😆) så blir det ibland 2 varianter på allt.
Under dagen så blir det
Förrätt: Pilgrimsmussla (i persilja och chili) och klassisk carpaccio
Huvudrätt: planka, blir en variant med kyckling och en med oxfilé samt lite skillnader på det som finns på plankan.
Efterrätt: Budapestlängd som sonen har gjort nu under kvällen.
[bild][bild]
Kvällsmat:
Bricka med lufttorkad Parma och karré, olika salami, brie, blåmögelost, hjortronmarmelad, gravad röding, kallrökt regnbåge, en mängd olika kex.
Strax innan 12slaget blir det råbiff på oxfilé och en tartar av lax.
Efter 12 slaget så avslutas det med en creme brulée.
Här blev det lite plock ikväll.
Gruyere (grottlagrad)
Fikonmarmelad
Vindruvor
Paprika
Salami
Kycklingfile (skivad)
Potatissallad
Ciabatta
Skulle kunna föräta mig på lagrad Gruyere.. 😇🫣
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 485 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 485 inlägg
Troligen oljan och inte någon av ingredienserna. Jag åt Brik (https://sv.wikipedia.org/wiki/Brik ) i Tunisien vid två tillfällen utan konstigheter, tredje gången blev jag så magsjuk så jag, när jag kommit hem, fick ligga på sjukan med dropp p g a vätskebrist. Svårt att veta om det var dålig olja, dåliga ägg eller dålig kyckling.F fusion skrev:
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 485 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 485 inlägg
Sommar-Gruyère kallades det jag köpte på ett ICA Kvantum för sex år sen, drömmer ännu om den osten trots att jag har tillgång till flera bra ostspecialister och saluhallar inom räckhåll har jag inte hittat någon så god sen dess. Och samma Kvantum har tagit bort sin manuella disk på grund av stölder 😔FredrikR skrev:
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 485 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 485 inlägg
Dåligt förklarat av mig - det var en manuell disk men även diskar på sidorna, med dyr ost, kött, fisk... jag begriper nog inte heller hela situationen men det fick jag förklarat när jag frågade varför de skurit (!) ner på diskarna. Nu har jag inte sett en enda butik som har oxfilén framme, en får fråga efter det. Så jag valde en annan styckningsdetalj till vår nyårsmiddag.Alfredo skrev:
Här har Maxi ostarna i ta själv disk, vet inte om det finns någon creme de la creme variant där som ännu inte nått min gom.. 😂
Merparten av butikerna här har oxfilen framme men vet att Maxi har/haft den larmad. 🫣
Merparten av butikerna här har oxfilen framme men vet att Maxi har/haft den larmad. 🫣
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 485 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 485 inlägg
Stockholm sydöstra - Nacka, Värmdö, Huddinge och Haninge - nu har jag såklart inte besökt varje ICA eller Hemköp i sagda områden, men Maxi Lindhagen, Kvantum Sickla, Maxi Nacka, Maxi Värmdö, Kvantum Farsta, Maxi Haninge, Hemköp Farsta, Hemköp Skarpnäck samt ytterligare några mindre ICA har om inte en mycket väl larmad och övervakad disk, oxfilén bakom så att man får be om den.Alfredo skrev:
Sen är en hel del annat "bara" larmat. På några Willys är det dyraste larmat, COOP handlar jag inte på så kan inte uttala mig.
Sen påverkar givetvis den i mitt tycke, fantastiska "uppfinningen" själv-scanning till att svinnet har ökat.
Inget nytt under solen - jag arbetade för 40 år sen (!) extra på Åhléns Södermalm, allt från charkdisken till klädavdelning till kassan på livsmedelsavdelningen, och där hade vi inofficiella listor med beskrivningar på ett par tre personer som var notoriska snattare. Jag kallade på varuhusvakten som haffade en person som hade sisådär 6-7 fläskfilé under rocken.
Ja vårt län är inte precis problemfritt heller. Även om jag inte sett inlåst oxfilé så var det åtminstone en butik i en mindre centralort som faktiskt tog bort självskanning för att det snattades för mycket. Det var kanske 10-15 år sedan och jag tror att skanningen är tillbaka i den butiken nu.Maria T skrev:
Renoverare
· Stockholm
· 18 483 inlägg
På min gata bodde Sveriges värsta skattesmitare, olika brott för olika områden 😂